آبزیان زینتی، جلد ۵، شماره ۱، صفحات ۱-۸

عنوان فارسی اثرات اسید پروپیونیک خوراکی بر شاخص‌های رشد و مقاومت در برابر استرس شوری در کلمه خزری (Rutilus caspicus)
چکیده فارسی مقاله در بررسی حاضر اثرات اسید پروپیونیک خوراکی در جیره غذایی کلمه خزری (Rutilus caspicus) بر شاخص­های رشد و کنترل شاخص­های استرس در مواجهه با تنش شوری مورد بررسی قرار گرفته است. به این منظور 3 گروه تیمار و یک گروه کنترل در نظر گرفته شد. لذا تعداد 180 ماهی با میانگین وزنی78/1 ± 10 گرم در 21 مخزن با ابعاد 5/1 ×5/1 ­متر و حجم آبگیری 60 لیتر (15 قطعه در هر مخزن) تقسیم شده و مورد پرورش قرار گرفتند.  بچه ماهیان در 5 گروه با سطوح مختلف صفر (گروه کنترل)، 5/0، 1 و 2 درصد اسید پروپیونیک با سه تکرار به مدت دو ماه با جیره آزمایشی تغذیه شدند. پس از 60 روز تغذیه با جیره غذایی آزمایشی، بچه ماهیان به مدت 12 ساعت در مواجهه با تنش شوری غیر کشنده با میزان ppt 10 قرار گرفتند. سپس جهت سنجش میزان گلوکوز و کورتیزول به­عنوان شاخص استرس عملیات خون­گیری در 6 بازه زمان شامل: قبل از تنش شوری، بلافاصله پس از تنش شوری، 12، 24، 48 و 72 ساعت پس از تنش شوری انجام شد. بر اساس نتایج در تمامی گروه­های تیمار تغذیه شده با سطوح متفاوت اسید پروپیونیک میانگین وزن شاخص­های رشد از جمله وزن نهایی، افزایش وزن بدن، ضریب رشد ویژه و درصد افزایش وزن بدن در مقایسه با ماهیان گروه شاهد به­طور معنی­دار پایین­تر محاسبه گردید (05/0P˂). در عین حال هورمون کورتیزول به عنوان شاخص استرس در ماهیان تغذیه شده با اسید پروپیونیک بالاتر از ماهیان گروه شاهد ثبت گردید (
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسید پروپیونیک، شاخص‌های رشد، بازماندگی، استرس شوری

عنوان انگلیسی Effects of dietary Propionic acid on growth performance and resistance to salinity stress in Caspian roach (Rutilus caspicus)
چکیده انگلیسی مقاله In the present study the effects of complementary propionic acid in Caspian roach (Rutilus caspicus) diet on growth indices and stress parameters against salinity exposure have been studied. In this regard, 3 treatment and one control groups considered. Therefore 180 fingerling fish with average weight of 10.78 ± 1.78 were divided in 12 fiberglass tanks with dimensions of 1.5 × 1.5 m and of 60 liters volumes (15 pieces per reservoir). Fish were fed with different levels of propionic acid in diet including 0 (for control group), 0.5%, 1% and 2% in three replicates for each group during 2 months. After 60 days all fish were exposed to 10 ppt salinity solution as sub lethal stress for 12 hours. Then for determination of glucose and cortisol levels (as stress markers) blood sampling had done for 6 times including: before salinity stress, immediately after salinity stress, 12 h, 24 h , 48 h and 72 h post salinity stress. according to the results in all treatment groups that fed with different levels of supplementary propionic acid growth indices including: final weight, body weight gain, specific growth rate and percentage of body weight gain in all were significantly lower than control group (p < 0.05).  On the other hand cortisol levels as stress index were recorded higher in treatments groups compare to control one.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Propionic acid, Growth indices,Survival, Salinity stress.

نویسندگان مقاله محمد مازندرانی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمد سوداگر |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

ولی الله جعفری |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

علی جافر نوده |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

فرهاد بزی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان


نشانی اینترنتی http://ornamentalaquatics.ir/browse.php?a_code=A-10-101-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/551/article-551-584501.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات