|
طلوع بهداشت یزد، جلد ۱۵، شماره ۴، صفحات ۹۱-۱۰۳
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی و میکروبی فیلمهای تهیه شده حاوی نانوذرات اکسید تیتانیوم با پایه پلی ساکارید آرد سویا |
|
چکیده فارسی مقاله |
مقدمه: بیوپلیمرهای مشتق شده از منابع طبیعی که سهم زیادی از توجهات را در سال های اخیر بخود جلب نموده اند، بعنوان جایگزین های فیلم های پلاستیکی غیرزیست تخریب پذیر متداول در نظر گرفته می شوند چرا که هزینه آن ها پایین است و به آسانی از منابع تجدیدپذیر و زیست تخریب پذیر در دسترس اند. در این پژوهش، تاثیر غلظتهای مختلف اکسید تیتانیوم بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی و میکروبی فیلم خوراکی بر پایه پلی ساکارید محلول دانه سویا بررسی گردید. روش بررسی: فیلمهای نانوکامپوزیتی با افزودن نانو ذرات اکسید تیتانیوم در غلظتهای مختلف (5، 10 و 15 درصد بر پایه وزن خشک) به پلی ساکارید آرد سویا، تولید گردید. نانو کامپوزیت حاصل، با هدف بررسی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و میکروبی به روش قالبریزی محلول، سنتز شد. یافته ها: با افزایش غلظت نانوذرات در فیلم ها، میزان رطوبت و حلالیت آنها به طور معنی داری کاهش یافت اما میزان مقاومت کششی آنها به طور معنی داری افزایش یافت. نانواکسید تیتانیوم دارای اثر بازدارندگی زیادی بر روی سه باکتری باسیلوس سرئوس واستافیلوکوکوس اورئوس و استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس بود. فیلم های تولید شده، اثری بر روی حداقل غلظت بازدارندگی و کشندگی کپک ها نداشتند. با افزایش غلظت نانوذره اکسید تیتانیوم، درصدمهارکنندگی آن بر کپک پنیسیلیوم اکسپانسوم افزایش معنی داری نشان داد. نتیجه گیری: نتایج نشان داد که نانوذرات اکسید تیتانیوم می توانند در ماتریس پروتئینی سویا برای تولید فیلم استفاده گردند. فیلم کامپوزیتی تولید شده در این پژوهش را می توان برای کاربردهای غذایی و به عنوان ماده بسته بندی زیست تخریب پذیر استفاده نمود. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
|
|
عنوان انگلیسی |
Investigation of physicochemical and microbiological characteristics of prepared films containing nanoparticles of titanium oxide based on soy flour polysaccharide |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Introduction: The natural derived biopolymers are highly interested in recent years. These polymers are considering as the alternative for un-biodegradable plastic films. This is due to the low cost and their availability from biodegradable and renewable sources. In this study, the effect of different concentrations of Tio2 nanoparticles on physicochemical and microbiological characteristics of prepared edible films based on soy flour soluble polysaccharide was investigated. MethodS: The nanocomposite films were prepared by adding the Tio2 nanoparticles (5, 10 and 15%/ db) to the soy flour. In order to investigate the physicochemical and microbiological properties, the resulted nanocomposite films were synthetized based on the casting method. Results: When the content of nanoparticles increased, the moisture content and solubility of the film specimens were significantly decreased, whereas the mechanical resistance was significantly increased. Tio2 nanoparticle was highly effective against basillus cereus, staphylococus ureus and staphylococuss epidermidis. Meanwhile, MIC and MBC of molds were not affected by these films. MIC for penicilium expansum was significantly affected when the Tio2 nanoparticles increased. Conclusion: the results indicated that Tio2 nanoparticles are applicable into the polysaccharide soy films. The nanocomposite film developed in the current study could be used in food applications and as a biodegradable film. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
|
|
نویسندگان مقاله |
داود سالارباشی | d salarbashi islamic azad university zarin dasht branch, zarin dasht, iran دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرین دشت سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)
سید علی مرتضوی | sa mortazavi ferdowsi university of mashhad, mashhad, iran دانشگاه فردوسی مشهد سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
مصطفی شهیدی نوقابی | m shahidi noghabi ferdowsi university of mashhad, mashhad, iran دانشگاه فردوسی مشهد سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
بی بی صدیقه فضلی بزاز | s fazli bazzaz ferdowsi university of mashhad, mashhad, iran دانشگاه فردوسی مشهد سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
ناصر صداقت | n sedaghat ferdowsi university of mashhad, mashhad, iran دانشگاه فردوسی مشهد سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
محمد رمضانی | m ramezani ferdowsi university of mashhad, mashhad, iran دانشگاه فردوسی مشهد سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
ایمان شهابی قهفرخی | e shahabi university of zanjan, zanjan, iran دانشگاه زنجان سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه زنجان (Zanjan university)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://tbj.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1271-2&slc_lang=fa&sid=fa |
فایل مقاله |
دریافت فایل مقاله |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
تخصصی |
نوع مقاله منتشر شده |
پژوهشی |
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|