تحقیقات نظام سلامت، جلد ۱۰، شماره ۲، صفحات ۲۸۶-۲۹۴

عنوان فارسی مقایسه میزان اسیدهای آمینه ضروری موجود در انواع برنج مصرفی در شهر اصفهان در سال ۱۳۹۱
چکیده فارسی مقاله مقدمه: پروتئین برای ساختمان بدن انسان و به عنوان یک منبع انرژی ضروری می‌باشد. کیفیت پروتئین بستگی به الگوی اسید آمینه آن دارد. از آنجایی که برنج بعد از نان قوت غالب مردم کشور ما است و برنج مصرفی در کشور در مناطق مختلف آب و هوایی کشت داده می‌شود و حتی نوع وارداتی آن نیز مورد مصرف می‌باشد، تعیین میزان اسیدهای آمینه ضروری انواع مختلف برنج جهت بررسی کیفیت پروتئین آنها لازم به نظر می‌رسد. بنابراین هدف از انجام این تحقیق مقایسه میزان اسیدهای آمینه ضروری موجود در انواع برنج تایلندی، شمالی، لنجانی و هندی درشهر اصفهان بود.روش‌ها: در این پژوهش تحلیلی، برای هر نوع برنج تعداد 11 نمونه و مجموعاً 44 نمونه به طور تصادفی از عمده فروشی‌های سطح شهر اصفهان خریداری شد. هر نمونه طبق روش استاندارد شماره 12/994 AOAC آماده‌سازی شده، با استفاده از دستگاه آمینواسید آنالیزور میزان انواع اسیدهای آمینه ضروری آن تعیین و محاسبه گردید.یافته‌ها: نتایج نشان داد که میانگین همه اسیدهای آمینه ضروری والین، ایزولوسین، لیزین، لوسین، تره اونین، متیونین، فنیل آلانین و هیستیدین در انواع برنج تایلندی، شمالی، هندی و لنجانی یکسان نمی‌باشد (001/0 P<).نتیجه‌گیری: نتایج نشان می دهد که کیفیت برنج لنجانی از لحاظ پروتئین و میزان اسیدهای آمینه ضروری برتر و برنج تایلندی ضعیف‌تر از سایر انواع برنج می‌باشد. این مطالعه می‌تواند گام کوچکی در جهت آغاز تدوین جدول ترکیبات غذایی جامع و کامل ایرانی می‌باشد.کلید واژه‌ها: اسید آمینه ضروری، برنج، اصفهان
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Comparison of essential amino acid in Rices consumed in Isfahan
چکیده انگلیسی مقاله Background: protein is an essential component of our body and also we need it as an energy source. The quality of protein is dependent to its amino acids. After bread, rice is our main food and is cultivated in many regions of our country and also we use importing rice. Therefore it is necessary to determine the content of essential amino acids of each kind of rice for calculating their protein quality. Therefore, The aim of this study was to compare the content of essential amino acids in rice named; Thailand, Northern, Lenjani and Indian in Isfahan city.Methods: In this Analytical project we bought 11 samples of each kind of rice in a random manner from main rice sellers, finally 44 samples. Each sample was prepared based on standard method of AOAC NO: 994.12 and we determined essential amino acids by Amino Acid Analyzer.Findings: findings showed that the quantity of all essential amino acids including; Valine, Isoleucine, lysine, Leucine, Threonine, Methionine, Phenylalanine and Histidine were different in Thailand, Northern, Lenjani and Indian rice. (P< 0.01)Conclusion: our results indicate that Lenjani rice is the best source of protein and essential amino acids while Thailand rice was the poorest source, this study can be a start point for introducing an Iranian new and complete food composition table.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Essential Amino Acids, Rice, Isfahan

نویسندگان مقاله فاطمه صمدانيان |
کارشناس ارشد علوم تغذيه، مرکز تحقيقات امنيت غذايي و دانشکده تغذيه وعلوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان ، اصفهان ، ايران

محمود ياحي |
کارشناس شيمي، دانشکده تغذيه وعلوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان ، اصفهان ، ايران

اکبر حسن زاده |
مربي، مرکز تحقيقات امنيت غذايي و گروه آمار زيستي وبهداشتي واپيدميولوژي ، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان ، اصفهان ، ايران

محمدحسن انتظاري |
استاديار ، مرکز تحقيقات امنيت غذايي وگروه تغذيه باليني، دانشکده تغذيه وعلوم تغذيه غذايي ، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان ، ايران

ليلي موهبت |
کارشناس آزمايشگاه، آزمايشگاه مرکزي، دانشکده پزشکي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان ، اصفهان ، ايران

فريبرز مومن بيگ |
استاديار، گروه شيمي، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ايران


نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/index.php/jhsr/article/view/1213
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/188/article-188-2469470.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات