تحقیقات نظام سلامت، جلد ۹، شماره ۴، صفحات ۳۹۵-۴۰۲

عنوان فارسی ارتقای مصرف میوه و سبزیجات در دانش‌آموزان مدارس ابتدایی شهر اصفهان
چکیده فارسی مقاله مقدمه: مطالعه حاضر با هدف بررسی اثربخشی مداخله آموزشی بر ارتقای مصرف میوه و سبزیجات در دانش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__آموزان پایه چهارم ابتدایی شهر اصفهان در سال 1389 انجام گرفت. روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: در این مطالعه تجربی، 138 نفر از دانش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__آموزان پایه چهارم ابتدایی به صورت تصادفی به دو گروه مداخله (68 نفر) و شاهد (70 نفر) تقسیم شدند. ابزار جمع&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__آوری داده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها شامل پرسش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__نامه محقق ساخته و پرسش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__نامه ثبت غذایی بود. روایی و پایایی پرسش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__نامه به وسیله روایی صوری، روایی محتوا و پایایی درونی (86/0 = &alpha__AWT_NOKT_COMMA__) بررسی گردید. داده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های هر دو گروه به صورت مشابه و در دو زمان قبل و 3 ماه پس از مداخله آموزشی جمع&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__آوری شد. مداخله آموزش تغذیه در گروه آزمون در قالب 4 جلسه آموزشی 60 دقیقه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ای و به صورت آموزش گروهی برگزار گردید. داده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها به وسیله آزمون&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های آماری 2c، Independent t و Paired t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. مشارکت افراد در این تحقیق داوطلبانه و با رضایت آگاهانه بود. یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: میانگین نمره آگاهی (001/0 > P)، نگرش نسبت به رفتار (001/0 > P) و حمایت اجتماعی (030/0 = P) سه ماه پس از مداخله آموزشی در گروه مداخله بهبود معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری یافت. علاوه بر آن، مقایسه رفتارهای تغذیه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ای 3 ماه پس از مداخله آموزشی بهبود معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری را در میانگین سهم روزانه دریافت گروه غذایی میوه و سبزیجات در گروه مداخله نشان داد (001/0 > P). نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__دهد که آموزش تغذیه به عنوان ابزاری در دسترس و مؤثر در برنامه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های ارتقای سلامت با تمرکز بر توسعه رفتارهای تغذیه سالم قابل استفاده می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشد. واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: میوه، سبزیجات، دانش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__آموزان، آموزش
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Increasing Fruit and Vegetables Consumption among Elementary School Children
چکیده انگلیسی مقاله Background: The aim of this study was to determine the effects of educational program on fruit and vegetable consumption among the fourth grade elementary school students. Methods: This experimental study randomly divided 138 students into intervention group (n = 68) and control group (n = 70). Data collection tool was a self-administered questionnaire and food recording and food frequency questionnaire. The validity and reliability of the questionnaire was provided using content validity, face validity and internal reliability (&alpha__AWT_NOKT_COMMA__ = 0.86). The six 60-minute educational sessions were conducted during one month. Data of the two groups were collected before and three months after the educational intervention. Finally, the data were analyzed using chi-square, t-test and paired t-test. Findings: Findings of this study showed that mean scores of the knowledge (P <__AWT_NOKT_COMMA__ 0.001), attitude to action (P <__AWT_NOKT_COMMA__ 0.001) and social support (P = 0.030) were significantly increased in the intervention group compared to the controls after the intervention. Moreover, the number of serving intakes regarding the fruit and vegetable has been increased significantly in the intervention group (P <__AWT_NOKT_COMMA__ 0.001). Conclusion: Our findings suggested that nutritional education is an accessible effective tool in health promotion programs with a focus on development of healthy nutritional practices.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Fruit, Vegetables, Students, Education

نویسندگان مقاله آرش نجیمی | آرش نجيمي
دانشجوي دکتري، کميته تحقيقات دانشجويي، گروه آموزش بهداشت و ارتقاي سلامت، دانشكده بهداشت، دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، اصفهان، ايران
دانشجوی دکتری، کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

محتشم غفاری | محتشم غفاري
استاديار، گروه بهداشت عمومي، دانشكده بهداشت، دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، تهران، ايران
استادیار، گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-522&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات