این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش های تولیدات دامی، جلد ۹، شماره ۲۰، صفحات ۱-۹

عنوان فارسی اثر جایگزینی متیونین گیاهی با متیونین سنتزی در جیره های کم پروتئین بر عملکرد، خصوصیات لاشه، پاسخ های ایمنی و برخی از فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی
چکیده فارسی مقاله      این پژوهش به­ منظور بررسی اثر سطوح مختلف متیونین گیاهی در جیره­ های کم پروتئین بر عملکرد، خصوصیات لاشه، پاسخ‌های ایمنی و برخی از فراسنجه ­های خونی جوجه­ های گوشتی تغذیه شده با جیره­ های بر پایه ذرت و کنجاله سویا انجام گرفت. در این آزمایش تعداد 240 قطعه جوجه یک­ روزه گوشتی (مخلوطی از دو جنس) سویه تجاری راس 308 به 6 تیمار، 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار در قالب طرح کاملا تصادفی توزیع شدند. تیمارهای آزمایشی شامل: جیره استاندارد تجاری حاوی 100 درصد متیونین سنتزی (دی-ال متیونین) به عنوان تیمار شاهد و جیره کم پروتئین (سطح پروتئین 2 درصد کمتر از جیره شاهد) با سطوح مختلف متیونین گیاهی (0، 15، 30، 45 و 60 درصد) جایگزین متیونین سنتزی به ­­ترتیب برای دوره رشد (24- 11 روزگی) و پایانی (41-25 روزگی) بود. با کاهش سطح پروتئین جیره تفاوت معنی ­داری بین تیمار شاهد و سایر تیمارها از نظر مصرف خوراک در دوره پایانی و کل دوره پرورش و افزایش وزن در دوره پایانی مشاهده شد (05/0P<). با افزایش جایگزینی متیونین گیاهی تا سطح 60 درصد در جیره کم پروتئین، تفاوت معنی­ داری از نظر افزایش وزن و ضریب­ تبدیل غذایی در دوره پایانی و کل دوره پرورش بین تیمارها مشاهده شد (05/0P<). کاهش سطح پروتئین جیره، مقدار چربی محوطه شکمی و غلظت کلسترول، تری­ گلیسرید و VLDL  خون در سن 41 روزگی را افزایش داد (05/0P<). نتایج این آزمایش نشان داد که می ­توان متیونین گیاهی را تا سطح 45 درصد در جیره­ های کم پروتئین در دوره رشد و پایانی جوجه­ های گوشتی بدون تأثیر بر ضریب­ تبدیل غذایی جایگزین متیونین سنتزی نمود.    
کلیدواژه‌های فارسی مقاله جوجه گوشتی، جیره کم پروتئین، متیونین گیاهی، عملکرد

عنوان انگلیسی Effect of Herbal Methionine in Low Protein Diet on Performance, Carcass Characteristics, Immune Response and Some Blood Parameters in Broiler Chickens
چکیده انگلیسی مقاله This study was conducted to evaluate the effect of different levels of herbal methionine in low protein diet on performance, carcass characteristics, immune response and some blood parameters in broiler chickens. In this experiment 240 day-old Ross 308 mixed broiler chicks were randomly divided into 6 groups with 4 replicates and 10 birds each in a completely randomized design. Treatments included: standard commercial diet with 100% synthetic methionine (DL-methionine) and low protein diet with different levels of herbal methionine (0, 15, 30, 45 and 60 percent) replaced with synthetic methionine respectively in grower (11 to 24 days of age) and finisher periods (25 to 41 days of age).Decreasing protein level significantly reduced feed intake in finisher and whole periods and reduced body weight gain in finisher period of the experiment (p< 0.05). With increasing herbal methionine levels up to 60 % in low protein diet, feed conversion ratio significantly increased and body weight gain decreased in finisher and whole periods of the experiment (p< 0.05). Decreasing dietary protein level, increased abdominal fat percentage and blood TG, cholesterol and VLDL concentrations at 41 days of age. Results of the present study indicated that herbal methionine could be replaced instead of synthetic methionine in low protein diet in grower and finisher diets of broiler chicks without any adverse effect on feed conversion ratio.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فرزاد محسن زاده توری | Farzad Mohsenzadeh Tori
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

منصور رضایی | Mansour Rezaei
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

محمد کاظمی فرد | Mohammad Kazemi Fard
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری


نشانی اینترنتی http://rap.sanru.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-870-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/1370/article-1370-921285.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تغذیه طیور
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات