این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 26 آبان 1404
اقتصاد کشاورزی و توسعه
، جلد ۲۵، شماره ۹۹، صفحات ۱۵۱-۱۶۷
عنوان فارسی
بررسی آثار رفاهی ناشی از تغییر قیمت مواد پروتئینی مصرفی خانوارهای شهری
چکیده فارسی مقاله
چکیده باتوجه به اینکه بیشتر سیاست های دولت از طریق ساز و کار تغییر قیمت های نسبی انجام می پذیرد، لذا لازم است آثار این تغییرات قیمت بر رفاه اقتصادی مورد سنجش قرار گیرد. این مقاله نیز به بررسی آثار رفاهی ناشی از تغییر قیمت مواد پروتئینی مصرفی خانوارهای شهری پرداخته است. برای این منظور با استفاده از اطلاعات درآمد - هزینه خانوار شهری، برآوردهای سیستم تقاضای تقریباً ایدهآل درجه دو انجام شد. یافتههای محاسبه کشش مخارج خانوارهای شهری نشان داد که گوشت دام، گوشت پرندگان، ماهی و میگو و فراوردههای آن و شیر و فراوردههای آن کششناپذیرند. همچنین نتایج کشش خودقیمتی جبرانی نشان داد که خانوارهای شهری نسبت به تغییر قیمت گوشت دام و ماهی و میگو و فراوردههای آن در مقایسه با سایر مواد پروتئینی، با ثابت بودن سایر شرایط، واکنش بیشتری از خود نشان میدهند و در صورتیکه قیمت مواد پروتئینی دو برابر گردد رفاه تغذیهای خانوارهای شهری حدوداً 48 درصد کاهش مییابد. طبقهبندی JEL: D19، I38، Q11
کلیدواژههای فارسی مقاله
مواد پروتئینی، مدل دومرحلهای QUAIDS، آثار رفاهی، ایران
عنوان انگلیسی
Investigating the Welfare Effects Caused by Price Changes of Protein-Consumed Food Stuffs in Urban Households
چکیده انگلیسی مقاله
Abstract Given that most government policies through mechanisms relative price change is done, it is necessary the effects of price changes on economic welfare is measured. This paper investigates the welfare effects caused by price changes of protein food stuffs in urban households. For this purpose, using urban household information, almost ideal demand system was estimated. The findings of expenditure elasticity of urban households show that meat, poultry, fish and shrimp and its products, and milk and its products are not elastic. The results of compensated own-price elasticity showed that the sensitivity of urban households to price change of meat and fish and shrimp is low compare to other protein food stuffs. If the price of protein food stuffs is doubled, the welfare of urban households is decreasing about 48 percent. JEL Classification: D19, I38, Q11 Keywords: Protein Food Stuffs, Two-Stage QUAIDS Model, Welfare Effects, Iran
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
حامد دهقانپور | H. Dehghanpur
دانشگاه شيراز
محمد بخشوده | M. Bakhshoodeh
دانشگاه شيراز
نشانی اینترنتی
http://aead.agri-peri.ir/browse.php?a_code=A-10-28-136&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
کاربردی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات