تحقیقات نظام سلامت، جلد ۱۴، شماره ۴، صفحات ۴۱۹-۴۲۴

عنوان فارسی تأثیر چای ترش بر پرفشاری خون: یک مطالعه مروری
چکیده فارسی مقاله چای ترش (Sour Tea) گیاهی است که امروزه به صورت گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد. در گذشته از این گیاه برای درمان اختلالات زیادی از جمله سنگ‌های کلیوی و مثانه، محرک جنسی، ضد عفونی‌کننده، کاهش عوارض دیابت و پرفشاری خون استفاده می‌شد. تاکنون مطالعات انسانی و حیوانی متعددی در رابطه با تأثیر چای ترش بر پرفشاری خون انجام گرفته است. داده‌های پژوهش حاضر بر اساس نتایج یافته‌ها از پایگاه‌های اطلاعاتی PubMed، Scopus، ISI و Google Scholar به دست آمد. با توجه به یافته‌های بیشتر تحقیقات انجام شده در این زمینه، احتمال دارد که این ماده بتواند در بهبود فشار خون سیستولیک و دیاستولیک بیماران مبتلا به پرفشاری خون مؤثر باشد. در این مطالعه مروری، به بررسی پژوهش‌های صورت گرفته در این زمینه و مکانیسم‌های احتمالی تأثیر چای ترش بر فشار خون پرداخته شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله چای ترش، فشار خون، مروری،

عنوان انگلیسی Effect of Sour Tea on Blood Pressure: A Review Study
چکیده انگلیسی مقاله Sour tea is a herb that is widely used today. In the past, the plant was used to treat a wide range of disorders including kidney and bladder stones, sexual stimulants, disinfectants, and also for reducing complications of diabetes and hypertension. So far, numerous human and animal studies have been conducted on the effect of sour tea on blood pressure. This article is based on the findings from PubMed, Scopus, ISI, and Google Scholar databases. Considering the findings of many studies conducted in this respect, this substance can probably improve systolic and diastolic blood pressure in patients with hypertension. In this review study, researches on the effect of sour tea on blood pressure and its probable mechanisms have been investigated.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مهران نوری |
دانشجوی کارشناسی ارشد، کمیته تحقیقات دانشجویی و گروه علوم بهداشتی در تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

مهسا شیرانی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، مرکز تحقیقات امنیت غذایی و کمیته تحقیقات دانشجویی و گروه علوم تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

امیر هادی |
کارشناس ارشد، گروه علوم تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

غلامرضا عسکری |
دانشیار، گروه تغذیه جامعه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران


نشانی اینترنتی http://hsr.mui.ac.ir/index.php/jhsr/article/view/3484
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/188/article-188-2469109.pdf
کد مقاله (doi) 10.22122/jhsr.v14i4.3484
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مقاله مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات