مهندسی بهداشت حرفه ای، جلد ۳، شماره ۳، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی ارتباط سطح استرین حرارتی و میزان دهیدراسیون در کارگران کارخانه قند
چکیده فارسی مقاله مقدمه: هنگام انجام فعالیت فیزیکی در محیط های گرم، تعریق همراه تبخیر مهمترین پاسخ فیزیولوژیک بدن، افزایش می یابد که می تواند منجر به دهیدراسیون شود. کمبود آب می تواند در دراز مدت اثرات نامطلوبی بر اندام های حیاتی بدن بگذارد. هدف از این مطالعه تعیین استرس گرمایی و بررسی وضعیت دهیدراسیون در کارگران شاغل در محیط های گرم بود. روش بررسی: این مطالعه توصیفی تحلیلی روی 90 نفر از کارکنان شاغل در کارخانه قند که در مواجهه با گرما بودند بصورت تصادفی انتخاب شدند. ضربان قلب و دمای دهانی با استفاده از ضربان سنج قلب و دماسنج دهانی سنجیده شد، شاخص WBGT و پرسشنامه HSSI تکمیل، وضعیت دهیدراسیون توسط رفلکتومتر سنجیده شد. داده ها با استفاده از آزمون های آمارtest t-و paired t-test و chi-square توسط نرم افزار SPSS نسخه 20 مورد تحلیل قرار گرفت. یافته ها: میزان تنش گرمایی شاغلین بر مبنای شاخص WBGT، در 44/5 موارد از حد مجاز توصیه شده (27/5) بالاتر شد، بر اساس حدود توصیه شده دهیدراسیون، 8/5 درصد افراد درجاتی از کم آبی و حدود 4/63 درصد آنها کاملا دچار دهیدراسیون و 28 درصد افراد از کل افراد دچار دهیدراسیون شدید هستند. میانگین وزن مخصوص ادرار با رفلکتومتر 0/043±1/025 بود. بین دمای زیرزبانی، ضربان قلب با وزن مخصوص ادرار، شاخص تنش گرمایی و استرین گرمایی رابطه معنی دار وجود دارد(0/05 > P).
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Relation between Heat strain and hydration status among
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: during the physical activity in hot environments, sweating with evaporation, the important physiological response of the body increases which can be lead to dehydration . Long-term water shortages could adversely affect vital organs. The aim of this study was to determine heat stress and dehydration status of workers in hot workplaces. Methods: This cross sectional study was done on 90 workers of workers in sugar factory which were exposed to heat. Heart rate and oral temperature were respectively measured using a heart rate meter and an oral thermometer. WBGT index was recorded and the HSSI questionnaire was completed simultaneously, in order to assess dehydration level was measured of refractometer. Data obtained from this study were analyzed using compare means and t-test, paired t-test tests by SPSS 20 software Results: Heat stress exceeded the national and international recommended limits based on the WBGT index in 44% of cases of workstations. According to this study, 8.5% of our population had some degree of dehydration.63.4% of them were significantly dehydrated (urine SG>1.020) and 28% of them were severely dehydrated (urine SG>1.030) and the mean specific gravity was 1.025±0.043 The correlations between heat strains, Urine Density and heat stress including oral temperature, heart rate were significant(p< 0.05). Conclusion: A high percentage of the study population had some degree of dehydration that based on the results is worrying. It seems that planning in order to control of heat stresses by replace drinking is necessary.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سمیه بلقن آبادی | somayeh bolghanabadi
s_bolghanabadi@hlth.mui.ac.ir


مهدی پور | mehdi pour
mehdi.pour1@yahoo.com



نشانی اینترنتی http://johe.umsha.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-56-6&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله دریافت فایل مقاله
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات