این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی فسا، جلد ۷، شماره ۱، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی تأثیر بسته‌بندی با فیلم کیتوزان حاوی اسانس زیره سیاه بر ویژگی‌های شیمیایی و میکروبی فیله مرغ
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف: اسانس‌های گیاهی مانند اسانس زیره سیاه (Bunium persicum L.) با دارا بودن ویژگی‌های ضدمیکروبی و آنتی‌اکسیدانی می‌توانند در افزایش ماندگاری مواد غذایی مؤثر باشند. با توجه به پیامدهای زیست‌محیطی بسته‌بندی‌های پلاستیکی، فیلم‌های زیست‌تخریب‌پذیر مانند کیتوزان در ترکیب با اسانس‌های گیاهی برای کنترل عوامل میکروبی و شیمیایی مواد غذایی راهکار مناسبی می‌باشند. در این مطالعه، اثر ضدمیکروبی و آنتی‌اکسیدانی اسانس زیره سیاه در ترکیب با پوشش فیلم کیتوزان جهت بسته‌بندی گوشت مرغ هدف بررسی بود. مواد و روش‌ها: تهیه فیلم‌های کیتوزان با درصدهای مختلف اسانس (0، 1 و 2 درصد) انجام شد. با روش کستینگ و با استفاده از گلیسرول (پلاستیسایزر) و تویین 80 (امولسیفایر) پس از هموژن کردن و قالب‌گیری، فیلم‌ها تهیه شدند. آزمون‌های شیمیایی و میکروبی در روزهای 0، 2، 4، 7 و 10 بر روی فیله‌های مرغ بدون فیلم (شاهد) و حاوی فیلم‌های مختلف و نگهداری شده در C°4 و آنالیز آماری به‌وسیله نرم‌افزار SPSS انجام یافت. نتایج: نمونه‌های مرغ بسته‌بندی‌شده با فیلم‌های مختلف نسبت به نمونه‌های کنترل مقادیر پایین‌تری از عوامل شیمیایی و میکروبی را نشان دادند (05/0(p≤ و به‌طورکلی روند مثبت وابسته به دوزی در اثر افزودن اسانس مشاهده شد. نتیجه‌گیری: بسته‌بندی مرغ با فیلم کیتوزان به‌ویژه با افزودن سطوح مختلف اسانس زیره سیاه می‌تواند در افزایش عوامل مؤثر در فساد شیمیایی و میکروبی آن نقش بازدارندگی داشته باشد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله فیلم کیتوزان، ضدمیکروبی، آنتی‌اکسیدانی، اسانس زیره سیاه، مرغ

عنوان انگلیسی Effect of packaging with chitosan film containing Bunium persicum L. essential oil on chemical and microbial properties of chicken fillet
چکیده انگلیسی مقاله Background & Objective: Herbal essential oils like Bunium persicum L. due to having anti-microbial and anti-oxidant properties, can be effective in prolongation of food shelf life. Considering environmental consequences arising from plastic packs, biodegradable covering films such as chitosan combined with herbal essential oils are an appropriate approach to controlling the chemical and microbial factors of food. This study aimed at investigating the anti-microbial and anti-oxidant effect of Bunium persicum L. essential oil combined with chitosan film on chicken meat packaging. Materials & methods: Chitosan films were prepared with different percentage of Bunium persicum L. essential oil (0, 1 & 2%). Films were produced after homogenization and molding using casting method with glycerol (plasticizer) and tween 80 (emulsifier). Chemical and microbial tests were performed on days 0, 2, 4, 7 and 10 on chicken fillets without film (control) and those having different films, which were stored in°4 C. Statistical analysis was conducted using SPSS. Results: Chicken samples packed with various films indicated lower values of chemical and microbial factors compared with control samples (p≤0.05) and generally a dose-response trend was observed by addition of essential oil. Conclusion: Chicken meat packing with chitosan film, especially by adding different levels of Bunium persicum L. essential oil can play an inhibitory role in increasing effective factors related to chemical and microbial spoilage.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ابوالفضل کامکار | abolfazl kamkar
food hygiene amp;amp; control dept., faculty of veterinary mediciene, university of tehran, azadi ave., tehran. post code 1419963111
تهران، خیابان آزادی، دانشکده دامپزشکی تهران، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی. کدپستی1419963111
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

علی خنجری | ali khanjari
food hygiene amp;amp; control dept., faculty of veterinary mediciene, university of tehran, azadi ave., tehran. post code 1419963111
تهران، خیابان آزادی، دانشکده دامپزشکی تهران، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی. کدپستی1419963111
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

ابراهیم مولایی آقایی | ebrahim molaee aghaee
food hygiene amp;amp; control dept., faculty of veterinary mediciene, university of tehran, azadi ave., tehran. post code 1419963111
تهران، خیابان آزادی، دانشکده دامپزشکی تهران، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی. کدپستی1419963111
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

محبوبه اولادی | mahbubeh oladi
food hygiene amp;amp; control dept., faculty of veterinary mediciene, university of tehran, azadi ave., tehran. post code 1419963111
تهران، خیابان آزادی، دانشکده دامپزشکی تهران، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی. کدپستی1419963111
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)


نشانی اینترنتی http://journal.fums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1235-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده میکروبیولوژی (صنایع غذایی)
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات