پژوهش های ماهی شناسی کاربردی، جلد ۱۱، شماره ۲، صفحات ۳۶-۴۵

عنوان فارسی بررسی بازماندگی، تنظیم اسمزی و برخی شاخص های یونی بچه ماهی ازون برون (Acipenser stellaus) طی دوره سازگاری در آب دریای خزر
چکیده فارسی مقاله قابلیت سازگاری ماهیان با شوری های مختلف بستگی به تنظیم اسمزی، یونی و بیوشیمیایی دارد از طرفی انتقال ماهیان به آب شور باعث توسعه مکانیسم هموستازی اسمزی و یونی آنها می شود. عادت دهی بچه ماهیان ازون برون در چهار تیمار وزنی شامل 1-5/0 ، 3-1، 5-3 و 10-5 گرمی در آب با چهار سطح از شوریهای 5/0، 4، 8 و 12 گرم در لیتر طی 8 مرحله آزمایش و هر آزمایش در 4 تیمار پیش بینی شده انجام گردید. هر آزمایش در مدت زمانی حدود یک ماه به همراه غذادهی با غذاهای زنده ترجیحا گاماروس، کرم نرئیس دریایی، شیرونومیده در حد اشباع 6 وعده در روز تغذیه و همچنین سیفون روزانه و تعویض آب انجام شد. اسمولاریته و فاکتورهای کلراید، کلسیم، سدیم و پتاسیم در سرم خون ماهیان مورد اندازه گیری قرار گرفت. در بررسی تطابق و سازگاری این ماهی با شرایط تغییر شوری، نتایج نشان داد که با افزایش شوری، سطوح ترکیبات یونی پتاسیم، سدیم، کلراید و اسمولاریته خون افزایش یافت. بچه ماهیان ازون برون قادر هستند فشار اسمزی و ترکیب یونی سرم خون خود را هنگامی که از محیط هیپراسموتیک به محیط هیپواسموتیک یا برعکس مهاجرت می نمایند، تنظیم کنند. میزان اسمولاریته خون بچه ماهیان با وزن 10-5 گرم بیشتر از سایر اوزان بوده و کمترین میزان اسمولاریته در آب شیرین (5/0 گرم در لیتر) مشاهده گردید. نتایج این بررسی نشان داد مقدار پتاسیم سرم خون با گذشت زمان و افزایش شوری کاهش و میزان سدیم، کلسیم سرم خون افزایش یافت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بازماندگی، اسمولاریته، ازون برون، شوری، دریای خزر

عنوان انگلیسی Stuyd of the osmotic regulation and some ionic indicators on the survival stellate sturgeon (Acipenser stellatus) during the acclimatization period in Caspian Sea water
چکیده انگلیسی مقاله The ability of fish adaptation to different salinities depends on osmotic, ionic and biochemical regulation, on the other hand, transferring fish to salt water causes the development of their osmotic and ionic homeostasis mechanism. The adaptation of stellate sturgeon (Acipenser stellatus) in four weight treatments including 0.5-1, 1-3, 3-5 and 5-10 g in water with four salinity levels of 0.5, 4, 8 and 12 g/l during 8 phases and each experiment was performed in 4 predicted treatments. Each experiment was carried out in a period of about one month along with feeding with live foods, preferably gammarus, Nereis worms, and chironomidae larvae at the saturation level of 6 times a day, as well as daily siphoning and water changes. Osmolarity and factors of chloride, calcium, sodium and potassium were measured in fish blood serum. In the examination of the compatibility and adaptability of this fish with the conditions of changing salinity, the results showed that with increasing salinity, the levels of potassium, sodium, chloride and blood osmolarity increased. The stellate sturgeon are able to adjust the osmotic pressure and ionic composition of their blood serum when they migrate from hyperosmotic to hypoosmotic environment or vice versa. The blood osmolarity of fish with a weight of 5-10 g was higher than other weights, and the lowest osmolarity was observed in fresh water (0.5 g/l). The results of this study showed that the amount of potassium in the blood serum decreased with the passage of time and the increase in salinity, and increased the amount of sodium and calcium in the blood serum.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Survival, osmotic, Acipenser stellatus, Salinity, Caspian Sea

نویسندگان مقاله ذبیح اله پژند | Zabih Ollah Pajand
Education and Extension Organization (AREEO)
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (ARRO)،

اسماعیل حسین نیا | Esmaeil Hosseinnia
Education and Extension Organization (AREEO)
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (ARRO)،

جواد صیادفر | Javad Seiyadfar
Education and Extension Organization (AREEO)
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (ARRO)،

ایوب یوسفی | Ayoub Yousefi
Education and Extension Organization (AREEO)
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (ARRO)،

رضوان الله کاظمی | Rezvan ollah Kazemi
Education and Extension Organization (AREEO)
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (ARRO)،

علیرضا عاشوری | Alireza Ashori
Education and Extension Organization (AREEO)
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (ARRO)،


نشانی اینترنتی http://jair.gonbad.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1091-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات