تحقیقات نظام سلامت، جلد ۷، شماره ۵، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی بررسی اثر مصرف شیر سویا روی فاکتورهای التهابی و قلبی- عروقی زنان بزرگسال دارای اضافه وزن و چاقی
چکیده فارسی مقاله مقدمه:جایگزینی شیر سویا در رژیم غذایی می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__تواند اثرات مهمی روی فاکتورهای التهابی و قلبی- عروقی زنان غیر یائسه دارای اضافه وزن و چاق داشته باشد. در این مطالعه اثرات شیر سویا در مقایسه با شیر گاو روی فاکتورهای التهابی و قلبی- عروقی زنان بزرگسال دارای اضافه وزن و چاقی ارزیابی شد. روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها این مطالعه، مطالعه کارآزمایی بالینی متقاطع بر روی 24 بیمار بود. تمامی بیماران از رژیم کاهش وزن استفاده کردند. در این بررسی 2 دوره مداخله 4 هفته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ای (یک دوره رژیم کاهش وزن همراه با شیر سویا و دوره دیگر رژیم کاهش وزن همراه با شیر گاو) و یک دوره washout 2 هفته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ای وجود داشت. در دوره شیر سویا تنها یک لیوان (240 سی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__سی) شیر سویا جایگزین یک لیوان (240 سی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__سی) شیر گاو شد. یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها در طی دوره شیر سویا LDL و دور کمر به طور چشمگیری کاهش یافت. میانگین درصد تغییرات برایLDL  __AWT_NOKT_COMMA__در دوره شیر سویا 85/3±__AWT_NOKT_COMMA__  __AWT_NOKT_COMMA__22/11- و در دوره شیر گاو 82/2 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 18/1- (01/0 =P ) و برای دور کمر در دوره شیر سویا 51/0  __AWT_NOKT_COMMA__±__AWT_NOKT_COMMA__79/3- و در دوره شیر گاو 55/0 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 78/1- (02/0 =P ) بود. اما فاکتورهای التهابی، آنزیم&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کبدی، فشار خون، بقیه فاکتورهای لیپیدی وشاخص&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های گلیسمیک بعد از مصرف دوره شیر سویا در مقایسه با دوره مصرف شیر گاو تغییر چشمگیری پیدا نکرد. نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری رژیم غذایی همراه با شیر سویا می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__تواند اثرات مهمی در کاهش LDL و محیط دور کمر در زنان غیر یائسه دارای اضافه وزن و چاقی حتی در یک مداخله کوتاه مدت داشته باشد. به هر حال رژیم همراه با شیر سویا تأثیر چشمگیری روی فاکتورهای التهابی، آنزیم&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کبدی، فشار خون، سطح فیبرینوژن خون و شاخص&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های گلیسمیک نداشت. واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: شیر سویا، فاکتورهای التهابی، چاقی، اضافه وزن
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله Background: Soymilk replacement in the diet might have beneficial effects on inflammation and cardiovascular risk factors for non-menopausal overweight and obese female adults. We evaluated the effects of soymilk compared to cow&apos__AWT_NOKT_COMMA__s milk on inflammation and cardiovascular risk factors among overweight and obese female adults. Materials and Methods: This was a cross-over randomized clinical trial on 24 subjects. All of them were on a weight reducing diet. There were two trial periods for four weeks (soymilk period and cow&apos__AWT_NOKT_COMMA__s milk period) and a washout period for 2 weeks. In the soymilk period, only one glass of cow&apos__AWT_NOKT_COMMA__s milk (240 cc) was replaced with one glass of soymilk (240 cc). Findings: Mean values of low density lipoprotein (LDL) and waist circumference reduced significantly following soymilk period compared to cow&apos__AWT_NOKT_COMMA__s milk period (LDL: -11.22 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 3.85 vs. -1.18 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 2.82__AWT_NOKT_COMMA__ P = 0.01 and waist circumference: -3.79 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 0.51 vs. -1.78 ±__AWT_NOKT_COMMA__ 0.55__AWT_NOKT_COMMA__ P = 0.02). However, inflammatory markers, liver enzymes, blood pressure, other lipid profiles, and glycemic control index did not change significantly after soymilk period compared to cow&apos__AWT_NOKT_COMMA__s milk period. Conclusion: A diet including soymilk can play an important role in reducing lipid profiles and waist circumference among non-menopausal overweight and obese female adults even in a short time trial. However, diet with soymilk had no significant effects on glycemic index, plasma inflammatory markers, liver enzymes, or fibrinogen level compared to cow&apos__AWT_NOKT_COMMA__s milk in a short term trial.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Soymilk, Inflammation, Obese, Overweight.

نویسندگان مقاله زینب نوریه | زينب نوريه
MSc, Department of Nutrition and Biochemistry, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran


سیدعلی کشاورز | سيدعلي کشاورز
Professor, Department of Nutrition and Biochemistry, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran


محمدجواد حسین‌زاده | محمدجواد حسين‌زاده
Associate Professor, Department of Nutrition and Biochemistry, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran


لیلا آزاد بخت | ليلا آزاد بخت
Associate Professor, Food Security Research Center, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran And Department of Community Nutrition, School of Nutrition and Food Science, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran



نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-179&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات