آبزیان زینتی، جلد ۹، شماره ۳، صفحات ۳۷-۵۱

عنوان فارسی مقاله علمی – ترویجی:‌ مروری بر فرایند تکثیر و پرورش ماهیان کوی (Koi Fish) و جنبه‌های اقتصادی آن
چکیده فارسی مقاله ماهیان کوی وابسته به رودخانه‌های آرام ، دریاچه‌ها و آبگیرهای آب شیرین می‌باشند. براین اساس نتایج دانشمندان نشان می‌دهد که زیستگاه اولیه کوی در دریاچه‌های آسیای صغیر به‌ویژه در دریاچه‌های ایران بوده است. کوی‌ها عموماً بنتوز خوارند. صدها سال پیش این ماهی با نام ماهی ماگوی در ایران وجود داشته است و به عنوان کالای صادراتی خوراکی به کشورهای ژاپن، چین و اروپای غربی صادر می‌شد. زمانی که تکثیر این ماهی به عنوان ماهی زینتی آغاز شد، تکثیر کوی قرمز و سفید مورد توجه بسیار قرار گرفت. امروزه بیش از صد نوع از این ماهی در جهان تکثیر می‌شوند که تنوع آنها در رنگ‌بندی بدن آنهاست. تکثیر ماهی کوی به روش صنعتی همان‌طوری‌که از نامش پیداست، بر افزایش تعداد موالید تمرکز دارد. برای تکثیر ماهی کوی به روش صنعتی روش‌های متنوعی وجود دارد که در تمامی آنها تعداد بچه ماهی‌های به‌دست آمده به شکل قابل توجهی بیشتر از سایر روش‌های سنتی است. اما آنچه به عنوان مشکل اصلی در مورد تکثیر صنعتی معمولاً مطرح است، افزایش آسیب و استرس برای خود ماهیان مولد است. به همین دلیل همچنان بسیاری از تکثیرکنندگان اصیل ماهی کوی از  شیوه‌های سنتی یا شیوه‌های نیمه سنتی برای تکثیر ماهی کوی استفاده می‌کنند. در نتیجه، امروزه بیشتر ماهیان موجود در بازار از این روش به‌دست آمده‌اند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ماهی ماگوی، ماهیان زینتی، روش‌های تکثیر و پرورش

عنوان انگلیسی Introduction of Koi Fish culture and its economic value
چکیده انگلیسی مقاله Koi is one of the ornamental fish that lives in freshwater streams, lakes and lagoons. Geographical evolutionists believe that its origins from central Asia and Iran. The Koi Fish are benthivore. It was famous in the name of Magoi in the Old Persian Empire. The Japan and China have imported this fish from Persian Empire and started to cultivate them many years ago. The red and white koi fish are very popular. Propagation in many diversities of this fish in different colors is very popular in the rest World.   Koi culture shows success in hatching rate in industrial methods. Producing fish larvae are very important in these industrial methods.  Koi farmers prefer traditional methods due to existence of many stress factors in Koi intensive industrial culture. Non intensive and semi-intensive methods are very popular among the Koi fish farmers.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Magoi Fish, Ornamental fish, Reproduction methods

نویسندگان مقاله سید محمد صلواتیان | Seyed Mohammad Salavatian
National Fisheries Science Research Institute
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور

طاهره کچلکی | Taherah Kachalaki
Payame Noor University
پیام نور

صاحبعلی قربانی | Sahebali Gorbani
National Fisheries Science Research Institute
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور

سید افشین امیری سندسی | Seyed Afshin Amiri sendesi
National Fisheries Science Research Institute
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور

محمد رضا رمضانی مامودانی | Mohammad Raza Ramzani Mamodani
National Fisheries Science Research Institute
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور


نشانی اینترنتی http://ornamentalaquatics.ir/browse.php?a_code=A-10-50-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده کاربردی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات