ارمغان دانش، جلد ۱۵، شماره ۴، صفحات ۳۷۸-۳۸۷

عنوان فارسی مطالعه خواص ضد میکروبی عصاره هیدروالکلی گیاه بیلهر
چکیده فارسی مقاله مقدمه و هدف: با توجه به مقاومت میکروارگانیسم‌ها نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها، محققین در پی کشف مواد ضد میکروبی جدیدی هستند. در این میان گیاهان دارویی نقش مهمی‌را بازی می‌کنند، لذا هدف از این مطالعه بررسی خواص ضد میکروبی گیاه بیلهر روی تعدادی از باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی بود. مواد و روش‌ها: این مطالعه تجربی در سال 1388 در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج انجام شد. بعد از جمع‌آوری و تهیه عصاره هیدروالکلی گیاه بیلهر، این عصاره بر روی10 میکروارگانیسم اثر داده شد. هم‌چنین حداقل غلظت مهار کنندگی رشد و حداقل غلظت کشندگی این عصاره روی باکتری‌ها اندازه‌گیری شد. سپس قطر هاله عدم رشد عصاره با آنتی‌بیوتیکی‌های استاندارد مقایسه شد. لازم به ذکراست تمام آزمایش‌های انجام شده 3 بار تکرارشدند. داده‌های جمع‌آوری شده با استفاده از نرم‌افزار SPSS وآزمون‌های آماری آنالیز واریانس و کای دو مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. یافته‌ها: این مطالعه نشان داد که غلظت 10 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر از عصاره گیاه بیلهر نسبت به همه میکروارگانیسم‌ها مقاوم است. در غلظت20 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر باکتری‌های استرپتوکوکوس و استافیلوکوکوس اپیدرمیس به ترتیب هاله عدم رشدی معادل با 10 و 13 میلی‌متر را نشان دادند. در غلظت40 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر عصاره حداکثر قطر هاله عدم رشد مربوط به استاف اورئوس برابر با 15 میلی‌متر بود و در غلظت 80 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر حداکثر قطر هاله عدم رشد مربوط به استاف اورئوس برابر با 20 میلی‌متر بود. قابل قبول ترین حداقل غلظت ممانعت کنندگی از رشد میکروارگانیسم و حداقل غلظت کشندگی میکروارگانیسم به ترتیب20 و40 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بود که مربوط به استافیلوکوکوس اورئوس، استافیلوکوکواپیدرمیس و استرپتوکوک پنومونیه می‌باشد. نتیجه‌گیری: نتایج نشان داد که عصاره هیدروالکلی گیاه بیلهر در مقایسه با آنتی‌بیوتیک‌های استاندارد اثر ضد میکروبی قابل قبولی بر باکتری‌های استافیلوکوکوس اورئوس واستافیلوکوکوس اپیدرمیس دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بیلهر، ضد میکروبی، میکروارگانیسم

عنوان انگلیسی Antimicrobial Activities of Dorema Auchri
چکیده انگلیسی مقاله Introduction & Objective: Due to emerging of resistance of microorganisms to antibiotics, investigations for novel antimicrobial agents have always been one of the major preoccupations of the medical society. Traditional medicine systems have played an important role during human evolution and development. Today, a number of medical herbs around the world have been studied for their medicinal activities. Amongst the several herbal medicine used as a medicine, Dorema auchri is yet another potent herbal medicine which has not been extensively studied for the medicinal uses in comparison with other herbal medicine. Dorema auchri has a long history of use as a sore and food additive in Yasuj, Iran. However, not much scientific work has been conducted on Dorema auchri antimicrobial activities. The present study aimed to study the antimicrobial properties of Dorema auchri on some pathogen microorganisms. Materials & Methods: In the present study was conducted at Yasuj University of Medical Sciences in 2009. After collection and preparation of hydro alcoholic extract of Dorena auchri, the extract was used to study its activities against human pathogen microorganisms (overall 10 microorganisms). The determination of minimal inhibitory concentration (MIC) and minimum lethal concentration were evaluated for this extract. The antimicrobial potent of Dorema auchri extract was compared with commercial antibiotics. Each experiment was done three times and collected data were analyzed by SPSS using ANOVA and Chi-Square tests. Results: Findings of this study showed that in 10 mg/ml concentration, all bacteria were resistant to Dorema auchri extract. In 20 mg/ml concentration, only Staphylococcus areus and Staphylococcus epidermis showed zone of inhibition (ZOI) 10 mm and 13 mm respectively. In 40 mg/ml concentration, the maximum ZOI was 15 mm in Staphylococcus areus and 80 mg/ml concentration, the maximum ZOI was 20 mm in Staphylococcus areus. The acceptable MIC and MLC were 20 mg/ml and 40 mg/ml in Staphylococcus areus, Staphylococcus epidermis and Streptococcus pneumonia respectively. Conclusion: Our data clearly indicated that the Dorema auchri extract have antibacterial properties against Staphylococcus areus, Staphylococcus epidermis and Streptococcus pneumonia comparable with standard antibiotics.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Dorema auchri, Antimicrobial, Microorganism

نویسندگان مقاله اصغر شریفی | a sharifi


محسن نغماچی | m naghmachi


سمانه بهرامی | s bahrami



نشانی اینترنتی http://armaghanj.yums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-318&slc_lang=fa&sid=en
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/130/article-130-67719.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات