این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 18 آبان 1404
مجله زنان، مامایی و نازایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۱۶۶.۱۶۵، صفحات ۱-۲۴
عنوان فارسی
اثرات عصاره آبی الکلی سیاه دانه بر بارداری در موش صحرایی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: گیاهان دارویی منبع مهمی برای درمان بسیاری از بیماری ها هستند. اما پیش از استفاده از این گیاهان در زنان باردار باید خطر احتمالی آنها بر بارداری بررسی شود. سیاهدانه از جمله گیاهان دارویی پر مصرف در طب سنتی است، اما شواهد کافی در مورد خطرات احتمالی آن در حاملگی وجود ندارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی سمیت احتمالی مصرف عصاره سیاه دانه طی دوره بارداری در موش صحرایی انجام شد. روش کار: این مطالعه از نوع حیوانی است که در سال 1394 انجام شد. در این مطالعه موش های صحرایی حامله به سه گروه هشت تایی تقسیم شدند: (1) گروه کنترل که آب و غذای معمولی دریافت کردند، (2) گروه سیاه دانه با دوز پایین که از ابتدای بارداری تا روز دهم 50 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره آبی الکلی سیاه دانه به آب خوراکی آنها اضافه شد و (3) گروه سیاه دانه با دوز بالا که از ابتدای بارداری تا روز دهم 300 میلی گرم بر کیلوگرم از عصاره به آب آنها اضافه شد. طول دوره بارداری، تعداد نوزادان مرده به دنیا آمده و وضعیت سلامت نوزادان مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و سپس تست تعقیبی توکی انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: در مقایسه با گروه کنترل، عصاره سیاه دانه در دوزهای 50 میلی گرم بر کیلوگرم و 300 میلی گرم بر کیلوگرم تأثیر معنی داری بر طول دوره بارداری، درصد مرده زایی، تعداد نوزادان و وزن نوزادان نداشت. همچنین تا 30 روز پس از تولد، اختلال رفتاری یا ناهنجاری اسکلتی در نوزادان مشاهده نشد. نتیجه گیری: مصرف عصاره آبی الکلی سیاه دانه تا دوز 300 میلی گرم بر کیلوگرم طی نیمه نخست بارداری اثر سمی بر بارداری و شاخص های سلامت نوزادان موش صحرایی ندارد. پیشنهاد می شود مطالعات تکمیلی برای بررسی عوارض درازمدت سیاه دانه انجام شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بارداری، سمیت، سیاه دانه، مرده زایی،
عنوان انگلیسی
Effect of hydro-alcoholic extract of Nigella sativa on pregnancy in rat
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Medicinal plants are an important source for treatment of various diseases. However, the possible toxicity of these plants on gestation needs to be evaluated before their clinical applications in pregnant women. Nigella sativa is one of the medicinal plants widely used in traditional medicine, however there is no enough evidence about its potential risks in pregnancy. This study was performed with aim to determine the potential toxicity of N. sativa seed extract on pregnant rats. Methods: This animal study was performed in 2015. In this study, pregnant rats were divided into three groups of eight cases: (1) control group which received regular food and water, (2) the group of N. sativa with low dose, from the beginning of pregnancy until the tenth day of pregnancy, 50 mg/kg of hydro-alcoholic extract of Nigella sativa was added to their oral water, and (3) the group of N. sativa with high dose, from the beginning of pregnancy until the tenth day of pregnancy, 300 mg/kg of hydro-alcoholic extract of Nigella sativa was added to their oral water. During pregnancy, the number of stillbirths and neonatal health status were assessed. Data analysis was performed using one-way ANOVA and Tukey's post hoc test. PResults: Compared to control group, N. sativa extract at 50 mg/kg and 300 mg/kg had no significant effect on duration of pregnancy, percent of stillbirth, number of newborns, and weight of neonates. Also, no abnormal behavior and skeletal deformity were observed in neonates monitored for 30 days after birth. Conclusion: Consumption of hydroalcoholic extract of N. sativa up to 300 mg/kg during the first half of gestation has no toxic effect on pregnancy and newborns health parameters in rats. Further studies on the long-term side effects of N. sativa are recommended.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Nigella sativa, Pregnancy, Stillbirth, Toxicity
نویسندگان مقاله
احمد قربانی | ahmad ghorbani
assistant professor, department of research, medicinal plants pharmacological research center, school of medicine, mashhad university of medical sciences, mashhad, iran.
استادیار پژوهشی، مرکز تحقیقات فارماکولوژیک گیاهان دارویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)
رضا سالاری نیا | reza salarinia
phd student, department of medical biotechnology, school of medicine, mashhad university of medical sciences, mashhad, iran.
دانشجوی دکتری تخصصی بیوتکنولوژی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)
داوود مهدیان | davood mahdian
phd student, department of pharmacology, school of medicine, mashhad university of medical sciences, mashhad, iran.
دانشجوی دکترای تخصصی فارماکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)
حسن رخشنده | hassan rakhshandeh
assistant professor, medicinal plants pharmacological research center, school of medicine, mashhad university of medical sciences, mashhad, iran
استادیار فارماکولوژی، مرکز تحقیقات فارماکولوژیک گیاهان دارویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران.
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی مشهد (Mashhad university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://ijogi.mums.ac.ir/article_5840.html
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات