تحقیقات نظام سلامت، جلد ۱۰، شماره ۳، صفحات ۵۰۰-۵۰۸

عنوان فارسی بررسی رابطه نگرش ،باور های هنجاری وباورهای کنترلی وخودکارآمدی دانشجویان نسبت به غذای آماده (فست فود) با شیوه های دموگرافیکی در دانشجویان علوم پزشکی شهر همدان
چکیده فارسی مقاله مقدمه: امروزه استفاده از غذای آماده درجوانان یک مشکل بهداشتی در ایران و سایر کشورهای جهان می‌باشد و نزدیک به یک سوم از این افراد به طور روزانه از غذای آماده بیرون از منزل استفاده می‌کنند. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت نگرش، باورهای هنجاری و باورهای کنترلی وخودکارامدی دانشجویان نسبت به مصرف غذای آماده در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهر همدان انجام شده است.روش‌ها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی– تحلیلی و از نوع مقطعی می‌باشد که در بین 250 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان در سال91 اجرا شد. دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان پرسش‌نامه محقق ساخته که روایی و پایایی آن مورد تأیید قرار گرفت را تکمیل کردند. اطلاعات جمع‌آوری شده و با استفاده از نرم‌افزار آماری 16spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته‌ها: نگرش با متغیرهای داشتن رژیم غذایی کاهش وزن و محل سکونت رابطه معنی‌داری داشت. باورهای هنجاری تنها با متغیرهای جنسیت و مقطع تحصیلی رابطه معنی‌داری داشت و سطح خود کارامدی دانشجویان نسبت به غذای آماده با متغیرهای سن و جنسیت رابطه معنی‌‌داری داشت. در واقع در جنس مؤنث خود کارامدی بیشتری در رابطه با مصرف غذای آماده وجود دارد. باورهای کنترلی با هیچ یک از متغیرهای مورد بررسی رابطه معنی‌داری نداشت.نتیجه‌گیری: اطلاعات به‌دست آمده از این مطالعه حاکی از آن است که مصرف غذای آماده در بین پسران و هم‌چنین در بین دانشجویان ساکن خوابگاه بیشتر می‌باشد که این خود بیان‌گر نیاز به ایجاد نگرش و باورهای صحیح در رابطه با مصرف غذای آماده در بین دانشجویان می‌باشدواژه‌های کلیدی: غذای آماده ، نگرش ، باورهای هنجاری ، باورهای کنترلی ، باورهای خودکارامدی
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Evaluating the relationship between attitudes and beliefs, influencing fast-food eating among students of Hamadan University of medical sciences
چکیده انگلیسی مقاله Background: Nowadays, eating fast food among youth is one of the health issues in Iran as well as other countries around the world, and nearly one-third of these people eat such food. This study was meant to evaluate attitudes, normative and control beliefs as well as self-efficacy of students regarding consumption of fast food among students of Hamadan University of medical sciences.Methods: This is a descriptive-analytic and cross-sectional study which was carried out on 250 students in 2012. Students completed a researcher-made questionnaire that its reliability and validity were certified. Data were collected and were analyzed using SPSS 16.Findings: There seen a significant correlation between students’ attitudes with their type of diet and living place. Moreover, normative beliefs had significant correlations with gender and education of students. Also, there found a significant correlation between self-efficacy of students with their age and gender. Indeed, females more like to eat fast food than males. Control beliefs showed no relations with any of the studied variables.Conclusion: Data from this study indicates that fast food consumption is high among dormitory residents and males represents the need to correct the attitudes and beliefs in relation to fast food consumotion among students.Key Words: Fast-Food, Attitudes, Control Beliefs, Normative Beliefs, Self-Efficacy
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مجيد براتي |
دانشجوي دكتري تخصصي آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت،گروه بهداشت عمومي ، دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکي همدان،همدان، ايران

ايوب يارمحمدي |
دانشجوي کارشناسي ارشد آمار زيستي ، گروه آمار زيستي و اپيدميولوژي ،دانشکده بهداشت ،دانشگاه علوم پزشکي اصفهان ، ايران

شايان مصطفايي |
دانشجوي کارشناسي ارشد علوم بهداشتي در تغذيه ، دانشکده تغذيه و علوم غذايي ،دانشگاه علوم پزشکي اصفهان ، اصفهان، ايران

زهرا قلي |
دانشجوي کارشناسي ارشد علوم بهداشتي در تغذيه ، دانشکده تغذيه و علوم غذايي ،دانشگاه علوم پزشکي اصفهان ، اصفهان، ايران

سميرا رازاني |
کارشناس بهداشت عمومي ،دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکي همدان ، همدان، ايران

سعيده سادات ميري هزاوه |
کارشناس بهداشت عمومي ،دانشکده بهداشت ، دانشگاه علوم پزشکي همدان ، همدان، ايران


نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/index.php/jhsr/article/view/1923
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/188/article-188-2469451.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی اصیل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات