|
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۱، شماره ۴۴، صفحات ۷۱-۸۱
|
|
|
عنوان فارسی |
تأثیر پوشش خوراکی کازئینات سدیم بر کیفیت ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) طی نگهداری در دمای یخچال مرجان زرگر۱، سکینه یگانه۲ ، سید هادی رضوی۳، سید مهدی اجاق۴ |
|
چکیده فارسی مقاله |
چکیده فیلمهای خوراکی به عنوان محصولات طبیعی، سازگار با محیط زیست و قابل بازیافت میتوانند جایگزین مناسبی برای بستهبندیهای حاصله از مشتقات نفتی باشند که امروزه متداول است. در این مطالعه، تأثیر پوشش خوراکی کازئینات سدیم (SC) بر ماندگاری قزلآلای رنگینکمان در طول نگهداری در یخچال، مورد بررسی قرار گرفت. نمونه های ماهی، با محلول کازئینات سدیم 8%، تیمار شده و پس از خشک شدن محلول و شکلگیری پوشش، به مدت 20 روز در دمای C˚1±4 در یخچال نگهداری شدند. هر چهار روز یکبار (روزهای 0، 4، 8، 12، 16 و 20)، نمونههای ماهی تیمار و شاهد، مورد آزمایشهای شیمیایی (TBA، PV و FFA و pH و TVB-N ) و آزمایشهای میکروبی (شمارش باکتریهای هوازی مزوفیل و باکتریهای سرماگرا) قرار گرفتند. پوشش کازئینات سدیم به طور معنیداری باعث کاهش مقادیر پراکسید (در روز 16 در تیمار شاهد و دارای پوشش به ترتیب 1/0± 1/16 و 01/0± 6/7) و در روزهای پایانی دوره نگهداری، به طور معنیداری باعث کاهش بار میکروبی به ویژه باکتریهای هوازی مزوفیل (در روز20 در تیمار شاهد و دارای پوشش به ترتیب1 ± 1/9 و 07/0 ± 7/7)(05/0 p<) در مدت نگهداری در یخچال شد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Effects of Sodium Caseinate edible coating on quality of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) during storage in refrigerator temperature Zargar, M. 1, Yeganeh, S. 2 , Razavi, S. H. 3, Ojagh, S. M. 4 |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Edible films as natural, environmentally- friendly and renewable products, can be an appropriate alternative for petroleum-based packaging materials that are common today. In this study, the effects of Sodium Caseinate (SC) edible coating on quality of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) during refrigerated storage (4±1˚C) were investigated. Fish samples were treated with 8% Sodium Caseinate solution and stored in refrigerator for 20 days after drying the coating solution. The control and the coated fish samples were analyzed periodically each 4 days of storage time (0, 4, 8, 12, 16, 20 days) for chemical (PV, TBA, FFA, pH, TVB-N) and microbiological (total viable count and scycrophilic count) characteristics. The sodium caseinate coating reduced peroxide values (16.1±0.1 and 7.1±0.01 in control and SC, respectively) and during last days of storage, reduced bacterial count significantly (9.1±1 and 7.7±0.07 in control and SC, respectively) (P< 0.05) in rainbow trout samples during the refrigerated storage. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
|
|
نشانی اینترنتی |
http://fsct.modares.ac.ir/article_10609_6e55a829c32381fbb22e85809b49e5ad.pdf |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198369.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|