فرآیند و کارکرد گیاهی، جلد ۱۱، شماره ۵۱، صفحات ۲۶۱-۲۷۰

عنوان فارسی تأثیر پایه‌های تجاری سیب بر برخی ویژگی‌های رشدی و بیوشیمیایی برگ ارقام رددلیشز و گلدن‌دلیشز
چکیده فارسی مقاله به­منظور بررسی اثر سه پایه رویشی M9, M7 و MM106 بر برخی ویژگی‌های رشدی و بیوشیمیایی برگ ارقام رددلیشز و گلدن‌دلیشز پژوهشی در قالب طرح فاکتوریل بر پایه بلوک‎‌های کاملاً تصادفی با چهار تکرار در سال 1400 و در باغی واقع در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مشهد اجرا شد. به این منظور صفاتی شامل قطر تنه، میزان رشد شاخه‌های سال جاری، سطح برگ، میزان کلروفیل، فنل کل، آنتوسیانین، و فعالیت آنتی‌اکسیدانی در نمونه‌های برگ اندازه‌گیری شد. نتایج تجزیه واریانس داده‌ها نشان داد که برهکمنش پایه و رقم بر قطر تنه، سطح برگ و مقدار آنتوسیانین تأثیر معنی‌داری داشت. بیشترین مقدار آنتوسیانین (466/0 میلی‌گرم بر گرم وزن تر) در برگ‎‌های رقم گلدن‌دلیشز روی پایه M9 مشاهده گردید. همچنین رقم رددلیشز روی پایه MM106 با میانگین 81/47 سانتی‌متر مربع بیشترین قطر تنه و رقم گلدن‌دلیشز روی پایه MM106 بیشترین میزان سطح برگ (45/31 سانتی‌متر مربع) را در بین ترکیبات پیوندی به خود اختصاص داد. نتایج کلی نشان داد پایه MM106 نسبت به دو پایه دیگر از نظر صفات رویشی در جایگاه بالاتری قرار گرفت. از نظر صفات بیوشیمیایی پایه M9 نسبت به دو پایه دیگر بهتر بود. ارقام بر روی پایه  M9با داشتن آنتوسیانین زیاد از نظر فواید سلامتی به­عنوان ترکیب پیوندی ارزشمند در شرایط آب­و­هوایی مشهد پیشنهاد گردید.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنتوسیانین، ترکیبات پیوندی، سطح برگ، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، قطر تنه

عنوان انگلیسی Effect of commercial apple rootstocks on some growth and biochemical characteristics of apple leaf cvs. Golden Delicious and Red Delicious
چکیده انگلیسی مقاله In order to study three vegetative rootstocks M9, M7 and MM106 on some growth and biochemical Characteristics of Apple cvs. "Golden delicious" and "Red Delicious", an experiment in factorial design based on randomized complete blocks with four replications in orchard of Mashhad agricultural research center was performed in 2021. Some characteristics: including trunk diameter, current shoot growth, leaf area, chlorophyll, phenol content, anthocyanin and antioxidant properties in leaf sample were measured. Results showed that in the interaction of rootstock and scion had a significant effect on the trunk diameter, leaf area and anthocyanin. The highest amount of anthocyanin (0.466 mg.g-1FW) at "Golden delicious" on M9 rootstock was measured. Also, "Red Delicious" on MM106 rootstock had the largest trunk diameter (47.81 cm2) and "Golden delicious" on MM106 rootstock showed the highest leaf area (31.45 cm2). The results of this study showed that MM106 rootstock by showing high levels of growth Characteristics compared to the M9 and M7 was placed in a better position. And M9 rootstock by having biochemical Characteristics was better than two other rootstocks. Cultivars on M9 rootstock with highest amount of anthocyanin was suggested as a valuable grafting compounds in terms of health benefits under Mashhad Climatic Conditions.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Anthocyanin, Antioxidant properties, Grafting compounds, Leaf area, Trunk diameterameter.

نویسندگان مقاله الهه حسینی ثانوی | elaheh hosseini sanavi
Department of Horticulture and Green Space Engineering, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

بهرام عابدی | bahram abedy
Department of Horticulture and Green Space Engineering, Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

طاهره پروانه | tahereh parvaneh
Instructor, Horticulture Crops Research Department, Agricultural and Natural Resources Research Center of Semnan Province (Shahrood), AREEO, Shahrood, Iran
بخش تحقیقات زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان، شاهرود، ایران

احمد فهادان | ahmad fahadan
Instructor, Horticulture Research Department, Agricultural Research Center of razavi khorasan Province, Mashhad, Iran
بخش تحقیقات باغبانی مرکز تحقیقات کشاورزی استان خراسان رضوی، مشهد، ایران


نشانی اینترنتی http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1612-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده باغبانی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات