تحقیقات نظام سلامت، جلد ۹، شماره ۱۳، صفحات ۱۴۶۰-۱۴۶۸

عنوان فارسی میزان فراوانی کلستریدیوم دیفیسیل در فرایند تولید فراورده گوشتی همبرگر
چکیده فارسی مقاله مقدمه: کلستریدیوم دیفیسیل به عنوان عامل اسهال ناشی از مصرف آنتی بیوتیک وکولیت با غشای کاذب است. محصولات گوشتی به عنوان یکی از منابع احتمالی انتقال کلستریدیوم دیفیسیل به انسان محسوب می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__شوند. این مطالعه با هدف بررسی فراوانی&__AWT_NOKT_COMMA__nbsp__AWT_NOKT_COMMA__ کلستریدیوم دیفیسیل در فرایند تولید همبرگر با استفاده از روش کشت و آزمون بیوشیمیایی انجام گرفت.&__AWT_NOKT_COMMA__nbsp__AWT_NOKT_COMMA__ روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، 211 نمونه شامل مواد اولیه متشکله و محصول نهایی همبرگر سه کارخانه فراورده گوشتی دارای گواهینامه HACPP و چهار کارخانه فاقد آن در استان اصفهان در فاصله زمانی تیر تا دی ماه1391 جمع&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__آوری گردید. نمونه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__برداری با سواب از سطوح ماشین&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__آلات فرایند تولید نیز انجام گرفت. نمونه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها در محیط مایع کلستریدیوم دیفیسیل موکسالاکتام نوروفلوکسازین&__AWT_NOKT_COMMA__quot__AWT_NOKT_COMMA__CDMN&__AWT_NOKT_COMMA__quot__AWT_NOKT_COMMA__ &__AWT_NOKT_COMMA__nbsp__AWT_NOKT_COMMA__غنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__سازی و سپس در محیط CDMN آگار به صورت بی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__هوازی کشت داده شدند. پرگنه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های مشکوک کلستریدیوم دیفیسیل در محیط بلاد آگار درشرایط بی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__هوازی دوباره کشت داده شد و با استفاده از آزمون&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های بیوشیمیایی شناسایی گردید. نتایج حاصل با نرم&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__افزار SPSS و آزمون آماری&__AWT_NOKT_COMMA__nbsp__AWT_NOKT_COMMA__ &__AWT_NOKT_COMMA__chi__AWT_NOKT_COMMA__ 2 مورد آنالیز و 05/0P&__AWT_NOKT_COMMA__nbsp__AWT_NOKT_COMMA__&__AWT_NOKT_COMMA__nbsp__AWT_NOKT_COMMA__ معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__دار در نظر گرفته شد. یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: فراوانی کلستریدیوم دیفیسیل در کارخانجات دارای گواهینامه HACCP ،5/5% و در کارخانجات فاقد گواهینامه،14% بود. بر پایه نتایج، اختلاف معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری در شیوع باکتری طی فصول مختلف (34/0 (P= مشاهده نشد ولی شیوع کلستریدیوم دیفیسیل در کارخانجات دارای گواهینامه HACCP در مقایسه با کارخانجات فاقد گواهینامه اختلاف معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری را نشان داد (03/0 = P). نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری: &__AWT_NOKT_COMMA__nbsp__AWT_NOKT_COMMA__نتایج این مطالعه نشان داد که احتمالا&__AWT_NOKT_COMMA__quot__AWT_NOKT_COMMA__ مصرف همبرگر در انتقال کلستریدیوم دیفیسیل به انسان نقش دارد و اجرای اصول HACCP در کارخانجات تولید&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__کننده فراورده گوشتی همبرگر می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__تواند در کاهش شیوع کلستریدیوم دیفیسیل موثر باشد.&__AWT_NOKT_COMMA__nbsp__AWT_NOKT_COMMA__ واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: کلستریدیوم دیفیسیل، فراورده گوشتی همبرگر، آزمون بیوشیمیایی &__AWT_NOKT_COMMA__nbsp__AWT_NOKT_COMMA__
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The Frequency of Clostridium difficile in Processing steps of hamburger
چکیده انگلیسی مقاله Background: Clostridium difficile (C.difficile) is known as a cause of diarrhea through antibiotic usage and life threatening pseudo-membranous colitis. The meat products such as hamburger are one of possible resources for C. difficile transmission to human. The present study was conducted to examine the frequency of C. difficile in the processing steps of hamburger by culture method and biochemical test. Methods: In this cross sectional study, 211 samples including raw material and final product of hamburger were collected from 3 and 4 hamburger manufacturing companies certified with and without HACCP, respectively during June 2012 to January 2013. The sampling by swab was done from production facilities. The samples were cultured in Clostridium difficile moxalactam norofloxacin (CDMN) broth. Then it was streaked on the CDMN agar in anaerobic condition. The suspicious colonies were an aerobically sub cultured on the blood agar. Bacteriological examinations were performed by some biochemical tests. Collected data were analyzed using SPSS . Descriptive statistics and Chi-square tests were used with p-value &__AWT_NOKT_COMMA__le__AWT_NOKT_COMMA__ 0.05. Findings: The frequency of C.difficile was 5.5% and 14% in hamburger manufacturing companies certified with and without HACCP, respectively. There was no difference in C.difficle prevalence according to the season (p= 0.34). But the difference was observed in the results based on HACCP certification (p= 0.03). Conclusion: These results indicate the hamburger may serve as a vehicle for C.difficle transmission to human. Furthermore, HACCP implementation can reduce the C.difficle prevalence.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Clostridium difficle, hamburger, biochemical test &,amp,nbsp

نویسندگان مقاله زهرا اسفندیاری | زهرا اسفندياري
دانشجوي دکتري تخصصي علوم و صنايع غذايي، گروه تخصصي علوم و صنايع غذايي، دانشکده علوم و صنايع غذايي، واحد علوم و تحقيقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامي، تهران، ايران
دانشجوی دکتری تخصصی علوم و صنایع غذایی، گروه تخصصی علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

محمد جلالی | محمد جلالي
دانشيار، مرکز تحقيقات امنيت غذايي، گروه صنايع غذايي، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران
دانشیار، مرکز تحقیقات امنیت غذایی، گروه صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

حمید عزت پناه | حميد عزت پناه
دانشيار، گروه تخصصي علوم و صنايع غذايي، دانشکده علوم و صنايع غذايي، واحد علوم و تحقيقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامي، تهران، ايران
دانشیار، گروه تخصصی علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

اسکات وایز | اسکات وايز
استاد، دانشکده پاتوبيولوژي، دانشگاه Guelph، اونتاريو، کانادا
استاد، دانشکده پاتوبیولوژی، دانشگاه Guelph، اونتاریو، کانادا

محمد چمنی | محمد چمني
دانشيار، گروه علوم دامي، دانشکده کشاورزي و منابع طبيعي، واحد علوم و تحقيقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامي، تهران، ايران
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-444&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات