سامانه مدیریت اسناد ( سبا ) بر روی تمام پایگاه ها فعال شد.
برای مدیریت الکترونیک مقالات ، پایان نامه ها، پروژه ها و سایر اسناد


خدمات سرقت ادبی یکتاوب  خدمات DOI کراس رف

به اطلاع می رساند با توجه به تغییر سامانه رتبه بندی نشریات در آینده، به روز رسانی اطلاعات آن از 97/12/1 انجام نشده است.


فرآیند و کارکرد گیاهی، جلد ۱۱، شماره ۴۸، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی تأثیر محلول‌پاشی برگی توأمان برخی عناصر غذایی بر صفات مرتبط با ترکیدگی میوه نارنگیʼپیجʻ
چکیده فارسی مقاله ناهنجاری ترکیدگی قبل از برداشت میوه خسارت قابل توجهی را به تولیدکنندگان ارقام حساس مرکبات وارد می‌کند، بنابراین مدیریت مناسب تغذیه درختان با عناصر کلیدی کاهش دهنده احتمال وقوع این ناهنجاری می‌تواند در کاهش میزان ترکیدگی میوه مؤثر باشد. بر همین اساس، به منظور بررسی اثرات محلول‌پاشی برگی نیترات پتاسیم یک درصد، نیترات کلسیم یک درصد و اسید بوریک نیم درصد به صورت ترکیب با یکدیگر در زمان پایان ریزش جودرو بر کاهش شدت ترکیدگی و برخی صفات میوه نارنگیʼپیجʻ آزمایشی در دو سال 1397 و 1398 انجام شد. این پژوهش به صورت تجزیه مرکب در زمان شامل دو فاکتور سال‌های انجام آزمایش و تیمارهای محلول‌پاشی ترکیبی عناصر غذایی بود که در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. نتایج نشان داد که تغذیه برگی باعث تغییر در میزان عناصر کلسیم، پتاسیم و بور برگ و میوه نارنگیʼپیجʻ گردید. همچنین مشخص شد که این تیمارها به ویژه تیمار ترکیبی هر سه عنصر شدت ترکیدگی قبل از برداشت میوه را کاهش داده و موجب افزایش عملکرد و بهبود صفات کمی و کیفی میوه شدند، اما در عین حال بر فعالیت آنزیم پلی‌گالاکتوروناز، تراکم سلولی گلگاه و قطر ناف بی‌اثر بودند. در نهایت، می‌توان تیمار محلول‌پاشی برگی ترکیبی شامل هر سه محلول نیترات پتاسیم، نیترات کلسیم و اسید بوریک را به عنوان روشی مؤثر برای کنترل ترک‌خوردگی قبل از برداشت و افزایش کمیت و کیفیت میوه نارنگی 'پیج' معرفی کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ریزش جودرو، شاخص بلوغ، عناصر غذایی، مرکبات، وزن میوه،

عنوان انگلیسی Effect of foliar application of some nutrient elements on traits related to fruit splitting of Page mandarin
چکیده انگلیسی مقاله Preharvest fruit splitting disorder causes significant damage to producers of sensitive citrus cultivars, therefore, proper management of tree nutrition with key elements reduces the probability the occurrence of this disorder can be effective in reducing fruit splitting. Accordingly, to investigate the effects of foliar application of 1% potassium nitrate, 1% calcium nitrate and 0.5% boric acid in combination with each other at the end of June drop on reducing the intensity of fruit splitting and some traits of Page mandarin fruit two years experimental was done in 2018 and 2019. This study was performed according to a combined analysis in time with two factors including years of experimentation and different treatments of foliar application of nutrients, based on randomized complete block design with three replications. The results showed that foliar application caused a change in the amount of calcium, potassium and boron in the leaves and fruits of Page mandarin. Moreover, it was found that these treatments, especially the combined treatment of three elements, reduced the intensity of preharvest fruit splitting and increased the yield and improved the quantitative and qualitative traits of the fruit, whereas had no significant effect on the activity of polygalacturonase enzyme, cell density of blossom-end and navel diameter. Overall, foliar application of nutrients including the combined treatment of potassium nitrate, calcium nitrate and boric acid, can be introduced as an effective approach to control preharvest fruit splitting and increase the quantity and quality of Page mandarin fruit.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله June drop, maturity index, nutrient elements, citrus, fruit weight

نویسندگان مقاله بابک عدولی | Babak Adouli
Citrus and Subtropical Fruits Research Center, Horticulture Science Research Institute, Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO), Ramsar, Iran.
پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران

محمد علی شیری | Mohammad Ali Shiri
Citrus and Subtropical Fruits Research Center, Horticulture Science Research Institute, Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO), Ramsar, Iran.
پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران

سمیه شاهنظری | Somayyeh Shahnazari
Citrus and Subtropical Fruits Research Center, Horticulture Science Research Institute, Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO), Ramsar, Iran.
پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری، موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر، ایران


نشانی اینترنتی http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1584-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده باغبانی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات