تحقیقات نظام سلامت، جلد ۹، شماره ۱۴، صفحات ۱۷۶۵-۷۳

عنوان فارسی بررسی مهارت نوجوانان ۱۴-۱۱ ساله شهر تهران در زمینه مصرف میوه و سبزی: یک مطالعه مقطعی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: مطالعات متعددی مصرف کم میوه و سبزی را در نوجوانان گزارش کرده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__اند که مهارت به عنوان یکی از تعیین کننده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های این رفتار محسوب می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__شود. این مطالعه با هدف بررسی مهارت نوجوانان تهرانی در زمینه مصرف میوه و سبزی در سال 1391 انجام شده است. روش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: پژوهش حاضر، یک مطالعه مقطعی (Cross-sectional) از نوع توصیفی - تحلیلی می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__باشد. در این تحقیق 500 نفر از نوجوانان 14-11 ساله شهر تهران مورد بررسی قرار گرفتند. روش نمونه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری به صورت تصادفی چند مرحله&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ای بود. معیار انتخاب نمونه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها، داشتن 14-11 سال سن و رضایت آگاهانه و مشارکت داوطلبانه دانش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__آموز در مطالعه بود. ابزار جمع&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__آوری داده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها پرسشنامه محقق ساخته مشتمل بر مشخصات دموگرافیک و سؤالات مهارت بود که روایی صوری و محتوایی آن بررسی شده و پایایی نیز به روش همسانی درونی (67/0(&__AWT_NOKT_COMMA__alpha__AWT_NOKT_COMMA__= &__AWT_NOKT_COMMA__nbsp__AWT_NOKT_COMMA__سنجیده شد. برای تجزیه و تحلیل داده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها در این تحقیق از نرم افزارSPSS 18 &__AWT_NOKT_COMMA__nbsp__AWT_NOKT_COMMA__(آمار توصیفی، آزمون&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های t، کای دو و آنالیز واریانس یک طرفه) استفاده گردید. یافته&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها: ارتباط معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری بین جنس، شغل پدر و شغل مادر با مهارت نوجوانان در خصوص مصرف میوه و سبزی مشاهده نشد. همچنین ارتباط معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__داری بین سطح تحصیلات مادر و منطقه سکونت افراد با مهارت وجود داشت، اما در خصوص سن این ارتباط معنی&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__دار نبود. نتیجه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گیری: طراحی و اجرای مداخلات توانمندسازی و مهارت&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__سازی نوجوانان در خصوص مصرف میوه و سبزی با مشارکت دانش&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__آموزان، خانواده&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__ها و معلمان توصیه می&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__گردد. &__AWT_NOKT_COMMA__nbsp__AWT_NOKT_COMMA__ واژه&zwnj__AWT_NOKT_COMMA__های کلیدی: مصرف میوه و سبزی، مهارت، نوجوانان
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Fruit and Vegetable-related Skill of Tehranian Adolescents: a Cross-sectional Study
چکیده انگلیسی مقاله Background: Low consumption of fruit and vegetable among adolescents has been reported in several researches. Skill has known as one of the determinants of this behavior. This study was conducted in order to survey Tehranian adolescents&__AWT_NOKT_COMMA__rsquo__AWT_NOKT_COMMA__ skills related to fruit and vegetable consumption in 2013. Methods: Present research is a cross-sectional study (descriptive-analytic) that was carried out for surveying Tehranian adolescents&__AWT_NOKT_COMMA__rsquo__AWT_NOKT_COMMA__ skills related to fruit and vegetable consumption and correlated factors in 2013. Five hundred adolescents (11-14 years old) participated in this research using multistage random sampling method. The age of 11-14 years, informed consent and voluntary participation were criteria for selection students. Data was gathered using researcher administered questionnaire encompasses demographic characteristics (10 items) and skill questions (3 items) that was validated by face and content methods. Reliability of questionnaire was measured by internal consistency method (&__AWT_NOKT_COMMA__alpha__AWT_NOKT_COMMA__=0.67). Data was analyzed using statistical software SPSS 18 (descriptive statistics and tests of t, chi-square, and one way ANOVA). Findings: Findings of present research showed no significant relationship between skill of adolescents and some demographic variables include__AWT_NOKT_COMMA__ gender, father&__AWT_NOKT_COMMA__rsquo__AWT_NOKT_COMMA__s job and mother&__AWT_NOKT_COMMA__rsquo__AWT_NOKT_COMMA__s job. Based on one way ANOVA test, there was significant relation between skill and mother&__AWT_NOKT_COMMA__rsquo__AWT_NOKT_COMMA__s literacy as well as resident region. Also, this test showed no significant correlation between skill and adolescents&__AWT_NOKT_COMMA__rsquo__AWT_NOKT_COMMA__ age. Conclusion: Designing and implementation of interventions for empowerment of adolescents and skill building activities on fruit and vegetable consumption with participation of students, families and teachers are recommended.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Adolescents, Skill, Fruit &,amp, Vegetable Consumption

نویسندگان مقاله سکینه رخشنده رو | سکينه رخشنده رو
دکتراي تخصصي آموزش بهداشت، دانشكده بهداشت، دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، تهران، ايران
دکترای تخصصی آموزش بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

علی رمضانخانی | علي رمضانخاني
استاد آموزش بهداشت، دانشكده بهداشت، دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، تهران، ايران
استاد آموزش بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

یداله محرابی | يداله محرابي
استاد آمار حياتي، دانشكده بهداشت، دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، تهران، ايران
استاد آمار حیاتی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران

محتشم غفاری | محتشم غفاري
دانشيار آموزش بهداشت، دانشكده بهداشت، دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، تهران، ايران
دانشیار آموزش بهداشت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران


نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-39-468&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات