فرآیند و کارکرد گیاهی، جلد ۵، شماره ۱۶، صفحات ۱۷۹-۱۸۸

عنوان فارسی اثر برهمکنش شوری و جیبرلیک اسید بر محتوای رنگیزه های فتوسنتزی و برخی آنزیم های آنتی اکسیدان در دو رقم نخود ایرانی (Cicer arientinum L.
چکیده فارسی مقاله .نخود حساسیت بالایی به تنش شوری دارد. جهت به حداقل رساندن اثرات مخرب شوری از ترکیبات مختلفی استفاده می شود. در این پژوهش اثر جیبرلین بر برخی پارامترهای فیزیولوژیکی دو رقم نخود ایرانی(جم و کاکا) تحت تنش شوری بررسی شده است. نتایج نشان داد که تنش شوری با غلظت 80 میلی مولار محتوای پروتئین و کلروفیل ها(کلروفیل های a ، b) را در هر دو رقم مورد مطالعه کاهش و کاروتنوئیدها را در رقم کاکا کاهش و در رقم جم افزایش می دهد. همچنین فعالیت آنزیم های پراکسیداز و سوپراکسیددیسموتاز را افزایش و کاتالاز را کاهش می دهد. در حالیکه در گیاهان تحت تیمار جیبرلیک اسید (10 و 20 میکرومولار) و شوری (80 میلی مولار) محتوای پروتئین و رنگیزه ها به طور معنی داری(001/0 P‹) افزایش داشته و فعالیت آنزیم های پراکسیداز و سوپراکسیددیسموتاز کاهش و فعالیت آنزیم کاتالاز نیز افزایش نشان داد. این یافته ها حاکی از آن است که جیبرلین موجب بهبود اثرات سوء نمک در گیاه نخود می شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله جیبرلین، شوری، کاروتنوئیدها، کلروفیل ها، نخود

عنوان انگلیسی The interaction of salinity and gibberellic acid on photosynthetic pigments contents and some antioxidant enzymes activities in two varieties of chickpea (Cicer arientinum L.)
چکیده انگلیسی مقاله Chickpea is highly sensitive to salt stress. Several compounds are examined to minimize the harmful effects of salt stress. In this research the effect of gibberellic acid (10 and 20 µM) on physiological parameters in two cultivars of Iranian chickpea (Jam and Kaka) under salt stress (80mM NaCl) were studied. The results showed that chlorophylls and protein contents were decreased in plants treated with NaCl. However, the activity of peroxidase and superoxide dismutase increased and catalase activity decreased. In plants treated with GA and NaCl, chlorophylls and protein contents were accelerated and the activity of peroxidase and superoxide dismutase were diminished and catalase activity increased. It is concluded that gibberellic acid could alleviate the adverse effects of salt stress in chickpea plants.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله الیاس سلطانی | elias soltani
faculty of biological sciences, kharazmi university, tehran, iran.
دانشکده علوم زیستی- دانشگاه خوارزمی- تهران- ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه خوارزمی (Kharazami university)

رمضانعلی خاوری نژاد | ramazan ali khavari nejad
faculty of biological sciences, kharazmi university, tehran, iran.
دانشکده علوم زیستی- دانشگاه خوارزمی- تهران- ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه خوارزمی (Kharazami university)

سید عبداالحمید انگجی | s abdolhamid angaji
faculty of biological sciences, kharazmi university, tehran, iran.
دانشکده علوم زیستی- دانشگاه خوارزمی- تهران- ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه خوارزمی (Kharazami university)

فرزانه نجفی | farzaneh najafi
faculty of biological sciences, kharazmi university, tehran, iran.
دانشکده علوم زیستی- دانشگاه خوارزمی- تهران- ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه خوارزمی (Kharazami university)


نشانی اینترنتی http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-333-4&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/999/article-999-424402.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تنش شوری
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات