این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 23 مهر 1404
مجله دانشکده پزشکی اصفهان
، جلد ۳۶، شماره ۴۹۲، صفحات ۹۴۲-۹۴۸
عنوان فارسی
بررسی الگوی تغذیهای زنان مبتلا به تغییرات فیبروکیستیک پستان در شهر اصفهان، ایران
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: فیبروکیستهای پستانی، یکی از شایعترین بیماریهای پستان میباشد. تا کنون مطالعات زیادی به بررسی ارتباط بین تغییرات فیبروکیستیک پستانی با الگوهای تغذیهای پرداختهاند. این مطالعه، به منظور تعیین الگوی غذایی در زنان با تغییرات فیبروکیستیک پستان در اصفهان طراحی شد. روشها: در مطالعهی حاضر، 208 بیمار با ضایعهی خوشخیم پستان از مرکز بهداشتی ملاصدرای اصفهان انتخاب شدند. اطلاعات دموگرافیک، نوع کیست پستانی و الگوی تغذیهای بیماران بر اساس پرسشنامهی مورد تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تکمیل گردید. یافتهها: ارتباط معنیداری بین قد، وزن و شاخص تودهی بدنی با تغییرات فیبروکیستیک پستان دیده شد (050/0 > P). همچنین، ارتباط معنیداری بین مصرف غذاهای فوری (Fast food) و تغییرات پیشگفته وجود داشت (050/0 > P). ارتباط معنیداری بین گروههای دیگر غذایی مانند لبنیات، سبزیجات و میوهجات با تغییرات فیبروکیستیک پستان دیده نشد. نتیجهگیری: بر اساس یافتههای مطالعهی حاضر، کاهش مصرف غذاهای فوری و افزایش فعالیتهای فیزیکی، دو مورد از پارامترهای حیاتی در کنترل تغییرات فیبروکیستیک پستان در زنان میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
A Survey on Nutritional Pattern in Women with Breast Fibrocystic Changes in Isfahan City, Iran
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Fibrocystic breast is one of the most common diseases of the breast. So far, several surveys have investigated the relationship between breast fibrocystic changes and nutritional pattern. Present study aimed to determine the food pattern in women with breast fibrocystic changes in Isfahan City, Iran. Methods: In present study, 208 cases with benign breast disease were selected from the Molla Sadra health center in Isfahan. Demographic information, type of breast cysts, and nutritional pattern were gathered according to the approved questionnaire of Iranian Ministry of Health. Findings: There was significant relation between height, weight, and body mass index with breast fibrocystic changes (P < 0.050 for all). Moreover, there was significant relation between fast food consumption and aforementioned changes (P < 0.050). There was not significant relation between other groups of foods such as dairy, fruits, and vegetable with breast fibrocystic alterations. Conclusion: Based on our investigation, reducing the consumption of fast foods and increasing physical activities are two of crucial parameters for management of breast fibrocystic changes in women.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
رضا روزبهانی |
دانشجوی پزشکی، کمتهی تحقیقات دانشجویی، دانشكدهي پزشكي، دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، اصفهان، ايران
محمد طاهری |
کارشناس مامایی، مرکز بهداشت شمارهی 2، معاونت بهداشتی، دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، اصفهان، ايران
فرحناز رضائی |
نشانی اینترنتی
http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/10376
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-970574.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
مقاله پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات