مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، جلد ۱۱، شماره ۱، صفحات ۵۱-۵۷

عنوان فارسی بررسی اثر رزوراترول بر سمیت آکرولئین در میتوکندری های جدا شده از کبد موش صحرایی
چکیده فارسی مقاله مقدمه: آکرولئین یک آلاینده مهم زیست محیطی، غذایی و آبی میباشد که نقش مهمی در بروز چندین بیماری نظیر آسیب نخاعی، مالتیپل اسکلروزیس، بیماری آلزایمر، بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت ملیتوس، انسفالوپاتی کبدی و سمیت کلیوی ایفا میکند. رزوراترول یک ترکیب فنولی با خواص آنتی اکسیدانی است که در میوههایی مانند انگور، انواع توت و بادام زمینی وجود دارد. هدف از این مطالعه، بررسی اثر محافظتی رزوراترول در جلوگیری از سمیت ناشی از آکرولئین بر میتوکندری های جدا شده از کبد موش صحرایی میباشد. روش کار: میتوکندری های کبد موش صحرایی با دورهای مختلف سانتریفیوژ جدا گردیدند. غلظتهای مختلفی از آکرولئین ) μM 100 تا μM 5000 ( برای به دست آوردن دوز IC50 استفاده شد. غلظتهای مختلفی از رزوراترول ) μM 5/2 تا μM 40 ( برای سنجش بقای میتوکندری ها در حضور آکرولئین مورد ارزیابی قرار گرفت. یافتهها: در این مطالعه IC50 آکرولئین با روش MTT Assay معادل 400 میکرومولار محاسبه گردید. هیچ اثر سمی برای رزوراترول مشاهده نشد و در حضور آکرولئین، کاهش معنی داری در بقاء میتوکندری ها حتی در غلظتهای بالای رزوراترول، در مقایسه با گروه 0/ کنترل مشاهده شد ) 001 P< .) نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که رزوراترول در غلظتهای استفاده شده دراین مطالعه اثرات محافظتی بر سمیت حاد آکرولئین نداشته است و اینکه یک ماده محافظ میتواند یک آنتی اکسیدان قوی باشد، به این معنی نیست که میتواند از آسیبهای میتوکندریایی ناشی از هر سمی جلوگیری کند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آکرولئین میتوکندری رزوراترول استرس اکسیداتیو

عنوان انگلیسی The Effect of Resveratrol against Acrolein Toxicity in Mitochondria isolated from Rat Liver
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Acrolein is an important environmental, food and water pollutant that plays an important role in the development of several diseases. Resveratrol is a phenolic compound with antioxidant properties found in fruits such as grapes, berries and peanuts. The purpose of this study was to evaluate the protective effect of resveratrol in preventing Acrolein-induced toxicity in isolated mitochondria from the rat liver. Methods: Rat liver mitochondria were isolated by differential centrifugation. Different concentrations of Acrolein (100 μM to 2000 μM) were used to obtain an IC50. Different concentrations of resveratrol (2.5 μM to 40 μM) were then applied on mitochondria in the presence of Acrolein toxicity. Results: Acrolein IC50 was obtained via MTT assay as 400 μM. No toxic effect was observed for resveratrol and in the presence of Acrolein, there was a significant reduction in mitochondrial survival even at high concentrations of resveratrol compared to the control group (P < 0.001). Conclusions: The results of these study showed that resveratrol failed to exhibit a protective effect against acute Acrolein toxicity and just because a protective substance could be a marvelous antioxidant does not mean that it can prevent the mitochondrial damage resulted from any toxicant.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Acrolein Mitochondria Resveratrol Stress Oxidative

نویسندگان مقاله بهناز شفیع | Behnaz Shafie


جلال پوراحمد | Jalal Pourahmad


محسن رضایی | Mohsen Rezaei



نشانی اینترنتی http://journal.nkums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-694&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/192/article-192-1614891.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم پایه
نوع مقاله منتشر شده مقاله پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات