مجله سلامت و جامعه، جلد ۷، شماره ۴، صفحات ۲۷-۳۸

عنوان فارسی تأثیر شرایط مختلف فرایند شست و شوی دست بر راندمان کاهش بار باکتریایی و برآورد اقتصادی آن
چکیده فارسی مقاله مقدمه و هدف: بهداشت دست یک اولویت بین‌المللی برای کاهش عفونت‌های ناشی از مراقبت‌های بیمارستانی است. هدف مطالعه حاضر بررسی تأثیر شرایط مختلف فرایند شست‌وشوی دست بر راندمان کاهش بار باکتریایی و برآورد اقتصادی آن در یک بیمارستان نظامی تهران بود. روش کار: برای انجام این پژوهش 20 نفر از کارکنان بیمارستان به‌صورت داوطلبانه انتخاب شدند. دمای آب (20، 30 و 40 درجه سانتی‌گراد)، حجم صابون (0/5، 1/25 و 2 میلی‌لیتر) و زمان شست‌وشو (10، 20، 35 و 50 ثانیه) بررسی شد.کشت تازه از سویه استاندارد اشرشیاکلی در محیط مغذی براث تهیه و تراکم 104×1/5 CFU/ml استفاده شد. دست کارکنان با صابون شست‌وشو و 1 میلی‌لیتر از سوسپانسیون باکتریایی در دست آن‌ها تلقیح و بعد از 3 دقیقه نسبت به شست‌وشو و نمونه‌برداری اقدام شد. نمونه‌ها به محیط کشت EMB جامد منتقل شد و در دمای 37 درجه سانتی‌گراد گرم‌خانه‌گذاری و بعد از 48 ساعت کلنی‌های رشدکرده باکتری‌ها شمارش شد. یافته‌ها: شرایط مختلف مطالعه‌شده تأثیری در راندمان حذف باکتری ندارد. زمان 20 ثانیه، حجم صابون 0/5 میلی‌لیتر و آب معمولی (20 درجه سانتی‌گراد) برای شست‌وشوی دست کارایی لازم را دارد. بر اساس جمعیت بیمارستان، سالانه 627 میلیون ریال در هزینه آب و گرمایش آب، 135 میلیون ریال در هزینه صابون و 316 روز در سال در زمان شست‌وشوی دست صرفه جویی می‌شود. نتیجه‌گیری: بهینه‌سازی فرایند شست‌وشوی دست ضمن تأمین بهداشت دست، باعث صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله بهداشت دست، عفونت بیمارستانی، شست و شوی دست، بار باکتریایی، برآورد اقتصادی

عنوان انگلیسی Effects of Different Hand Washing Processes on the Efficiency of Bacterial Load Reduction and Economics Estimation
چکیده انگلیسی مقاله Introduction and purpose: Hand hygiene is an international priority for the elimination of nosocomial infections. This research aimed to investigate the effects of handwashing conditions on bacterial removal efficiency and its economic estimation in a military hospital in Tehran. Methods: In total, 20 hospital staff were selected from volunteers. The water temperature (WTe) (20 ºC, 30 ºC, and 40 ºC), soap volume (SV) (0.5, 1.25, and 2 ml), and washing time (WTi) (10, 20, 35, and 50 sec,) were investigated. The standard strain of Escherichia coli with identified ATCC (25922) was prepared from a reference laboratory and fresh culture was prepared on nutrient broth medium. Primarily, the hands of participants were thoroughly washed with soap and water, then contaminated with 1 ml of bacterial suspension with 1.5×104 colony-forming unit/ml density. After 3 min of handwashing, sampling was performed based on research protocols. The samples were transferred on eosin methylene blue agar and incubated at 37 ºC for 48 h. After this time, the growth bacteria were considered the residual contamination on the hands. Results: Based on findings, various studied conditions had no effect on bacterial removal efficiency. Accordingly, WTi=20 sec, SV=0.5 ml, and ordinary WTe (20 ºC) can be used for handwashing with appropriate perfornance. For 500 people, annually 627 million Rials for water and water heating, 135 million Rials for soap, and 316 days a year on handwashing can be saved. Conclusion: Optimization of the handwashing process while ensuring hand hygiene saves costs.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Bacterial load, Economic estimation, Hand hygiene, Hand washing, Nosocomial infections

نویسندگان مقاله مهدی نادری جم | Mehdi Naderi Jam
MSc, Student Research Committee, School of Health, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
کارشناس ارشد، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا... (عج)، تهران، ایران

قادر غنی زاده | Ghader Ghanizadeh
Professor, Health Management Research Center, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
استاد، مرکز تحقیقات مدیریت سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا... (عج)، تهران، ایران

حسین معصوم بیگی | Hossein Masoumbeigi
Associated Professor, Military Health Research Center, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
دانشیار، مرکز تحقیقات بهداشت نظامی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا... (عج)، تهران، ایران

سید مرتضی حسینی شکوه | Sayyed Morteza Hosseni Shokouh
Assistant Professor, Health Management Research Center, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
استادیار، مرکز تحقیقات مدیریت سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا... (عج)، تهران، ایران

مهدی راعی | Mahdi Raei
Assistant Professor, Military Health Research Center, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran
استادیار، مرکز تحقیقات بهداشت نظامی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا... (عج)، تهران، ایران

محمد نقدی سقی | Mohammad Naghdi Saghi
MSc, Fajr Hospital, AJA University of Medical Sciences, Tehran, Iran
کارشناس ارشد بیوشیمی، بیمارستان فجر، دانشگاه علوم پزشکی ارتش، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://jhc.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4964-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده بهداشت محیط زیست
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی-کامل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات