|
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۷، شماره ۹۸، صفحات ۱۵۹-۱۶۸
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی اثر استخراجی حمام فراصوت در شرایط مختلف بر خصوصیات آنتی اکسیدانی عصاره زوفا |
|
چکیده فارسی مقاله |
یکی از روشهای نوین استخراج آنتی اکسیدانهای طبیعی از بافتهای گیاهی، استخراج به کمک اولتراسوند است. در این پژوهش از روش استخراج اولتراسوند حمام با حلال اتانول- آب به نسبتهای (50:50 ) و (80:20) در دمای 30 و 40 درجه سانتی گراد و زمانهای 10 و 20 دقیقه برای استخراج عصاره برگ زوفا استفاده شد. میزان کل ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی و DPPH و قدرت آنتیاکسیدانی در سیستم مدل بتاکاروتن – لینولئیک اسید هر یک از عصاره ها به روش اسپکتروفتومتری و فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره ها با آزمون شاخص پایداری اکسایشی (OSI) اندازه گیری شد.بر اساس نتایج بدست آمده عصاره (80-40-20) با بالاترین ترکیبات موثره بیشترین میزان ترکیبات فنولی( 53/5± 38/193 بر حسب میلیگرم گالیک اسید در گرم عصاره )و فلاونوئیدی( 36/2±63/40 میلی گرم کوئرستین در گرم عصاره) ،و بیشترین مقدار در آزمونهای سنجش آنتی اکسیدانی (مهار رادیکال DPPH و سنجش بی رنگ شدن بتاکاروتن – لینولئیک اسید)و کمترین میزان IC50 را کسب کرد.در نتیجه بهترین عملکرد آنتی اکسیدانی را نشان داد .در تست رنسیمت نیز تیمار (80-40-20) با غلظت ppm200بالاترین پایداری اکسایشی روغن کانولا را نشان داد.بنابراین مناسبترین تیمار برای حصول بهترین نتیجه تیمار (80-40-20)انتخاب شد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
التراسوند حمام ،زوفا، آنتی اکسیدان |
|
عنوان انگلیسی |
Investigating the effect of extraction of bath ultrasound in different conditions on antioxidant properties of Hyssop (Hyssopus officinalis) extract |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
One of the new methods for extracting natural antioxidants from plant tissues is ultrasound extraction. In this study, the method of extraction of bath ultrasound with ethanol-water solvent (50:50) and (80:20) at a temperature of 30 and 40 ° C and 10 and 20 minutes was used to extract the extract of the leaves of the zoo. Became The total phenolic and flavonoid compounds, DPPH and antioxidant potency in beta-carotene-linoleic acid model of each extract were measured by spectrophotometric method and antioxidant activity of the extracts by oxidative stability index (OSI). Based on the results, The extract (80-40-20) with the highest effective compounds had the highest phenolic compounds (193.3 ± 5.53 mg / g / g / g extract per gram of extract) and flavonoid (40.63 ± 2.36 mg / 40 mg quercetin in Gram of extract) and the highest amount in antioxidant assays (DPPH radical inhibition and beta-carotene-linoleic acid coloration assay) and the lowest I C50 showed the best antioxidant performance. In the Ransted test, treatment (20-2080) with a concentration of 200 ppm showed the highest oxidative stability of canola oil. Therefore, the most suitable treatment was to obtain the best treatment result (80-40 -20) was selected |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Hyssop (Hyssopus officinalis),bath ultrasound,antioxidant |
|
نویسندگان مقاله |
حدیث عظیمی نژاد | HADIS AZIMINEZHAD DEPARTMENT OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY,SARI AGRICULTURAL SCIENCES AND NATURAL RESOURCES UNIVERSITY گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
| reza esmaeilzadeh kenari DEPARTMENT OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY,SARI AGRICULTURAL SCIENCES AND NATURAL RESOURCES UNIVERSITY گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
زینب رفتنی امیری | Zeinab Raftani Amiri DEPARTMENT OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY,SARI AGRICULTURAL SCIENCES AND NATURAL RESOURCES UNIVERSITY گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
|
|
نشانی اینترنتی |
http://journals.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-11711-14&slc_lang=fa&sid=7 |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|