علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۳، شماره ۵۷، صفحات ۱۳-۲۴

عنوان فارسی تعیین شرایط بهینه فرآیند خشک‌کردن پسته در خشک‌کن مایکروویو بسترسیال
چکیده فارسی مقاله چکیده در این پژوهش اثر شرایط مختلف خشک کردن مایکروویو بسترسیال (دمای هوای ورودی، سرعت هوای ورودی و توان مایکروویو) بر روی زمان خشک­شدن، ضریب­پخش رطوبت موثر، چروکیدگی و انرژی مصرفی کل مغز پسته مورد مطالعه قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده­ها و بهینه‌سازی فرآیند خشک­کردن پسته از روش سطح پاسخ و طرح مرکب مرکزی استفاده شد. پارامتر‌های ورودی (مستقل) عبارتند از: دمای هوای ورودی، سرعت هوای ورودی و توان مایکروویو و پارامترهای وابسته (خروجی یا پاسخ) عبارتند از: زمان خشک­شدن، ضریب­پخش رطوبت مؤثر، چروکیدگی و انرژی مصرفی کل. رطوبت اولیه نمونه­های پسته رقم اکبری 569/0 برپایه خشک بدست آمد. برای خشک­کردن نمونه ها از سه سرعت هوای ورودی 16/1، 32/3 و 48/8 متر بر ثانیه، سه دمای هوا 35، 45 و 55 درجه سلسیوس و سه سطح توان مایکروویو 220، 330 و 440 وات استفاده شد. مقادیر زمان خشک­شدن، ضریب­پخش رطوبت موثر، چروکیدگی و انرژی مصرفی کل به ترتیب 2/1 تا 83/3 ساعت، 10-10×70/2 تا 9-10×32/1 متربرثانیه، 01/12% تا 43/35% و 337/0 تا 63/1 کیلووات ‌ساعت به دست آمدند. نقطه بهینه خشک‌کردن پسته در دمای هوای 48/38 درجه سلسیوس، سرعت هوای 16/1 متر بر ثانیه و توان مایکروویو 440 وات به دست آمد و مقادیر متغیرهای پاسخ در نقطه بهینه زمان خشک­کردن، ضریب پخش رطوبت موثر، چروکیدگی و انرژی مصرفی کل برای خشک­کردن پسته با خشک­کن مایکروویو بسترسیال به ترتیب 677/2 ساعت، 10-10×179/5 مترمربع ‌بر ثانیه، 41/18% و 7109/0 کیلووات ساعت محاسبه شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کلید واژگان، بهینه‌سازی، پسته، چروکیدگی، انرژی مصرفی کل،

عنوان انگلیسی Determination of optimized condition of pistachio drying process in a microwave fluidized bed dryer
چکیده انگلیسی مقاله In this research the effect of different drying conditions of microwave fluidized bed (inlet air temperature, inlet air velocity and microwave power) on drying time, effective moisture diffusivity, shrinkage and total energy consumption of pistachio kernel was studied. Data analysis and optimization of drying process of pistachio were conducted by response surface method and central composite design. Input (independent) parameters were: inlet air temperature, inlet air velocity and microwave power. Dependent (output or response) variables were: drying time, effective moisture diffusivity, shrinkage and total energy consumption. The primary moisture content of pistachio kernels has been determined 0.569 (d.b.). Drying of the kernels was performed at three levels of air velocity (1.16, 3.32 and 8.48 m/s), three levels of input air temperature (40, 55 and 70°C) and three levels of microwave power (220, 330 and 440W). The obtained effective drying time, moisture diffusivity, shrinkage and total energy consumption of pistachio ranged between 1.2 to 3.83 h, 2.7×10-10 to 1.32×10-09 m2/s, 12.01% to 35.43% and 0.337 to 1.63 kWh, respectively. The optimum point occurred at air temperature of 38.48˚C, air velocity of 1.16 m/s and microwave power of 440 W. Response variable values for drying of Akbari cultivar of pistachio with fluidized bed microwave dryer at this point were drying time of 2.677 h, effective moisture diffusivity of 5.179×10-10, shrinkage percent of 18.41% and total energy consumption of 0.7109 kWh.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله معین زرین نژاد | zarrin nejad
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بیوسیستم، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)

رضا امیری چایجان | amiri chayjan
دانشیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)


نشانی اینترنتی http://fsct.modares.ac.ir/article_13680_efbd0d8150cb5ed57ab7d7f7093dca2d.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/969/article-969-198144.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات