این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 18 شهریور 1404
اقتصاد کشاورزی و توسعه
، جلد ۲۵، شماره ۱۰۰، صفحات ۱۴۷-۱۶۵
عنوان فارسی
اندازهگیری اثر عبور قیمت جهانی به قیمت داخلی مواد غذایی منتخب در ایران
چکیده فارسی مقاله
چکیده در نیمه دوم دهه 2010 میلادی، افزایش شدید قیمت جهانی مواد غذایی منجر به افزایش شمار فقرا در جهان شد. بنابراین در دهه گذشته، قیمت مواد غذایی به موضوعی مهم برای اغلب کشورهای در حال توسعه تبدیل شد. بر همین اساس، در مطالعه حاضر چگونگی انتقال قیمت جهانی به قیمت داخلی مواد غذایی منتخب در ایران بررسی شد. به این منظور، الگوی خودتوضیح برداری مارکوف سوئیچینگ (MS-VAR)، توابع عکسالعمل آنی وابسته به رژیم و دادههای سری زمانی فصلی محصولات برنج، گندم، شکر و روغنهای نباتی بهکار رفتند. نتایج نشان داد الگوی MS-VAR چارچوب مناسبی برای الگوسازی اثر عبور قیمت جهانی این محصولات فراهم میکند. با توجه به نتایج، تفاوت قابل توجهی در میزان عبور قیمت بین رژیمهای دوگانه وجود دارد. مقدار عبور قیمت در رژیم دوم هر محصول در مقایسه با رژیم اول به مراتب بیشتر است؛ به عبارت دیگر، با وقوع بحران جهانی قیمت مواد غذایی، تغییر قابل توجهی در فرایند عبور قیمت رخ داده است. بنابراین، پیشنهاد میشود که سیاستهای مرتبط از قبیل اعمال تعرفه و محدودیت واردات با در نظر گرفتن قیمتهای جهانی و واکنش قیمتهای داخلی اجرا شوند. طبقهبندیJEL: E31, C22 Q18
کلیدواژههای فارسی مقاله
اثرعبور، الگوی MS-VAR، قیمت جهانی، قیمت داخلی، مواد غذایی
عنوان انگلیسی
Measuring the Pass-through Effect of Global Prices to Domestic Prices of Selected Food Products in Iran
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract In the second half of 2010, the severe fluctuation of food prices has increased the number of poor people in the world. Therefore, the food prices have become important matter for many developing countries over the past decade. This study investigates how food commodities global prices are passed on to domestic prices in Iran. For this purpose, the Markov Switching Vector Autoregressive (MS-VAR) method and regime dependent impulse response functions and quarterly data for rice, wheat, sugar and vegetable oils were used. The results show that the MS-VAR model provides a suitable framework for modeling the price pass-through of these products. According to the findings, there is a considerable difference in the pass-through magnitude between the regimes. The pass-through extent in second regime is much higher than first regime for all products. In other words, the substantial change in the price pass-through mechanism has occurred with global food price crisis. Therefore, it is suggested that the relevant policies such as import tariffs and restrictions implement with respect to world prices and domestic prices reaction. JEL Classification: C22, E31, Q18 Keywords: Domestic Prices, Food Products, Global Prices, MS-VAR Model, Pass-throug
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ابراهيم جاودان |
دانشگاه تبریز
اسماعيل پيشبهار |
دانشگاه تبریز
جعفر حقيقت |
دانشگاه تبریز
رسول محمدرضايی |
دانشگاه تبریز
نشانی اینترنتی
http://aead.agri-peri.ir/browse.php?a_code=A-10-28-146&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
کاربردی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات