مجله علوم پزشکی رازی، جلد ۱۸، شماره ۸۴، صفحات ۱-۹

عنوان فارسی بررسی تأثیر مصرف سیب بر پروفایل لیپیدی و شاخص های استرس اکسیداتیو
چکیده فارسی مقاله زمینه و هدف : مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر مصرف سیب زرد لبنانی بر پروفایل لیپیدی و شاخص های استرس اکیداتیو در مردان هیپرلیپیدمی انجام شد. روش کار: این مطالعه به صورت مطالعه تجربی شاهددار روی 46 مرد هیپرلیپیدمیک ] mg/dl 240-200 Total Cholesterol (TC)= و mg/dl 350-150 [Triglyceride (TG)= 50-30 ساله که به طور تصادفی به دو گروه مداخله و شاهد تقسیم شدند، انجام گرفت. گروه مداخله (23 نفر) روزانه 300 گرم سیب زرد لبنانی به مدت 8 هفته دریافت کردند. گروه شاهد (23 نفر) رژیم غذایی معمول خود را داشتند . نمونه های خون دو گروه در شروع مطالعه و بعد از 8 هفته جمع آوری و مقادیر TG ، TC ، LDL-C ، HDL-C سرم و شاخص های استرس اکسیداتیو مالــون دی آلدئید ( Malondialdehyde-MDA ) و ظرفیت آنتی اکسیدانی تام ( Total Antioxidant Capacity-TAC ) پلاسما اندازه گیری گردید. در شروع مطالعه، سطح تحصیلات و بعد خانوار بین دو گروه مقایسه شد. فعالیت فیزیکی و دریافت مواد غذایی در شروع و پایان مطالعه بررسی شدند. مقدار پلی فنل و فیبر تام سیب مصرفی نیز اندازه گیری گردید. مقدار پلی فنل و فیبر به ترتیب 485 میلی گرم به ازاء کیلوگرم وزن (mg/kg) سیب تازه و 03/4 گرم به ازاء 100 گرم (gr/100 gr) سیب تازه محاسبه شد. یافته های به دست آمده، توسط آزمون آماری آزمون کای اسکوئر و t-test با نرم افزار SPSS V.16 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. یافته ها: در پایان هفته هشتم، در گروه مداخله نسبت به گروه شاهد افزایش معنی داری در میانگین تغییرات غلظت TG مشاهده شد، اما در میانگین غلظت TC ، LDL-C ، HDL-C ، MDA و TAC تفاوت معنی داری مشاهده نشد. نتیجه گیری: دریافت سیب زرد لبنانی ممکن است غلظت تری گلیسیرید‌ سرم مردان مبتلا به هیپرلیپیدمی را افزایش دهد. برای بررسی تأثیر این نوع سیب روی غلظت TC ، LDL-C ، HDL-C ، MDA و TAC به مطالعات بیشتری نیاز است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله سیب، پروفایل لیپیدی، استرس اکسیداتیو، فیبر، پلی فنل

عنوان انگلیسی Effect of apple consumption on lipid profile and oxidative stress indices among hyperlipidemic men
چکیده انگلیسی مقاله Background: This study was conducted to evaluate the effect of apple consumption on lipid profile and oxidative stress indices among hyperlipidemic men. Methods: We performed an experimental study on 46 hyperlipidemic men [Total Cholesterol (TC)=200-240 mg/dl, Triglyceride(TG)=150-350mg/dl] aged 30-50 years who were randomly divided into two (apple and control) groups. The apple group (23 subjects) received 300 gr of whole apple per day (Golden delicious) for 8 weeks. Control group (23 subjects) had the regular dietary pattern for the same period of time. Blood samples were collected at baseline and after intervention (after 8 weeks) and analyzed for serum TG, TC, LDL-C, HDL-C and plasma oxidative stress indices of Malondialdehyde (MDA) and Total Antioxidant Capacity (TAC) level. Before study, education level and family size were compared in both the groups. Before and after intervention, physical activity and dietary intake were compared between the two groups . Both total polyphenol and total fiber in the consumed apples were measured. Total polyphenol and total fiber were 485 mg/kg fresh apple and 4.03 gr/100 gr fresh apple, respectively. Chi square and t-tests with SPSS V.16 were used for data analysis. Results: After 8 weeks, mean different TG concentrations increased significantly in apple group as compared to control group however, no significant differences were observed in regards to TC, LDL-C, HDL-C, MDA and TAC level between the two groups. Conclusion: Consumption of Golden delicious apple may increase serum TG concentration in hyperlipidemic men. However, we need more studies to study the effect of Golden delicious apple on serum TC, LDL-C, HDL-C concentrations and plasma MDA and TAC indices.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Apple, Lipid profile, Oxidative stress, Fiber, Polyphenol

نویسندگان مقاله الهام حقیقت جو | elham haghighatjoo
tehran university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

محمد رضا وفا | mohammad reza vafa
tehran university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

فرزاد شیدفر | farzad shidfar
tehran university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

محمود رضا گوهری | mahmood reza gohari
tehran university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)

امیر ضیایی | amir ziaee
qazvin university of medical sciences
دانشگاه علوم پزشکی قزوین
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی قزوین (Qazvin university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://rjms.iums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-1037&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده علوم تغذیه
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات