این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
آبیاری و زهکشی
، جلد ۸، شماره ۱، صفحات ۳۵-۴۳
عنوان فارسی
بررسی تأثیر شوری و سدیم آب بر منحنی مشخصه رطوبتی خاک و شاخص کیفیت فیزیکی خاک
چکیده فارسی مقاله
با وجود افزایش تقاضای موادغذایی و کمبود منابع آب شیرین، بررسی تأثیر استفاده از آبهای شور و سدیمی بر ویژگیهای خاک ضروری است. هدف از انجام این پژوهش بررسی تأثیر شوری و سدیم آب بر منحنی مشخصه رطوبتی و شاخص کیفیت فیزیکی خاک (S) میباشد. سه بافت لومی، رسی و شنی، سه سطح 5، 10و 20 برای SAR، سه سطح 4 ،8 و 12 دسیزیمنس بر متر برای EC و آب مقطر برای این منظور به کار برده شد. از نمکهای NaCl، CaCl2و MgCl2 با نسبت 2:1Ca:Mg= برای تهیه تیمارها استفاده شد. رطوبت نمونهها توسط دستگاه صفحات فشاری در سه تکرار و در 8 مکش اندازهگیری شد. با استفاده از نرم افزار RETC، پارامترهای معادله ونگنوختن-معلم تعیین و سپس با استفاده از آنها شاخص S نیز محاسبه شد. نتایج نشان داد در یک SAR معین، با کاهش شوری مقادیر رطوبت در یک مکش خاص افزایش مییابد و این افزایش در مکشهای بزرگتر، بیشتر مشاهده شد. تأثیر شوری و سدیم برای خاک لومی و رسی بیشتر از شنی بود. همچنین شاخص S نیز با افزایش SAR و کاهش شوری کاهش یافت که نشان میدهد سدیم باعث تخریب ساختمان خاک شده است. نتایج تحلیل آماری نشان داد که شوری و سدیم تأثیر معنیداری (P
کلیدواژههای فارسی مقاله
رطوبت خاک،شاخص S،معادله ونگنوختن- معلم،
عنوان انگلیسی
Evaluation of Saline and Sodic Water Effect on Soil Moisture Characteristic Curve and Soil physical Quality Index
چکیده انگلیسی مقاله
Despite the growing demand of food and scarcity of fresh water sources, evaluating effect of using saline and sodic water on soil properties is essential.The purpose of this research is evaluation of saline and sodic water effect on soil moisture characteristic curve and soil physical quality index (S). three soil types loamy,clay and sandy, three levels of SAR 5,10 and 20, three levels of EC 4,8, and 12 dS/m and distilled water were used. NaCl, CaCl2 and MgCl2 salts at Ca:Mg=2:1 were used to prepare treatments. Soil samples moisture measured by pressure plate at 3 duplicate and at 8 suctions. Van Genuchten-Mualem parameters determined by RETC and then by using them, S index was calculated, too. Results showed at a fixed SAR and suction, with decreasing salinity, moisture content increased and this increase was more at larger suctions. Effect of salinity and sodicity for loamy and clay soils was more than sandy soil.S index with increasing SAR and decreasing salinity, decreased that seems sodium caused destruction of soil structure. Statistic analysis showed that salinity and sodicity have very significant effect (P
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سحر خزاعی |
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی، گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
حسین انصاری |
- دانشیار گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
بیژن قهرمان |
استاد گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
نشانی اینترنتی
http://idj.iaid.ir/article_54544_ccf54ef95347ca52effd63c8e740eabd.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات