مجله سالمندی ایران، جلد ۶، شماره ۳، صفحات ۱۳-۲۰

عنوان فارسی تاثیر مصرف چای بر خطر شکستگی ناشی از پوکی استخوان در سالمندی: متاآنالیز مطالعات مشاهده‌ای
چکیده فارسی مقاله اهداف: در مورد نقش چای در پوکی استخوان مطالعات متعددی منتشر شده است که در بسیاری از آنها نتایج ضد و نقیضی گزارش شده است. این متاآنالیز با هدف بررسی تأثیر مصرف چای بر روی خطر شکستگی استخوان انجام شده است. مواد و روش‌ها: این مطالعه بصورت مرور سیستماتیک و متاآنالیز بر روی مقالات منتشر شده بین سالهای 1980 تا 2010 انجام شد. به این منظور ابتدا بر اساس جستجو در پایگاه های اطلاعات پزشکی MEDLINE ، Pubmed، ISI، EMBASE و Cochrane با استفاده از یک استراتژی جستجوی مقالات و با کلمات کلیدی به‌دست آمده از MESH شامل Caffeine، Tea ، Coffee و مشتقات آنها و بررسی ارتباط آنها با کلمات کلیدی Osteoporosis ،Bone density ،BMD (Bone Mineral Density) و Fracture، کلیه مقالاتی که از سال 1980 تا کنون در این زمینه به زبان انگلیسی منتشر شده‌اند، توسط دو پژوهشگر مستقل استخراج شدند. سپس با مطالعه خلاصه مقالات، مطالعاتی را که کاملا بی‌ارتباط با سوال تحقیق بوده، حذف شده و با بررسی متن کامل مقالات، مقالات کاملا مرتبط با هدف این پژوهش، انتخاب شدند. در مرحله آخر از میان مقالات انتخاب شده بر اساس معیارهای ارزشیابی نقادانه، مقالاتی که شرایط ورود به مطالعه را داشتند جهت آنالیز انتخاب گردیدند. یافته‌ها: در جستجوی اولیه، تعداد 421 مقاله استخراج شد که بعد از بررسی عناوین و خلاصه مقالات، 78 مقاله برگزیده شده و متن کامل آن‌ها تهیه و بررسی شد که از میان آنها تنها 8 مقاله شرایط لازم برای شرکت در آنالیز را داشتتند. متاآنالیز انجام شده بر روی این مطالعات مشاهده‌ای که تاثیر مصرف چای بر روی شکستگی استخوان گردن فمور را گزارش کرده بودند نشان می‌دهد که مصرف چای اثر پیشگیرانه در بروز شکستگی دارد ولی این تاثیر معنی‌دار نیست (RR=0.872 0.733-1.038). در صورتیکه آنالیز را به تفکیک نوع مطالعه انجام دهیم مشاهده می شود که بر اساس نتایج منتشر شده در مطالعات کوهورت، مصرف چای به‌صورت معنی‌داری در کاهش خطر شکستگی استخوان گردن فمور موثر بوده است (RR=0.749 0.603-0.929) ولی مطالعات مورد شاهدی افزایش مختصری در این احتمال خطر را نشان داده اند که از لحاظ آماری معنی‌دار نیست (RR=1.157 0.863-1.553). نتیجه‌گیری: چای به عنوان نوشیدنی رایج، علاوه بر اثرات آنتی‌اکسیدانی فراوان ناشی از دارا بودن مقادیر بالای فلاونوئیند‌ها و پلی‌فنول‌ها، می‌تواند خطر شکستگی استخوان ناشی از پوکی استخوان را کاهش دهد. باید در نظر داشت که هیچ مرور سیستماتیکی نمی‌تواند جانشین یک مطالعه اولیه خوب طراحی شده شود؛ از این رو پیشنهاد می‌شود که مطالعات مشاهده‌ای آینده‌نگر با حجم نمونه کافی، گروه کنترل و مدت پیگیری مناسب طراحی و اجرا گردد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله چای، پوکی استخوان، شکستگی استخوان، متاآنالیز

عنوان انگلیسی Effects of Tea Consumption on Risk of Osteoporotic Bone Fracture in Older People: Meta-Analysis of Observational studies
چکیده انگلیسی مقاله Objectives: There have been several studies published in the medical literature over the past 30 years that address the association between tea consumption and osteoporosis with inconsistent findings. A meta-analysis was undertaken, including 8 studies, to determine the effect of tea consumption on the risk of fracture. Methods & Materials: This systematic review and meta-analysis conducted on articles published from 1980 to 2010. We searched the following electronic databases: medline, pubmed, ISI, Embase and Chocrane and also reverent journals using mesh search terms including caffeine, tea, coffee, osteoporosis, Bone Mineral Density (BMD) and fracture*. All the relevant English written articles reviewed by two independent researchers. After title and abstract review non-relevant articles were excluded. The full text of accepted publications was obtained and their content reviewed for final inclusion. Using MOOSE (Meta-analysis Of Observational Studies in Epidemiology) criteria, relevant articles with high quality, reporting odds ratio (OR) or risk ratio (RR) for fracture following tea consumption, selected for meta-analysis. Results: Four hundred and twenty one articles found through the primary searches 78 full text articles evaluated. Only 8 of them fulfilled all the inclusion criteria and their relevant data were extracted included into the analysis. The meta-analysis showed that tea consumption can have a protective effect on the risk of hip fracture which is not significant (RR=0.872 0.733-1.038). Analysis by type of the studies suggests that according to cohort studies there is a significant decrease in the risk of hip fracture following tea consumption (RR=0.749 0.603-0.929) while case-control studies do not support this findings (RR=1.157 0.863-1.553). Conclusion: Tea as a popular drink throughout the world can reduce the risk of osteoporotic bone fractures along with its known antioxidant effects.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Tea, Osteoporosis, Fracture, Meta-analysis

نویسندگان مقاله احسان مدیریان | ehsan modirian


رباب صحاف | robab sahaf


احمد علی اکبری کامرانی | ahmad ali akbari kamrani


مهشید فروغان | mahshid foroughan


مریم ظریف یگانه | maryam zarif yeganeh


فاطمه شعاعی | fatemeh shoaei


حامد بصیر غفوری | hamed basir ghafouri


فریبا کلاهدوز | fariba kolahdouz
دانشکده پزشکی دانشگاه آلبرتا، کانادا


نشانی اینترنتی http://salmandj.uswr.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-278-116&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/67/article-67-36486.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده عمومی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات