|
پژوهش های ماهی شناسی کاربردی، جلد ۷، شماره ۴، صفحات ۶۴-۷۸
|
|
|
عنوان فارسی |
تأثیر پروتئین تکیاخته باکتریایی در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بر ترکیب بدن و فعالیت آنزیمهای گوارشی |
|
چکیده فارسی مقاله |
در این پژوهش، ترکیب بدن و فعالیت آنزیمهای گوارشی در بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (میانگین وزن 0/55±2/51 گرم) تغذیه شده با تک یاخته باکتریایی (IPL68)به عنوان یک منبع پروتئین غذایی بجای پودر ماهی به مدت 6 هفته در قالب طرح کاملا تصادفی و با 3 تکرار ارزیابی گردید. جیرههای آزمایشی در قالب 5 تیمار و همسان از نظر میزان پروتئین با سطوح مختلف پودر ماهی و IPL68 (100 درصد پودر ماهی (A)، 75 درصد پودر ماهی و 25 درصد IPL68 (B)، 50 درصد پودر ماهی و 50 درصد IPL68 (C)، 25 درصد پودر ماهی و 75 درصد IPL68 (D) و 100 درصد IPL68 (E)) تهیه گردیدند. نتایج حاصل از ترکیب بدن ماهیان نشان داد بیشترین میزان چربی خام و پروتئین خام و کمترین میزان رطوبت و خاکستر در ماهیان تغذیه شده با جیره C و کمترین میزان چربی خام و پروتئین خام و بیشترین میزان رطوبت و خاکستر در ماهیان تغذیه شده با جیره E وجود داشت (0/05>P ). نتایج مربوط به ارزیابی فعالیت آنزیمی نشان داد آنزیمهای تریپسین و آلفاآمیلاز در ضمائم پیلوریک و روده ماهیان جیره C و آنزیم فسفاتاز قلیایی در ضمائم پیلوریک و روده ماهیان جیره D بطور معنیداری بیشتر از ماهیان تغذیه شده با جیره E بودند (0/05>P ). بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق میتوان بیان کرد پروتئین تک یاخته باکتریایی(IPL 68) در سطح 50 درصد میتواند جایگزین مناسبی برای پودر ماهی در جیره غذایی بچه ماهی قزلآلای رنگین کمان باشد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
پروتئین تک یاخته، ترکیب بدن، تریپسین، قزل آلای رنگین کمان |
|
عنوان انگلیسی |
Effect of bacterial single cell protein in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) diet on body composition and digestive enzymes activity |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
In this study, body composition and digestive enzymes activity was assessed in rainbow trout fry (weight 2.51 ± 0.55 g) fed by bacterial single cell (BSC) as a dietary protein source replaced with fish meal as completely randomized design with triplicate for 6 weeks. Experimental diets were prepared in 5 treatments as isonitrogenous with different levels of fish meal and BSC (100% fish meal (A), 75% fish meal and 25% BSC (B), 50% fish meal and 50% BSC (C), 25% fish meal and 75% BSC (D) and 100% BSC (E)). The body composition findings showed that the highest amount of lipid and protein and the lowest amount of moisture and ash was revealed in fish fed by diet C while the lowest amount of lipid and protein and the highest amount of moisture and ash was observed in fish fed with diet E (P < 0.05). Enzymatic assessment from pyloric caeca and intestine were showed that trypsin and α-amylase were increased significantly in fish fed by diet C while alkaline phosphatase activity had the highest amount in diet D than did that from diet E (P < 0.05). Based on the results of this study, it is recommended that BSC could be properly replaced up to 50 % with fish meal in rainbow trout fry diet. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
عباس زمانی | Abbas Zamani Malayer University دانشگاه ملایر
|
|
نشانی اینترنتی |
http://jair.gonbad.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-967-1&slc_lang=fa&sid=1 |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1419/article-1419-2414340.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تخصصی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|