پژوهش های ماهی شناسی کاربردی، جلد ۴، شماره ۱، صفحات ۵۹-۷۴

عنوان فارسی بررسی اثرات سینرژیستی اسید آلی پتاسیم سوربات و پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی (Lactobacillus casei) بر شاخص های رشد و خونی، ترکیب لاشه و فلور میکروبی روده در بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss (Walbaum, ۱۷۹۲
چکیده فارسی مقاله به منظور بررسی اثرات سینرژیستی اسید آلی پتاسیم سوربات و پروبیوتیک L. casei در بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (O. mykiss) با وزن اولیه 0/05±2/75 گرم، آزمایشی به مدت 8 هفته با به کارگیری شش تیمار شامل: تیمار شاهد، جیره حاوی CFU/g 107 پروبیوتیک L. casei (تیمار 1)، جیره حاوی 0/5 درصد پتاسیم سوربات (تیمار 2)، جیره حاوی 1 درصد پتاسیم سوربات (تیمار 3)، جیره حاوی ترکیب 0/5 درصد پتاسیم سوربات و CFU/g 107 پروبیوتیک L. casei (تیمار 4) و جیره حاوی ترکیب 1 درصد پتاسیم سوربات و CFU/g 107 پروبیوتیک L. casei (تیمار 5) صورت پذیرفت. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که بیش ترین میزان وزن نهایی، ضریب تبدیل غذایی، نرخ رشد ویژه و کارائی پروتئین در تیمار 4 مشاهده شد که با سایر تیمارها اختلاف معنی داری داشت (0/05>p). از نظر ترکیب لاشه اختلاف معنی داری بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد. میزان گلبول سفید در تیمار 4 به طور معنی داری بیشتر از سایر تیمارها بود (0/05>p)، ولی اختلاف معنی داری در میزان گلبول های قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت، نوتروفیل، لنفوسیت، مونوسیت، MCV ،MCH و MCHC مشاهده نشد. بررسی تعداد کل باکتری ها و باکتری های اسید لاکتیک روده بین تیمارهای مختلف اختلاف معنی داری را نشان داد به طوری که بیشترین میزان آن در تیمار 4 مشاهده شد (0/05>p). در مجموع با توجه به نتایج و اثرات مثبت، افزودن ترکیب 0/5 درصد پتاسیم سوربات و CFU/g 107 باکتری L. casei به جیره غذایی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان توصیه می گردد. 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله O. mykiss، L. casei، اسید آلی، پتاسیم سوربات

عنوان انگلیسی Study of synergistic effect of potassium- sorbate and Lactobacillus casei on the growth performance, hematological parameters, body composition and intestinal flora of rainbow trout fry (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792)
چکیده انگلیسی مقاله This study focused on investigating the synergistic effects of potassium sorbate and Lactobacillus casei in rainbow trout fry (Oncorhynchus mykiss) with the initial weight of 2.45±0.05.A completely random designed experiment was carried out for 8 weeks using six treatments, including: commercial diet (control), diet 107 CFU/ g bacteria (treatment 1), a diet containing 0.5% of potassium sorbate (treatment 2), a diet containing 1% potassium sorbate (treatment 3), the composition of the diet with %0/5 of potassium sorbate and 107 CFU/ g Lactobacillus casei (treatment 4), and the composition of the diet with 1% potassium sorbate and 107 CFU/ g Lactobacillus casei (treatment 5).The results showed that the highest final weight, SGR, FCR and PER were observed in the treatment 4 which revealed significant differences with other treatments (P< 0.05). However, no significant differences were observed between the different treatments regarding the carcass structure (P>0/05). WBC was significantly higher (P< 0.05) in T4 compared with the other groups. No significant difference in the amount of RBC, Hb, HCT, MCV, MCH, MCHC were observed (P>0/05). In addition, the number of intestinal bacteria and lactobacillus showed significant differences among the different treatments. and highest rate was observed in treatment 4 (P< 0.05) In total, according to the results and the positive observed effects, the addition compound CFU/ g 107 bacteria (Lactobacillus casei) and 0/5% of potassium sorbate in the diet of rainbow trout diet is recommended.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله O. mykiss, L. casei, Organic acids, Potassium sorbate

نویسندگان مقاله علی جافرنوده | ali jafar nodeh


امیر توکمه چی | amir tokmechi


ابراهیم حسین نجدگرامی | ebrahim hossain najde grami


عبدالمجید حاجیمرادلو | abdol majid hajimoradlo


فرزانه نوری | farzaneh noori



نشانی اینترنتی http://jair.gonbad.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-160-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1419/article-1419-345826.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات