فرآیند و کارکرد گیاهی، جلد ۶، شماره ۲۲، صفحات ۲۳-۲۸

عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله چیکو یکی از میوه های مهم مناطق گرمسیری می باشد که جوانه زنی آن از طریق بذر یه سختی انجام میگیرد. بنابراین معمولا کرول (Manilkara hexandra (kherol به عنوان پایه جهت تکثیر آن استفاده میشود.   این آزمایش به منظور بررسی تغییرات موفولوژیکی و فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانتی دانهال کرول تحت  شرایط شوری  انجام شد. آزمایش گلدانی درون گلخانه با استفاده از غلطتهای مختلف آب دریا (3،6،9،12 دسی زیمنس بر متر) روی دانهالهای یکساله کرول انجام شد و اب معمولی به عنوان شاهد استفاده شد. آزمایش در غالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. نتایج نشان دادند که شوری اثری بر طول و حجم ریشه نداشته است اما وزت تر ساقه، ریشه و برگ بطور معنی داری با افزایش شوری کاهش یافت. آنزیمهای پراکسیداز و کاتالاز روند یکسانی را نشان دادند و با افزایش شوری، فعالیت آنها به شدت افزایش یافت. درحالیکه آنزیم آسکوربات پراکسیدازبا روند آهسته تری افزایش یافت. افزایش شدیت در فعالیت آنزیمهای پراکسیداز و کاتالاز نشان داد که این آنزیمها نقش مهم تری در پایه کرول در برابر شوری دارند. بنابراین سیستم دفاعی آنتی اکسیدانتی تحریک شده در اثر شوری نقش مهمی در این گیاه بازی می کند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله شوری ، انزیم، رنگدانه، آب دریا، کرول

عنوان انگلیسی Physiological and antioxidant enzymatic activity responses of rootstock of sapodilla to salinity stress
چکیده انگلیسی مقاله Sapodilla is one of the important fruit crops in tropical area which has problem with seed germination. So Manilkara hexandra (kherol) is generally used as a rootstock for sapodilla. This experiment was performed to assess the morphological changes and antioxidant enzymatic activity of Manilkara hexandra seedling under salinity condition. A pot experiment was carried out in a greenhouse using different concentrations of seawater (3, 6, 9, 12 ds/m) on the one-old age seedling and fresh water used as control. The experimental design was a Completely Randomized Design (CRD) experiment. Result showed that seawater irrigation had no significant effect on length and volume of root. However, fresh weight of leaf, stem and root decreased significantly by increasing seawater concentration. POD and CAT antioxidant enzymes showed the similar trend under stress and their activities increased strongly. However, APX activities increased gradually by increasing salinity level.This dramatic increase might show that POD and CAT are a major enzyme among antioxidant enzymes examined in Manilkara hexandra (kherol) under salt stress. Thus, antioxidant defense system induced by salinity plays important role in this plant under salinity stress.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله salinity, enzyme, pigment, sapodilla, seawater

نویسندگان مقاله سمیه رستگار | somayeh rastegar
department of horticultural science, college of agriculture, hormozgan university, hormozgan, iran
استادیار دانشگاه هرمزگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه هرمزگان (Hormozgan university)

ژاله محمدی نیا | zhale mohammadi 1
department of horticultural science, college of agriculture, hormozgan university, hormozgan, iran
دانشجو
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه هرمزگان (Hormozgan university)

فرزین عبدالهی | farzin abdollahi
department of horticultural science, college of agriculture, hormozgan university, hormozgan, iran
استادیار دانشگاه هرمزگان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه هرمزگان (Hormozgan university)

یعقوب حسینی | yaaghoob hosseini
deptartment of soil and water science agriculture and natural sources researches center of hormozgan
بخش خاک ، مرکز تحقیقات بندعباس


نشانی اینترنتی http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-503-3&slc_lang=en&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/999/article-999-569854.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده تنش شوری
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات