اقتصاد کشاورزی و توسعه، جلد ۲۲، شماره ۸۸، صفحات ۲۳-۳۹

عنوان فارسی سنجش تغییر ساختاری در ترجیحات مصرف‌کنندگان شهری ایرانی برای سبد کالایی روغن نباتی
چکیده فارسی مقاله روغن نباتی خوراکی در جیره غذایی خانوار ایرانی جایگاه ویژه‌ای دارد و منبع مهمی از انرژی برای تأمین 45 تا 50 درصد کالری مورد نیاز هر فرد است. ارزیابی پایداری ترجیحات مصرف‌کنندگان ایرانی برای سبد کالایی روغن نباتی، که متشکل از روغن نباتی، مایع و جامد است، نقش شایان توجهی در تعیین چارچوب برنامه‌ریزی‌های تجاری و تولیدی دارد. بر همین اساس، پژوهش حاضر با استفاده از رهیافت ناپارامتریک ماتریس WARP و ترکیب آن با آزمون آماری K-W در پی تعیین پایداری یا شکست ساختاری ترجیحات مصرف‌کننده شهری ایرانی برای سبد کالایی روغن نباتی است. نتایج تشکیل ماتریس WARPبیانگر رخداد نقض ترجیحات مصرف‌کنندگان شهری ایرانی برای سبد کالایی روغن نباتی در سال‌های 1375، 1377 و 1380 می‌باشد. همچنین کاربرد آزمون K-W نشان داد که نقض WARP در سال‌های یادشده، به سبب اثر تکانه‌های غیرخطی، موقت است و ناشی از شکست ساختاری واقعی در ترجیحات مصرف‌کنندگان شهری ایرانی برای سبد کالایی روغن نباتی نیست. طبقه‌بندی JEL:D03 ،D12
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Assessment of Structural Change in Iranian Municipal Consumers' Preference for Edible Vegetable Oil
چکیده انگلیسی مقاله Edible vegetable oil has a special place in Iranian's family diet and considers as an important source of energy for supplying 45 to 50 percent of individuals required calories. Evaluating Iranian's consumers preference stability for edible vegetable oil commodity basket which is include liquid and solid vegetable oils, play an important role in determining production and trade programming framework. Present study determined stability or structural change in Iranian municipal consumers' preference for edible vegetable oil commodity basket using nonparametric approach of WARP and combining it with statistical test of K-W. WARP matrix results revealed that Iranian municipal consumers' preference violation occurs in 1996, 1998 and 2001. Also, applying K-W test showed that WARP violations in mentioned years caused by temporary nonlinear shocks and not due to structural change in Iranian municipal consumers' preference for edible vegetable oil commodity basket. JEL Classification: D03, D12 Keywords: Revealed Preference, WARP Matrix, K-W Test, Municipal Consumers, Edible Vegetable Oil Commodity Basket
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حسین کاوسی کلاشمی | h kavoosi kalashami
استاد دانشگاه صنعت آب و برق و مدیرکل استانداری گیلان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه صنعت آب و برق شهید عباسپور (Abbaspour university of technology)

محمد کاوسی کلاشمی | m kavoosi kalashami
استادیر گروه اقتصادکشاورزی دانشگاه گیلان

محمدرضا پاکروان | m r pakravan
دانشجوی دکتر سایت و توسعه دانشگاه گیلان


نشانی اینترنتی http://aead.agri-peri.ir/browse.php?a_code=A-10-24-205&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات