علمی شیلات ایران، جلد ۲۹، شماره ۲، صفحات ۸۳-۹۰

عنوان فارسی افزودن میوه بلوط ایرانی (Quercus brantii) به جیره غذایی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio Linnaeus, ۱۷۵۸ ) و اثرات آن بر عملکرد رشد، ترکیبات لاشه و مقاومت در برابر تنش شوری
چکیده فارسی مقاله در این تحقیق، تاثیر افزودن آرد میوه بلوط ایرانی بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و مقاومت در برابر تنش شوری در ماهی کپور معمولی مورد بررسی قرار گرفت. شش تیمار غذایی شامل: 1- فاقد بلوط و اتوکلاو نشده، 2- فاقد بلوط و 2 دقیقه اتوکلاو شده، 3- فاقد بلوط و10 دقیقه اتوکلاو شده، 4- حاوی ده درصد بلوط و اتوکلاو نشده، 5- حاوی ده درصد بلوط و2دقیقه اتوکلاو شده و 6- حاوی ده درصد بلوط و10دقیقه اتوکلاو شده در نظر گرفته شد. بعد از 6 هفته نتایج نشان داد که وزن و طول کل در تیمار 2 از بقیه بیشتر بود. این افزایش نسبت به تمام تیمارها بجز 4 معنی‌دار بود (05/0>p). اتوکلاو کردن غذا سبب کاهش معنی‌دار پروتئین و افزایش معنی‌دار رطوبت لاشه گردید و این اثر با افزایش مدت اتوکلاو تشدید شد. اتوکلاو کردن کوتاه‌مدت سبب افزایش معنی‌دار چربی لاشه گردید در حالیکه اتوکلاو کردن طولانی‌مدت، منجر به کاهش معنی‌دار آن شد. افزودن آرد بلوط به جیره غذایی به طور معنی‌دار سبب کاهش پروتئین و چربی لاشه و افزایش رطوبت آن گردید. بر این اساس اگر چه تفاوت معنی‌داری بین وزن نهایی ماهیان تیمارهای 1 و 4 وجود نداشت اما جایگزینی آرد گندم با آرد بلوط در سطح 10 درصد نامطلوب بود. در جیره‌های اتوکلاو نشده یا اتوکلاو شده به مدت کوتاه، آرد بلوط سبب کاهش معنی‌دار خاکستر لاشه شد. بیشترین میزان بقاء در برابر تنش شوری در تیمار 2 و کمترین میزان بقاء در تیمارهای 1 و 6 مشاهده گردید. هنگامی که از اتوکلاو (حرارت) در ساخت غذا استفاده شد، افزودن آرد بلوط به جیره غذایی سبب کاهش معنی‌دار میزان بقاء در برابر تنش شوری گردید. به طور کلی، با توجه به عملکرد رشد، ترکیب لاشه و میزان مقاومت ماهی کپور در برابر تنش، مطالعه مصرف آرد بلوط در سطوح کمتر از 10 درصد جیره توصیه می‌شود.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله رشد، ترکیب لاشه، جیره غذایی، میوه بلوط ایرانی، کپور معمولی

عنوان انگلیسی Adding Iranian oak acorn (Quercus brantii) to the diet of common carp (Cyprinus carpio Linnaeus, 1758) and its effects on growth performance, carcass composition and resistance to salinity stress
چکیده انگلیسی مقاله At this study, the effects of adding Iranian acorn flour on growth performance, carcass composition and resistance to salinity stress of common carp were investigated. Experimental diets included: 1) without acorn and not autoclaved diet; 2) without acorn and autoclaved diet for 2 minutes; 3) without acorn and autoclaved diet for 10 minutes; 4) with 10 percent acorn and not autoclaved diet; 5) with 10 percent acorn and autoclaved diet for 2 minutes; 6) with 10 percent acorn and autoclaved diet for 10 minutes. After 6 weeks results showed that weight and total length in the treatment 2 were higher than the rest. This increase was significantly higher than all treatments except 4 (p< 0.05). Autoclaving reduced carcass protein and increased its moisture contents significantly and this effect intensified with an increase in the duration of autoclaving. Short-term autoclaving caused a significant increase in carcass fat while long-term autoclaving resulted its significant reduction. Adding acorn flour into the diet reduced amounts of carcass protein and fat and increased its moisture content significantly. Accordingly, although there was no significant difference between fish weights of treatments 1 and 4, replacement of wheat flour with acorn flour at 10% of diet was undesirable. In not autoclaved or short-term autoclaved diets, oak acorn flour reduced carcass ash significantly. In salinity stress test, the highest and lowest survival time were observed in the treatment 2 and treatments 1 and 6, respectively. When autoclaving (heat) was used in food production, the addition of oak acorn flour to the diet significantly reduced survival time at the salinity stress. Overall, considering the growth performance, carcass composition and resistance of carp to stress, it is recommended to study oak acorn flour consumption at levels less than 10% of the diet.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سیده سکینه طالبیان نیک | Seyede Sakineh Talebian Nik
Behbahan Khatam Alanbia University of Technology
دانشگاه صنعتی خاتم الانبیا

حجت اله علمداری | Hojjatollah Alamdari
Behbahan Khatam Alanbia University of Technology
دانشگاه صنعتی خاتم الانبیا


نشانی اینترنتی http://isfj.ir/browse.php?a_code=A-10-2263-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/943/article-943-2471732.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه
نوع مقاله منتشر شده کاربردی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات