تغذیه و بیوشیمی آبزیان، جلد ۶، شماره ۴، صفحات ۱-۱۰

عنوان فارسی تأثیر سطوح مختلف پروتئین بر شاخص‌های رشد بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در سیستم پرورش متراکم
چکیده فارسی مقاله تحقیق حاضر به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف پروتئین جیره غذایی بر شاخص‌های رشد بچه ماهی کپور معمولی در کارگاه پرورش متراکم و در 15 حوضچه مربع شکل فایبرگلاس (ابعاد 2 × 2 × 5/0 متر) در 5 تیمار و سه تکرار بر اساس محتوای 29/22، 33/24، 15/26، 32/28 و 31/30% پروتئین خام جیره طی 60 روز در دامنه دمای آب 31-22 درجه سانتی‌گراد و دامنه اکسیژن محلول 3/1-7/5 میلی‌گرم بر لیتر انجام شد تا عملکرد بهینه رشد برای بهترین جیره معین شود. هر حوضچه با 250 قطعه بچه ماهی با میانگین وزن بدن 66/0 ± 4 گرم ماهی­دار شدند. نتایج نشان داد بچه ماهیانی که از جیره­های با سطوح پروتئینی 15/26 و 32/28% تغذیه شدند، دارای بالاترین افزایش وزن بدن، ضریب رشد ویژه، درصد افزایش وزن بدن و بازده پروتئینی بودند (05/0>p). همچنین، میزان ضریب تبدیل این دو جیره نیز نسبت به دیگر جیره­ها کاهش معنی­داری داشت (05/0>p). میزان ضریب چاقی و درصد بازماندگی در تمامی تیمارها یکسان بود (05/0
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پرورش متراکم، مخازن فایبرگلاس، سطوح پروتئین، کپور معمولی،

عنوان انگلیسی Effects of different protein levels on growth indices of common carp (Cyprinus carpio) fingerling in the intensive culture system
چکیده انگلیسی مقاله The present study examined the effects of different protein concentrations on growth of juvenile common carp kept in 15 fiberglass ponds (0.5 × 2 × 2 m) under intensive culture system involving 5 treatments and 3 replications, based on the following raw protein contents (24.22, 26.15, 28.32, 30.31, 33.29%) included in the fish diet for a period of 60 days and with a water temperature ranging 22-31oC, and dissolve oxygen level of 5.1-7.3 mg/L to determine diet formulation ensuring an optimum growth performance. Each rearing pond was introduced with 250 pieces of juvenile fish (4 ± 0.66 g) amounting to an average of 1 kg fish biomass. The results indicated that juveniles receiving protein levels of 28.32% and 26.15% had the highest body weight, specific growth rate, weight gain percentage and protein yields (p≤0.05). In addition, the feed conversion ratio related to these two diets showed significant decline (p≤0.05). The condition factor and survival rate remained the same across all treatments (p≥0.05). The study revealed that the protein increment ratio of up to 28.15% in the diet contributed to the increased growth indices among juvenile common carp and concentrations beyond that did not lead to any effective increase in fish growth.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله پرورش متراکم, مخازن فایبرگلاس, سطوح پروتئین, کپور معمولی

نویسندگان مقاله مهری سمائی |
دانش‌آموخته کارشناسی ارشد مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی، گیلان

بابک تیزکار |
بخش شیلات، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، گیلان

مهرداد ملکی |
بخش شیلات، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، گیلان

نائره بشارتی |
بخش شیلات، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، گیلان


نشانی اینترنتی https://janb.guilan.ac.ir/article_5008_447a01930a14a96cd6c510246978880d.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات