توسعه آبزی پروری، جلد ۱۶، شماره ۲، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی اثر افزودنی های گیاهی کورکومین و عصاره هیدروالکلی زنجبیل بر شاخص های رشد و بیوشیمیایی در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
چکیده فارسی مقاله در این آزمایش اثر کورکومین و عصاره هیدرو الکلی زنجبیل به صورت مجزا و ترکیبی بر عملکرد رشد و شاخص­های بیوشیمیایی خون در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی شامل سطوح صفر (شاهد)، 0/5 درصد عصاره هیدروالکلی زنجبیل، 0/5 درصد کورکومین و ترکیب 0/5 درصد کورکومین و  0/5 درصد عصاره هیدروالکلی زنجبیل در قالب 4 تیمار با 3 تکرار طراحی و به مدت 8 هفته اجرا گردید. در انتهای دوره، فاکتورهای رشد اندازه گیری و محاسبه و جهت بررسی فاکتورهای بیوشیمیایی از سرم خون ماهی استفاده شد. نتایج نشان داد که شاخص های رشد در تیمارهای حاوی عصاره هیدروالکلی زنجبیل و کورکومین نسبت به گروه شاهد بهبود یافته و دارای تفاوت معنی داری می باشند (0/05>P). در شاخص‌های بیوشیمیایی خون تفاوتی بین میزان گلوکز، آلکالین فسفاتاز (ALP) و کلسترول خون در ماهیان تغذیه شده با جیره شاهد و جیره‌های تغذیه شده با سطوح مختلف کورکومین و عصاره هیدروالکلی زنجبیل و جیره ترکیبی مشاهده نشد (0/05P). نتایج تحقیق کنونی نشان داد که استفاده از کورکومین و عصاره هیدروالکلی زنجبیل به صورت تکی و ترکیبی باعث افزایش معنی دار رشد در ماهی قزل­آلای رنگین کمان می­شود، اما بهترین عملکرد در گروه حاوی ترکیب عصاره هیدروالکلی زنجبیل و کورکومین مشاهده شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله رشد، بیوشیمیایی پلاسما، کورکومین، قزل آلای رنگین کمان

عنوان انگلیسی Effect of curcumin and ginger extract on growth and biochemical indices in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss)
چکیده انگلیسی مقاله In this experiment, the effect of curcumin and ginger hydroalcoholic extract on growth performance and biochemical indicators of blood in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) were examined separately and in combination. The experiment was designed in a completely randomized design with zero levels (control), 0.5% ginger hydroalcoholic extract, 0.5% curcumin and 0.5% curcumin composition + 0.5% ginger hydroalcoholic extract in 4 treatments with 3 repetitions and Run for 8 weeks. At the end of expriment, fish blood serum was used to evaluate biochemical factors. The results showed that growth indices improved in treatments containing ginger hydrochloric acid extract and curcumin compared to the control group and had a significant difference (P < 0.05). Current singular have shown that incorporating concentrations of curcumin and ginger individually and in combination significantly increases salmon growth and feed intake, but the best performance in the group containing ginger and curcumin extracts was observed in blood biochemical indicators. There was no difference between glucose, alkaline phosphatase (ALP) and blood cholesterol in fish fed a control diet and diets fed different levels of curcumin and ginger extract and a combined diet (P < 0.05). There was a significant difference in the amount of blood triglycerides and total protein in the control of control and treatment containing ginger extract compared to other treatments (P < 0.05). Overall, the concentrations of curcumin and ginger individually and in combination improved growth and biochemical properties in rainbow trout.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Plasma biochemistry, Curcumin, Growth, Turmeric, Oncorhynchus mykiss

نویسندگان مقاله شاهین بختیاری آقمسجد | shahin Bakhtiari Aqmasjed
University of Guilan
دانشگاه گیلان

میر مسعود سجادی | Mir Masoud Sajjadi
University of Guilan
دانشگاه گیلان

بهرام فلاحتکار | Bahram Falahatkar
University of Guilan
دانشگاه گیلان

رقیه صفری | Roghieh Safari
Gorgan University of Agriculture Sciences and Natural resources
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان


نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-521-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات