|
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۴، شماره ۶۸، صفحات ۷۲-۶۱
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی اثر سطوح مختلف پودر جلبک کلرلا ولگاریس به عنوان جایگزین سفیده تخم مرغ بر ویژگیهای فیزیکی و حسی کیک اسفنجی |
|
چکیده فارسی مقاله |
چکیده افزودن جلبکهای تک سلولی (ریزجلبک) به فرمول کیک، میتواند خواص عملکردی ایجادکند، زیرا آنها حاوی دامنه گستردهای از موادمغذی و سلامتبخش هستند و به عنوان "غذای فراسودمند یا غذادارو" در نظر گرفته میشوند. در این پژوهش برخی ویژگیهای فیزیکی خمیر (رنگ و قوام)، ویژگیهای فیزیکی (رنگ پوسته و مغز، افت وزنی، حجم مخصوص، رطوبت و سفتی بافت) و حسی کیک حاصل از جایگزینی سفیده تخممرغ با سطوح مختلف پودرجلبک کلرلاولگاریس (25، 50، 75 و 100 درصد وزنی) ارزیابی شد. نتایج نشان داد که جایگزین کردن سفیده تخم مرغ با پودر جلبک کلرلاولگاریس میزان نمایههای L*، a* و b* را در خمیر کیک، پوسته و مغز کاهش داد (05/0P<). با افزایش سطح جایگزینی، قوام خمیر، رطوبت و حجم مخصوص کیک نیز بطور معنیداری کاسته شد (05/0P<)، در حالی که افت وزنی کیک و سفتی بافت بطور معنیداری افزایش یافت (05/0P<). در ارزیابی حسی، جایگزینی 25 درصد سفیده تخم مرغ با پودر جلبک کلرلا ولگاریس، تغییر معنیداری را در طعم، رنگ، بو، بافت ظاهری، سفتی و پذیرش کلی نسبت به نمونه شاهد نشان نداد و میتوان جایگزینی را انجام داد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
|
|
چکیده انگلیسی مقاله |
|
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
محمدعلی حصاری نژاد | mohammad ali دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
فرناز رضاییان عطار | rezaiyan attar دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
امید مصفا | دانش آموخته مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده دامپزشکی و دامپروری، دانشگاه سمنان سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه سمنان (Semnan university)
بهداد شکرالهی یانچشمه | shokrolahi yancheshmeh دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://fsct.modares.ac.ir/article_16136_4d428657675bcfdcf26a36a6cd505a58.pdf |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-354695.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|