علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۴، شماره ۶۸، صفحات ۳۲۹-۳۱۹

عنوان فارسی تأثیر اتمسفر اصلاح‌شده و نوع بسته‌بندی، در افزایش زمان ماندگاری نان تست
چکیده فارسی مقاله چکیده نان مهم‌ترین پایه غذای مردم ایران و جهان به شمار می‌رود. نان تست از انواع نان‌های حجیم است. این نان در اکثر نقاط دنیا برای وعده صبحانهمصرف می‌شود. با استفاده از بسته‌بندی مناسب می‌توان کیفیت ماده غذایی را تا حد زیادی حفظ نمود. یکی از روش‌های بسته‌بندی مواد غذایی استفاده از اتمسفر اصلاح‌شده هست. در مطالعه حاضر هدف بررسی تأثیر اتمسفر اصلاح‌شده بر کیفیت و زمان ماندگاری نان تست در زمان نگهداری 14 روز (دمای 125 سانتی گراد) در اتمسفرهای اصلاح‌شده با میزان 80% دی‌اکسید کربن+20% نیتروژن؛ 60% دی‌اکسید کربن+40% نیتروژن و اتمسفر هوای طبیعی که به ترتیب H3، H2، H1 نامیده شدند، با استفاده از فیلم‌های دولایه پلی‌اتیلنی- پلی‌پروپیلن F3 که در کارخانه مورداستفاده قرار می‌گیرد، فیلم‌های سه لایه رویه آلومینیومی، پلی‌اتیلنی و پلی‌پروپیلنی در یک‌طرف و دولایه شفاف پلی‌اتیلنی- پلی‌پروپیلنی در طرف دیگر F2 و فیلم‌های سه لایه رویه آلومینیومی، پلی‌اتیلنی – پلی‌پروپیلنی به‌صورت بسته‌بندی کامل (تماماً رویه آلومینیومی) F1 بوده است. با استفاده از عکس‌برداری با میکروسکوپ الکترونی SEMخصوصیات نان تست در نمونه‌های قابل‌استفاده در مدت‌زمان نگهداری بررسی شد. نتایج بررسی‌ها نشان داد برش‌های نان تست دربسته بندی F2 و اتمسفر اصلاح‌شده H2 طی مدت‌زمان نگهداری 14 روز به‌استثناء درصد بسیار کمی بیاتی هیچ‌گونه آلودگی میکروبی، کاهش رطوبت و خصوصیات حسی نامطلوبی نداشته و کاملاً قابل‌استفاده بود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله جواد نوروز |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

محمد حسین عزیزی | mohammad hossein
استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

زهره حمیدی اصفهانی | hamidi esfahani
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_16295_f372ba9788d5f1b8c1c34da7f974b487.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-354716.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات