Medical Laboratory Journal، جلد ۸، شماره ۲، صفحات ۸۳-۸۷

عنوان فارسی شیوع گونه های لیستریا در غذاهای آماده مصرف سرد در رستوران های شهرکرد
چکیده فارسی مقاله چکیده زمینه و هدف: باکتری لیستریا با انتشار جهانی معمولاً در خاک، فاضلاب، گرد و غبار و آب وجود دارد. در بین گونه های آن لیستریا مونوسایتوژنز جزو عوامل بیماری های قابل انتقال از غذا می باشدهدف از این مطالعه بررسی وضعیت آلودگی غذاهای سرد آماده مصرف به لیستریا بود. روش بررسی: در این مطالعه، در مجموع 235 نمونه شامل سالاد الویه (64 = n) ، خورش ماست (35 = n) ، سالاد سبزیجات (52 = n) ، سالاد ماکارونی (48 = n) و سالاد گوشت (36 = n) از رستوران های شهرستان شهرکرد جمع آوری شد و برای تعیین حضور گونه های لیستریا از محیط های کشت غنی کننده و انتخابی جهت لیستریا و آزمون های بیوشیمیایی استفاده شد. یافته ها: نتایج نشان داد که 5/8 درصد نمونه ها حامل گونه های لیستریا بودند. بیشترین گونه های این باکتری از سالاد سبزیجات(3/17 درصد) وکمترین میزان از سالاد ماکارونی(2/4 درصد) جدا شدند. لیستریا مونوسیتوژنز از 7 نمونه (3 درصد) جدا شد. سایر گونه های جدا شده شامل لیستریا اینوکوا (7/4 درصد) و لیستریا سیلیگری (9/0 درصد) بودند. نتیجه گیری: به نظر می رسد خوردن غذاهای آماده مصرف، خام و نیم پز به دلیل آلودگی با گونه های لیستریا، خطر بالقوه ای برای مصرف کننده محسوب گردد . واژه های کلیدی: لیستریا، غذاهای آماده، شهرکرد
کلیدواژه‌های فارسی مقاله لیستریا، غذاهای آماده، شهرکرد

عنوان انگلیسی Prevalence of Listeria Species in Ready-to-Eat Food in Shahrekord Restaurants
چکیده انگلیسی مقاله Abstract Background and Objective: Listeria bacteria with worldwide widespread are commonly found in soil, sewage, dust and water. Among which,Listeria monocytogenes can cause a serious food-borne disease. The objective of this study was to investigate the prevalence of Listeria species in ready-to-eat foods. Material and Methods: The samples (n=235) including oloveyh salad (n = 64), Yogurt stew (n= 35), vegetable salad (n=52), macaroni salad (n= 48) and meat salad (n =36) were collected from the restaurants in Shahrekord, Iran. Enrichment and selective media were used to determine the prevalence of Listeria species. . Results: The results showed that 8.5 % of the samples were infected by Listeria spp. The highest were isolated from vegetable salad (17.3%) and the lowest from macaroni salad (4.2%). Listeria monocytogenes was isolated from 7 samples (3.0%). Other isolated species were L.innocua (4.7%) and L.seeligeri (0.9%). Conclusion: It seems that eating ready-to- eat food or raw and undercooked foods has the potential risk of contamination to the Listeria species. Keywords: Listeria, Ready- to- Eat Food, Shahrekord
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Listeria, Ready- to- Eat Food, Shahrekord

نویسندگان مقاله e ابراهیم رحیمی | e rahimi
associate professor of food hygiene, school of veterinary medicine, islamic azad university, shahrekord branch, shahrekord, iran
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد (Islamic azad university of shahrekord)

a امیر شاکریان | a shakerian
associate professor of food hygiene, school of veterinary medicine, islamic azad university, shahrekord branch, shahrekord, iran
دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد (Islamic azad university of shahrekord)


نشانی اینترنتی http://www.goums.ac.ir/mljgoums/browse.php?a_code=A-10-1-229&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده گزارش مورد
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات