تحقیقات نظام سلامت، جلد ۱۱، شماره ۱، صفحات ۱-۹

عنوان فارسی بررسی فاکتورهای مؤثر بر باقیمانده آنتی بیوتیک تتراسایکلین در تخم مرغ: مروری بر شواهد موجود
چکیده فارسی مقاله مقدمه: آنتی‌بیوتیک‎های تتراسایکلین جهت کنترل و پیشگیری از بیماری، درمان و افزایش رشد در طیور مورد استفاده قرار می‌گیرند. استفاده از آنتی‌بیوتیک در حیوانات باعث باقیماندن دارو در مواد غذایی با منشاء حیوانی مانند تخم‌مرغ می‌شود.روش‌ها: در این مطالعه کلیدواژه‌های تتراسایکلین، باقیمانده و تخم‌مرغ در پایگاه‌های اطلاعاتی PubMed Google scholar ,Elsevier در بین سال‌های 2014-1991 مورد جستجو قرار گرفتند و داده‌های لازم اخذ شدند.یافته‌ها: فاکتور‎‎های مانند زمان انتظار، جوشاندن، سرخ کردن، سیستم نگهداری، اندازه مرغداری، منطقه جغرافیایی و فصل باعث کاهش باقیمانده دارو در تخم مرغ می‎شوند. کاهش دارو در تخم‎مرغدر اثر سرد‎سازی کم می‎باشد و در مورد منبع غذا نیاز به بررسی‎های بیشتری می‎باشد.نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های این مطالعه نظارت بیشتری بر استفاده از آنتی‌بیوتیک‎ها در مرغداری‌ها و هم‌چنین آموزش همگانی در مورد نحوه پخت تخم‌مرغ باعث کاهش مواجهه انسان با آنتی‌بیوتیک‎ها خواهد شد.واژه‌های کلیدی: تتراسایکلین ، باقیمانده ، تخم‎ مرغ
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Investigation of Factors Affecting TetracyclineAntibioticResidues in Eggs: Review of Current Evidence
چکیده انگلیسی مقاله Background: Background: Tetracycline antibiotics are commonly used for prevention and treatment of disease and for growth promotion in poultry farming. High- dose and/or prolonged use of tetracyclines in laying hens lead to accumulated residue in eggs and other chiken’s byproducts that might make them unsafe for human health.Methods: The purpse of this study was to systematically review of the publications on the factors that affect teteracyclin residue in egg. Scientific databases linculding Web of sciecne, PubMed, Medline, Scoupus, SID and Googlescholar were searched for keywords “tetracycline”, “residue” and “eggs” from 1991 to 2014.Findings: Factors such as withdrawal period, farm scale, housing system, geographic region, season and cooking method affect the quantitity of tetracyclin residue in egg. While, refrigerated storage has neglible effect on that.Conclusion: Implementation of good agricultural practices (GAPs) program, regular monitoring and strict supervision from food safety agancies can reduce the human exposure to tetracyclins through egg consumtion, Also, acknowledging public right by providing them with sufficient information on the possible distribiution of the contaminated eggs in the society will contribiute this process.Key Words: Tetracycline, Residue and Eggs
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ايوب يارمحمدي |
دانشجوي کارشناسي ارشد بهداشت و ايمني مواد غذايي ، مرکز تحقيقات امنيت غذايي ، دانشکده تغذيه و علوم غذايي ، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان،ايران

مريم ميرلوحي |
استاديار، مرکز تحقيقات امنيت غذايي ، گروه صنايع غذايي ، دانشکده تغذيه و علوم غذايي ، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان،ايران

اميد صادقي |
دانشجوي کارشناسي ارشد تغذيه ، مرکز تحقيقات امنيت غذايي ، دانشکده تغذيه و علوم غذايي ، دانشگاه علوم پزشکي اصفهان،ايران


نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/index.php/jhsr/article/view/2037
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/188/article-188-2469404.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات