پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۱۱، شماره ۲۷، صفحات ۱-۸

عنوان فارسی تعیین سطح بهینه دانه تاج خروس در جیره پلت شده جوجه های گوشتی بر مبنای روش تصمیم‌گیری چند شاخصی (مدل TOPSIS) و شاخص تولید
چکیده فارسی مقاله      به­ منظور تعیین سطح بهینه دانه تاج خروس در جیره جوجه­ های گوشتی، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار گروه آزمایشی، پنج تکرار و 30 قطعه پرنده (سویه راس 308 به نسبت مساوی از هر دو جنس) در هر واحد آزمایشی انجام شد. گروه­ های آزمایشی شامل پرندگانی بودند که سطوح صفر (شاهد)، 2، 4 و 6 درصد دانه تاج خروس (Amaranthus hybridus واریته Ultra) را از سن 7 تا 42 روزگی در خوراک پلت دریافت نمودند. در طول دوره آزمایش صفات مربوط به عملکرد، شاخص تولید، سطح لیپوپروتئین کم­چگالی (-LDL کلسترول) سرم، وزن نسبی چربی حفره شکمی، شاخص جذب (نسبت طول پرز به عمق کریپت) در ژژنوم و شاخص تنش (نسبت هتروفیل به لنفوسیت) در خون مورد ارزیابی قرار گرفت. برای تعیین سطح بهینه دانه تاج خروس در جیره پلت علاوه بر شاخص تولید از روش تصمیم­ گیری چند شاخصی (MADM یا Multi Attribute Decision Making) نیز استفاده شد. بر اساس نمره ­دهی حاصل از این روش، گروه آزمایشی دریافت­ کننده 2 درصد دانه تاج خروس بالاترین نمره را به­ دست آورد (9158/0). گروه آزمایشی شاهد و گروه­ های دریافت­ کننده 4 و 6 درصد دانه تاج خروس به ترتیب در رتبه های بعدی قرار گرفتند. سطح بهینه افزودن دانه تاج خروس به جیره برای رسیدن به بالاترین شاخص تولید 57/1 درصد تعیین شد. بر اساس نتایج به­ دست آمده، می­توان از دانه تاج خروس به­ کار رفته در این پژوهش (واریته Ultra) در سطح 5/1 تا 2 درصد در جیره پلت شده جوجه ­های گوشتی استفاده کرد.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Determination the Optimum Level of Amaranth Grain in Broilers Pelleted Diet Based On Multiple Attribute Decision Making Method (TOPSIS Model) and Production Index
چکیده انگلیسی مقاله    An experiment was conducted to determine the optimum level of amaranth grain (AG) in broiler diet by empoying a completely randomized design with 4 experimental groups, 5 replicates and 30 birds (Ross 308 as-hatched chicks with equal proportion from both sexes) per each experimental unit. Experimental groups were included birds received levels of zero (control), 2, 4, and 6% of AG (Amaranthus hybridus, variety Ultra) in pelleted diet from 7 to 42 days of age. During the experiment, performance traits, productive index, low density lipoprotein (LDL)- cholesterol level in serum, relative weight of abdominal fat, absorption index (villus height to crypt depth ratio) in jejunum and stress index (heterophile to lymphocyte ratio) in blood were evaluated. To determine the optimum level of AG in pelleted diet, production index and also multi attribute decision making method (MADM) were applied. Based on scoring by this method, experimental group received 2% AG showed the highest score (0.9158). The control and experimental groups fed with 4 and 6% AG ranked in subsequent positions, respectively. Optimum level of dietary AG inclusion to obtain maximum production index was 1.57%. According to the results, this specific variety of amaranth grain (Ultra) can be included at the range of 1.5 to 2% in broiler pelleted diet.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله امیرحسین علیزاده قمصری | Amir Hossein Alizadeh-Ghamsari
Animal Science Research Institute of Iran, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Karaj, Iran
مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

سید عبداله حسینی | Seyed Abdullah Hosseini
Animal Science Research Institute of Iran, Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Karaj, Iran
مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی، کرج، ایران


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1361-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-2414102.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه طیور
نوع مقاله منتشر شده کاربردی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات