|
مدیریت بازاریابی، جلد ۱۵، شماره ۴۶، صفحات ۱-۱۴
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی تأثیر انواع ترفیعات فروش بر نمایش برند در هایپرمارکتها و مزایای درک شده توسط مشتری: مطالعه تجربی |
|
چکیده فارسی مقاله |
پژوهش حاضر به بررسی تأثیرات ترفیعات فروش پولی (کوپن) و غیر پولی (سمپلینگ، بازی، قرعهکشی) و وضعیت فروشگاه بر روی مزایای درک شده توسط مصرفکننده میپردازد. جهت بررسی این موضوع، پژوهشی به روش تجربی تدوین گردید. در این پژوهش متغیر وضعیت فروشگاه را در دو سطح و متغیر ترفیعات فروش را در چهار سطح دستکاری کردیم تا یک مطالعه 4×2 داشته باشیم و با اندازهگیری و بررسی تأثیرات این دستکاریها بر روی متغیرهای وابسته، به بررسی پژوهش پرداختیم. مطالعه بر روی محصول بستنی، از محصولات صنایع لبنیاتی انجام گردید. تعداد 328 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم و تحقیقات تهران به عنوان نمونه انتخاب شدند. در نهایت فرضهها بررسی و نتایج حاصل شد. نتایج نشان داد که مصرفکنندگان هنگامی که در ارتباط با انسان و در معرض کاهش قیمت با کوپن هستند، مزایای کاربردی بیشتری را درک میکنند. در حالی که در هنگام ارتباط با دستگاه و در معرض سمپلینگ، بازی و یا قرعهکشی؛ مزایای لذتجویانه و مزایای ارتباطی بیشتری را درک میکنند. همچنین فارغ از وضعیت فروشگاه، اقدامات ترفیعاتی (پروموشن) بر روی مزایای درک شده توسط مصرفکنندگان تأثیرگذار بوده و باعث درک بهتر نمایش (ارائه) برند در فروشگاه میشود. البته هنگامی که مصرفکنندگان در حالت ارتباط با انسان هستند، نمایش (ارائه) برند در فروشگاه را بهتر از حالتی که در ارتباط با دستگاه هستند درک میکنند. این پژوهش دارای نتایج کاربردی جهت اجرای سیاستهای ترفیعاتی (پروموشن) توسط خرده فروشها، فروشگاهها و صنایع و محصولات مشابه دارد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
مزایای کاربردی، مزایای لذتجویانه، مزایای ارتباطی، نمایش (ارائه) برند، ترفیعات فروش، |
|
عنوان انگلیسی |
Effect of the benefits of sales promotion formats on in-store brand expression and benefits perceived by consumer with an experimental approach |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
The present study examines the effects of cash (coupon) and non-cash (sampling, game, and lottery) promotions and shop status on perceived benefits by the consumer. To investigate this, an empirical research was formulated. In this study, we manipulated the store status variable at two levels and the sales promotion variable at four levels to have a 4x2 study and examined the effects of these manipulations on the dependent variables. The study on ice cream was made from dairy products. 328 students of Tehran University of Science and Research were selected as sample. Finally, the hypotheses were examined and the results were obtained. The results show that consumers understand more of the practical benefits when dealing with coupons and human beings. As they interact with the device and subject to sampling, playing or drawing, they understand the pleasurable benefits and greater communication benefits. Regardless of the status of the store, promotional measures affect the perceived benefits of consumers and help them better understand the brand's presentation in the store. However, when consuming scrolls in a human-related way, they understand the brand's presentation in the store better than they do with the device. This study has practical implications for the promotion of promotional policies by retailers, stores, industries and similar products. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
مزایای کاربردی, مزایای لذتجویانه, مزایای ارتباطی, نمایش (ارائه) برند, ترفیعات فروش |
|
نویسندگان مقاله |
آیدا مریخ نژاد اصل | کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
کامبیز حیدرزاده | دانشیار، گروه مدیریت بازرگانی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
رحیم محترم | استادیار، گروه مدیریت بازرگانی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
|
|
نشانی اینترنتی |
https://jomm.srbiau.ac.ir/article_16156_af3949c7ed6081ddae59f266fb6e85eb.pdf |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|