تحقیقات نظام سلامت، جلد ۱۰، شماره ۳، صفحات ۴۰۷-۴۱۵

عنوان فارسی نقش الگوی غذایی برهایپرگلایسمی ومقاومت به انسولین: یک مرور سیستماتیک
چکیده فارسی مقاله چکیده مقدمه : مطالعه حاضر به منظور بررسی سیستماتیک الگوهای غذایی غربی و تأثیر آن‌ها در بروز مقاومت به انسولین و نوع دوم بیماری دیابت ملیتوس می‌باشد. روش ها: این بررسی با مرور موتورهای جستجو از قبیل : ISI, Cochrane Central Register of Controlled Trials databases, Pubmed, Iran Medex and MagIran انجام شد. لغات کلیدی مورد جستجو مشتمل بر: "دیابت ملیتوس"، "سندرم متابولیک"، "مقاومت به انسولین"، "الگوی غذایی" بود.  یافته‌ها: جستجوی انجام شده در محدوده زمانی سال‌های 2011-1992 و به صورت جامع در قالب مجلات، کتاب‌های الکترونیکی، سمینارها و سمپوزیوم‌ها اجرا شد. انواع مطالعات اعم از مطالعات کوهورت آینده‌نگر، کارآزمایی بالینی و مقطعی براساس بررسی عنوان ، خلاصه و متن کامل مورد ارزیابی قرار گرفته و پس از حذف مطالعات دارای گروه هدف حیوانی، کودکان و نوجوانان از مجموعه، 738 مورد استخراج شد. نتایج حاکی از تأثیرمعنی‌دارالگوی غذایی "غربی" غنی از گوشت قرمز، غذاهای فرایندشده و سرخ کرده، غلات تصفیه شده و دارای نمایه گلایسمی بالا در بروز هایپرگلایسمی است. نتیجه‌گیری: تبعیت از عادات غذایی ناسالم و سرشار از اسیدهای چرب ترانس و اسیدهای چرب اشباع ، کربوهیدرات‌های ساده و تصفیه شده با نمایه گلایسمی بالا با ایجاد مقاومت به انسولین، هایپرگلایسمی و خطر دیابت نوع 2 مرتبط است.  واژه‌های کلیدی: رژیم غذایی، دیابت ملیتوس نوع 2، مقاومت به انسولین، سندرم متابولیک  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The role of dietary pattern on hyperglycemia and insulin resistance: a systematic review
چکیده انگلیسی مقاله Abstract: Objective: This study is a systematic review of unhealthy dietary pattern and its effects on the incidence and control of insulin resistance and diabetes mellitus type 2. Method: The survey is performed in ISI, Cochrane Central Register of Controlled Trials databases, Pubmed, Iran Medex and MagIran for the main keywords which were consists of: "diabetes mellitus", "insulin resistance", "metabolic syndrome", "dietary pattern" and other related key words. Results: All journals, E-books, seminars and symposiums were focused. The search is limited to 1992 to 2011. The prospective cohort study, randomized clinical trials and cross sectional studies were selected based on their title, abstract and full text of the materials. After deleting the experimental surveys and studies which were focused on children and adolescents, 738 materials were extracted. The results show that "Western" dietary patterns rich in: red meat, fried and processed dishes, refined cereals, carbohydrate with high glycemic index has statistically significant effects in incidence of hyperglycemia. Conclusions: Adherence to the unhealthy food habits which is rich in trans fatty acids and saturated fatty acids, refined carbohydrate with high glycemic index is related to the insulin resistance, hyperglycemia and risk of diabetes type 2
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله زهرا مقصودي |
دانشجوي Ph.D.، مرکز تحقيقات امنيت غذايي و گروه تغذيه جامعه، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران

ليلا آزادبخت |
دانشيار، مرکز تحقيقات امنيت غذايي و گروه تغذيه جامعه، دانشکده تغذيه و علوم غذايي، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، اصفهان، ايران


نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/index.php/jhsr/article/view/1439
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/188/article-188-2469442.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات