علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی، جلد ۱۵، شماره ۲، صفحات ۱-۹

عنوان فارسی اثر مصرف ۶ هفته محلول عسل برایمنی سلولی و ایمونوگلوبین A، در نیروی‌های نظامی مرد با علائم روانی بیش‌تمرینی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: فعالیت ورزشی بسته به شدت و مدت فعالیت و رژیم غذایی افراد، می تواند باعث تقویت یا ضعف سیستم ایمنی و در نتیجه باعث مشکلاتی برای سلامتی افراد شود. هدف از این پژوهش بررسی اثر محلول عسل به عنوان یک مداخله تغذیه‌ای بر وضعیت سیستم ایمنی افراد در معرض بیش‌تمرینی بود.  مواد و روش ها: این پژوهش نیمه‌تجربی با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون با دو گروه دارونما و محلول عسل انجام شد. بدین منظور از میان جامعه در دسترس شامل دانش‌آموختگان نظامی جهت تایید اولیه، تعداد 70 نفر، با استفاده از پرسشنامه روانی بیش‌تمرینی بررسی شدند و در نهایت با استفاده از نشانگرهای خونی (کورتیزول و تستوسترون) بیش‌تمرینی تعداد 38 نفر با دامنه سنی (1/75±20/75) سال و شاخص توده بدنی (kg/m2 1/7±19/4) مشخص و به صورت تصادفی در دو گروه 19 نفره دارونما و محلول عسل تقسیم شدند. به منظور سنجش سطوح سرمی ایمنی سلولی (نوتروفیل، لنفوسیت و سلول سفید خون) و ایمونوگلوبین A، قبل و بعد از 6 هفته مصرف محلول عسل، میزان 5 سی‌سی خون از ورید بازویی اشخاص گرفته و به روش الایزا بررسی شد. تغییرات سطوح ایمنی سلولی و ایمونوگلوبین A با استفاده از آزمون تی‌مستقل در نرم‌افزار spss نسخه 22 تجزیه ‌و تحلیل شد.  یافته‌ها: تغییرات سطوح سرمی سلول‌های سفید خون و لنفوسیت‌ها در گروه محلول عسل نسبت به گروه دارونما غیر معنی‌دار، اما تغییرات تعداد نوتروفیل‌ها و ایمونوگلوبین A بین این دو گروه معنی‌دار بود. (0.05>P) بحث و نتیجه گیری: مصرف 6 هفته محلول عسل با تاثیر بر تعداد لکوسیت‌ها و ایمونوگلوبین A، ایمنی بدن افراد را در جهت کاهش عوارض ناشی از بیش تمرینی بر دستگاه ایمنی پیش برد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تعداد لکوسیت ها، بیش تمرینی، محلول عسل، ایمونوگلوبین A

عنوان انگلیسی The Effect of 6 Weeks of Honey Solution Consumption on Leukocyte Count and Immunoglobulin A, in Male Military Forces with Over-Training Psychological Symptoms
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Exercise can strengthen or weaken the immune system depending on the intensity and duration of activity and diet; thus, it cause health problems. The aim of this study was to investigate the effect of honey solution as a nutritional intervention on the immune system of people exposed to over-training.  Methods and Materials: This semi-experimental study has been performed by pre-test- post-test with two groups of placebo and honey syrup. For this purpose, 70 individuals from the available population including military graduates have been examined using an over-training psychological questionnaire. Finally, 38 people with age range of (20.75±1.75) years and body mass index of (19.4±1.7 kg/m2) have been selected using blood markers (cortisol and testosterone), an over-training test. Moreover, they were randomly divided into two groups of 19 individuals: placebo and honey syrup. In order to measure serum levels of Cellular immunity (neutrophils, lymphocytes and white blood cells) and immunoglobulin A, 5 cc blood has been taken from the arm vein and examined by ELISA before and after 6 weeks of consuming honey solution. The changes in cytokines levels have been analyzed using the independent t-test in the SPSS software version 22. Results: There were not any significant differences in serum levels of white blood cells and lymphocytes in the honey solution group. However, there were significant changes in the number of neutrophils and immunoglobulin A between two groups. (p< 0.05) Discussion and Conclusion: Consumption of honey solution for 6 weeks promotes the body's immunity to reduce the effects of overtraining by affecting the number of leukocytes and immunoglobulin A.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Leukocyte count, Honey solution, Over-training, Immunoglobulin A

نویسندگان مقاله اسماعیل کرمی | Esmail Karami
Department of Sport Physiology, Shahrood University, Tehran, Iran
دانشگاه صنعتی شاهرود

مهرداد بابایی | Mehrdad Babaei
Department of Sport Physiology, Kharazmi University, Tehran, Iran
دانشگاه صنعتی شریف

محمد رضا دهخدا | Mohammadreza Dehkhoda
Department of Sport Physiology, Kharazmi University, Tehran, Iran
دانشگاه خوارزمی


نشانی اینترنتی http://jps.ajaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-412-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده مقالات کامل
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات