پژوهش های ماهی شناسی کاربردی، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۴۳-۵۰

عنوان فارسی تاثیر تغذیه با جیره‌ غذایی حاوی سطوح مختلف سدیم بوتیرات بر شاخص‌های رشد و خونی در بچه‌ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
چکیده فارسی مقاله این مطالعه به منظور بررسی اثرات اسید آلی سدیم بوتیرات بر برخی شاخص­های خونی و فاکتورهای رشد در بچه­ماهی کپور با وزن متوسط حدود 10 گرم انجام شد. به همین منظور آزمایشی به مدت 8 هفته با به کارگیری 4 جیره مختلف در سه تکرار شامل: تیمار شاهد (بدون مکمل) و سه سطح سدیم بوتیرات (25/0، 5/0، 1 درصد) صورت پذیرفت. غذا دهی روزانه 2 بار به­ میزان 3% وزن بدن ماهیان انجام شد و بیومتری ماهیان 2 بار در هر ماه  انجام شد. در انتها شاخص های خونی (شامل تعداد گلبول­های قرمز، تعداد گلبول­های سفید و شمارش تفریقی انواع آن، هماتوکریت و هموگلوبین) و فاکتورهای رشد (وزن نهایی، ضریب رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی ومیزان غذای مصرفی) بین گروه­های آزمایشی بررسی شد. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. تجزیه و تحلیل داده­ها با استفاده از نرم­افزارSPSS وExcel  صورت پذیرفت. نتایج، اختلاف معنی­داری در وزن نهایی، ضریب رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی و میزان غذای مصرفی بین گروه­های آزمایشی نشان نداد. این بررسی نشان داد سدیم بوتیرات اثری بر تعداد گلبول­های قرمز، میزان هماتوکریت، میزان هموگلوبین، حجم متوسط گلبولی (MCV)، هموگلوبین متوسط سلولی (MCH)، غلظت متوسط هموگلوبین گلبول قرمز (MCHC) ندارد. البته اختلاف معنی­دار در تعداد گلبول سفید بین سطوح 25/0و 1 درصد با گروه شاهد دیده شد. در حالی­که بین سطح 5/0درصد با گروه شاهد اختلاف معنی­داری وجود نداشت. نتایج این آزمایش نشان داد که افزودن بوتیرات سدیم به جیره غذایی ماهی کپور تاثیری بر افزایش رشد و فاکتورهای خونی این ماهی ندارد ولی میزان گلبول سفید در سطح 25/0 و 1 درصد سدیم بوتیرات، کاهش یافت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کپور معمولی، فاکتورهای خونی، رشد، سدیم بوتیرات

عنوان انگلیسی The effect of diet containing different levels of sodium butyrate on growth indices and blood factors in common carp (Cyprinus carpio Linnaeus, 1758)
چکیده انگلیسی مقاله The purpose of this study was to investigate the effects of aliphatic sodium butyrate on some blood parameters and growth factors in carp fingerling with an average weight of 10 g. This experiment was conducted for 8 weeks by using four different diets with three replications including: control (without supplement) and three levels of sodium butyrate (0.25, 0.5 and 1%). Feeding was performed for 2 months daily 2 times 3% of the body weight of the fish and were taken biometric 2 times in a month. At the end, blood parameters (including the number of red blood cells, white blood cell count and fractional count, hematocrit and hemoglobin), and growth factors (final weight, specific growth factor, feed conversion ratio and consumable food intake) were evaluated between the experimental  groups. This experiment was done in a completely randomized design. Data analysis was performed using SPSS and Excel software packages. Finally, there was no significant difference in final weight, specific growth factor, feed conversion ratio and food intake between experimental groups. The results of this study showed that sodium butyrate had no effect on the number of red blood cells, hematocrit, hemoglobin, mean corpuscular vein (MCV), moderate hemoglobin (MCH), and moderate hemoglobin concentration (MCHC). There was also a significant difference between the levels of white blood cells between the levels of 0.25% and 1% in the control group. There was no significant difference between the levels of 0.5% and the control group. The results of this experiment showed that the addition of sodium butyrate to carp diet did not affect the growth and blood factors of this fish, but the white blood cell count decreased by 0.25% and 1%.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله C. carpio, Hematological factors, Growth, Sodium butyrate

نویسندگان مقاله محمد هرسیج | mohammad harsij
دانشگاه گنبد کاووس

محبوبه عباسی | mahbubeh abbasi
دانشگاه گنبد کاووس، گنبد

حسین حسینی فر | hossein hosseinifar
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان


نشانی اینترنتی http://jair.gonbad.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-423-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات