تحقیقات نظام سلامت، جلد ۹، شماره ۱۳، صفحات ۱۵۳۹-۱۵۴۸

عنوان فارسی ارتباط مصرف کربوهیدرات رژیم غذایی و فنوتیپ دور کمر هیپرتری گلیسریدمیک در زنان معلم شهرستان لنجان
چکیده فارسی مقاله مقدمه: با وجود دریافت بالای کربوهیدرات&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها در رژیم غذایی ایران&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها و شیوع بالاتر فنوتیپ دور کمر هیپرتری گلیسریدمیک در زنان ایرانی تاکنون مطالعه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ای در زمینه ارتباط دریافت کربوهیدرات با این فنوتیپ در کشور انجام نشده است. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط دریافت کربوهیدرات رژیم غذایی با فنوتیپ دور کمر هیپرتری گلیسریدمیک به انجام رسیده است. روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی بود که بر روی 442 زن معلم 60-20 ساله شهرستان لنجان انجام شد. شاخص&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های تن&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__سنجی، فشار خون، شاخص&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های بیوشیمیایی و فعالیت فیزیکی در تمام افراد مورد مطالعه ارزیابی گردید. با استفاده از پرسشنامه نیمه کمی بسامد خوراک dish based semi-quantitative food frequency questionnaire (DFQ)، دریافت&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های غذایی افراد در طی سال گذشته بررسی شد، سپس پنجک&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های دریافت کربوهیدرات تعیین گردید. یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: شیوع فنوتیپ دور کمر هیپرتری گلیسریدمیک در زنان معلم 9/18% بود. ارتباط معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری بین پنجک&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های دریافت کربوهیدرات رژیم غذایی با فنوتیپ دور کمر هیپرتری گلیسریدمیک دیده شد. نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری: بین کربوهیدرات رژیم غذایی با فنوتیپ دور کمر هیپرتری گلیسریدمیک پایین کربوهیدرات ارتباط معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری دیده شد. انجام مطالعات آینده نگر در این زمینه ضرورت دارد. واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: کربوهیدرات رژیم غذایی، فنوتیپ دور کمر هیپرتری گلیسریدمیک، زنان
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Carbohydrate intake and hypertriglyceridemia waist phenotype among Lenjan female teachers
چکیده انگلیسی مقاله Background: There is conflicting evidence on the influence of carbohydrate intake and risk of hypertriglyceridemic waist (HW) phenotype. The aim of the present study was to determine the association between dietary carbohydrate intake and the prevalence of hypertriglyceridemic waist phenotype. Methods: This cross-sectional study was conducted on 442 Iranian female teachers in the age range of 20&__AWT_NOKT_COMMA__ndash__AWT_NOKT_COMMA__60 years old. Validated dish based semi-quantitative food frequency questionnaire (DFQ) was used to determine usual dietary intakes. HW phenotype was defined as serum triglyceride concentrations &__AWT_NOKT_COMMA__ge__AWT_NOKT_COMMA__150mg/dl and concurrent waist circumference&__AWT_NOKT_COMMA__ge__AWT_NOKT_COMMA__88 cm. &__AWT_NOKT_COMMA__nbsp__AWT_NOKT_COMMA__Findings: No significant statistical differences were found in the age, waist circumference, physical activity levels as well as current estrogen use and prevalence of obesity across quintiles of carbohydrate intake. Participants in the highest quintile of carbohydrate intake had higher intakes of energy, fat, whole grains, refined grains, fruits, vegetables and dietary fiber compared with those in the lowest quintile. No significant difference was found in protein intake across quintiles. The prevalence of HW in the highest quintile of carbohydrate intake compared with the lowest quintile were 24.4% and 15.9%, respectively (P-value = 0.60). Conclusion: Carbohydrate intake had significant association with hypertriglyceridemic waist phenotype among a group of Iranian adult women. More longitudinal studies are needed.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Carbohydrate intake, hypertriglyceridemic waist phenotype, women

نویسندگان مقاله فاطمه شیرانی | فاطمه شيراني
کارشناس ارشد علوم تغذيه، مرکز تحقيقات امنيت غذايي، گروه تغذيه جامعه، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، ايران،
کارشناس ارشد علوم تغذیه، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، ایران،

احمد اسماعیل زاده | احمد اسماعيل زاده
دانشيار، مرکز تحقيقات امنيت غذايي، گروه تغذيه جامعه، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، اصفهان، ايران
دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

عمار حسن زاده کشتلی | عمار حسن زاده کشتلي
دانشجوي دکتري، گروه پزشکي، دانشگاه آلبرتا، ادمونتون، کانادا
دانشجوی دکتری، گروه پزشکی، دانشگاه آلبرتا، ادمونتون، کانادا

پیمان ادیبی | پيمان اديبي
استاد، مرکز تحقيقات بيماري‌هاي عملکردي دستگاه گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
استاد، مرکز تحقیقات بیماری‌های عملکردی دستگاه گوارش و کبد، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

لیلا آزادبخت | ليلا آزادبخت
دانشيار، مرکز تحقيقات امنيت غذايي، گروه تغذيه جامعه، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، اصفهان،
دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان،


نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-449&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات