این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 20 مهر 1404
مجله دانشکده پزشکی اصفهان
، جلد ۳۶، شماره ۴۹۱، صفحات ۹۱۷-۹۲۳
عنوان فارسی
مقایسهی شاخصهای زایمان طبیعی در دو روش سیر زایمان در آب و سیر زایمان معمول
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: یکی از مشکلات عمدهی زنان به هنگام زایمان، ترس از درد زایمان است که تا کنون روشهای مختلفی برای کاهش آن ارایه شده است. این مطالعه، با هدف مقایسهی شاخصهای زایمان طبیعی در دو روش سیر زایمان در آب و سیر زایمان معمول به انجام رسید. روشها: در یک مطالعهی همگروهی آیندهنگر، 180 زن باردار وارد مطالعه شدند. گروه اول (90 نفر) از زمان شروع مرحلهی فعال زایمان، وارد حوضچهی آب با دمای 37 درجهی سانتیگراد شدند و گروه دوم (90 نفر) به روش معمول در خشکی زایمان نمودند. دو گروه مورد مطالعه از نظر شدت درد، رضایتمندی و بروز عوارض در حین و بعد از زایمان بررسی و مقایسه شدند. یافتهها: میانگین شدت درد زایمان در دو گروه زایمان در آب و خشکی به ترتیب 42/1 ± 12/7 و 33/1 ± 87/7 و موارد زایمان در آب، از شدت درد کمتری برخوردار بودند (001/0 = P). همچنین، گروه زایمان در آب، از رضایتمندی بالاتری برخوردار بودند؛ به طوری که در گروه زایمان در آب، 6/9 درصد کاملا راضی و 2/45 درصد راضی بودند و در گروه زایمان در خشکی، 2/1 درصد کاملا راضی و 6/30 درصد راضی بودند (007/0 = P). نتیجهگیری: زایمان طبیعی در آب با کاهش درد زایمانی کمتر و رضایتمندی بیشتر بیماران همراه است و از طرف دیگر، زایمان در آب تأثیری بر افزایش عوارض بعد از زایمان ندارد و به طور متقابل زایمان در آب علاوه بر کاهش درد زایمانی، دارای مزایای متعدد دیگری از جمله کاهش کمتر در قدرت عضلات کف لگن همراه میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
زایمان، درد زایمان، عوارض زایمان،
عنوان انگلیسی
Comparison of Natural Delivery Indexes in Two Ways of Labor in Water and Routine Delivery
چکیده انگلیسی مقاله
Background: One of the main problems of women during childbirth is fear of labor pain; so far, different ways to reduce it have been recommended. The aim of this study was to compare normal labor indexes in two methods of delivery of labor in water and routine delivery. Methods: In a prospective cohort study, 180 pregnant women were enrolled. The first group (n = 90) from the beginning of the active phase of labor, entered the water of 37°C, and the second group (90 women) gave birth in the usual manner on dry basis. The two groups were evaluated for pain severity, satisfaction, and complications during and after delivery. Findings: The mean of labor pain severity in the two groups of delivery in water and dry was 7.12 ± 1.42 and 7.87 ± 1.33, respectively, and the severity of pain in the group of water was lower (P = 0.001). Moreover, the delivery group in water had higher satisfaction, so that in the delivery group in water, 9.6% were completely satisfied and 45.2% were satisfied, and in the routine delivery group, 1.2% were completely satisfied and 30.6% satisfied (P = 0.007). Conclusion: Natural delivery in water has been accompanied by a reduction in lower birth rates and more satisfaction of the patients. On the other hand, delivery in water has no effect on the increase of postpartum complications. Moreover, delivery in water, in addition to reducing the delivery, has many other advantages, including lower power loss of pelvic floor muscles.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Obstetric labor,Labor pain,Labor complications
نویسندگان مقاله
بهناز خانی |
دستیار، گروه زنان و زایمان، دانشکدهی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
محبوبه محمدی |
نشانی اینترنتی
http://jims.mui.ac.ir/index.php/jims/article/view/10039
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/103/article-103-952218.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
مقاله پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات