این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
پژوهش‌های آسیب‌ شناسی زیستی، جلد ۱۲، شماره ۴، صفحات ۴۵-۵۸

عنوان فارسی خاصیت آنتی اکسیدانی، سمیت سلولی، جهش‏زایی و ضد جهش‏زایی روغن اسانسی اسطوخدوس
چکیده فارسی مقاله هدف: گسترش روزافزون مصرف فرآورده‏های گیاهان دارویی در دنیا و تصور غلط عمومی از سالم و بی‏ضرر بودن آن‏ها لزوم بررسی این فرآورده‏ها را بیش از پیش می‏نماید. در این تحقیق روغن اسانسی اسطوخدوس که در داخل کشور به‏صورت تجاری در داروخانه‏ها عرضه می‏شود، از دیدگاه فوق بررسی شده است. مواد و روش‏ها: در مطالعه حاضر فعالیت‏های ضد میکروبی، آنتی اکسیدانی، هماتولوژی و سیتوتوکسسیته اسانس اسطوخدوس آزمایش شد. نتایج: نمای حساسیتی میکروارگانیسم‏ها در برابر اسانس اسطوخدوس براساس حساس‏ترین به مقاوم‏ترین به‏ترتیب زیر بود: سودوموناس آئروژینوزا< استرپتوکوکوس فکالیس< کلبسیلا نمونیا< اشرشیاکلی< استافیلوکوکوس اورئوس خاصیت آنتی اکسیدانی اسانس با روش بتا- کاروتن‏زدایی انجام و نتایج آن‏ها با آنتی اکسیدان‏های صناعی استاندارد مقایسه شد. بازدارندگی پراکسیداسیون لیپید به‏وسیله اسانس اسطوخدوس کمتر از قدرت آنتی اکسیدان‏های سنتتیک بوتیلات هیدروکسی تولوئن و بوتیلات هیدروکسی آنیزول بود. مقدار اسانس لازم برای 50 درصد رادیکال‏زدایی DPPH اسانس اسطوخدوس، 56 میکروگرم در میلی‏لیتر بود. فنل کل اسانس خالص اسطوخدوس 43/85 میکروگرم گالیک اسید در هر میلی‏گرم بود. قدرت آنتی اکسیدانی احیای فریک در سرم خون موش‏هایی که به‏مدت یک ماه و روزانه به میزان 100 میکرولیتر اسانس گاواژ شده بودند، به‏میزان 57/167 درصد افزایش نشان داد. تأثیرات درمانی نگران‏کننده در نتیجه تغذیه اسانس توسط موش‏ها در خون آن‏ها دیده شد. غلظت 50 درصد کشندگی اسانس اسطوخدوس بر علیه سلول‏های هلا و خون محیطی به‏ترتیب 26 و 21 میکروگرم در هر میلی‏لیتر ارزیابی شد. درصد جهش‏زایی و ضد جهش‏زایی غلظت‏های مختلف اسانس‏ها بر سویه‏های TA98 و TA100 باکتری سالمونلا تیفی‏موریوم در حضور و غیاب S9 تعیین شد. نتیجه‏گیری: نتایج نشان می‏دهد که اسانس اسطوخدوس مورد مطالعه در این تحقیق نمی‏تواند بدون تعیین دوز مورد مصرف قرار گیرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Antimicrobial, antioxidant, hematologic and cytotoxic properties of Lavandula angustifolia essential oil
چکیده انگلیسی مقاله Objective: Profound consumption of medicinal plants products worldwide and public misconception of the products safety puts the urgent need forward as to evaluation of their safe and harmful aspects. In the present study the Lavandula angustifolia essential oil was studied with a view to the foregoing criteria. Materials and Methods: The antimicrobial, antioxidative, hematologic and cytotoxic properties of Lavandula angustifolia essential oil were studied. Results: The bacterial strains sensitive to Lavandula angustifolia oil were in the following order: S.aureus> E.coli> K. pneumonia> Streptococcus faecalis> P. aeruginosa. Antioxidative property of the oil was carried out using beta carotene bleaching test and the results were compared with the standard synthetic antioxidants. Lipid peroxidation inhibitions were lower than the synthetic antioxidant BHT and BHA. The oil concentration required for 50% (IC50) free radical scavenging of DPPH was 56 μg/ml with total phenol contents of 85.43 μg GAE/mg for L. angustifolia oil. Ferric-reducing antioxidant power (FRAP) in the blood sera of the rats gavaged with a daily dose of 100 µl oil increased by 167.57%. Adverse therapeutic effects were noted as a result of feeding the rats with the essential oil. The volatile oil displayed cytotoxic effects on the human tumor cell line (HeLa cells) and peripheral blood cells with the IC50 of 26 and 21μg/ml respectively. The mutagenic and antimutagenic properties of various concentrations of Lavandula angustifolia oil on TA98 and TA100 strains Salmonella typhimurium in the presence and absence of S9 fraction were determined. Conclusion: The results show that the Lavandula oil used in the present study may not be consumed without dose determination.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله طلوع rlm اله قدری |
m.sc. student, department of microbiology, faculty of basic sciences, shahed university, tehran, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)

سید لطیف موسوی گرگری | seyed latif mousavi gargari
associated professor, department of biochemistry, faculty of basic sciences, shahed university, tehran, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)

سیده مریم شرفی | seyede maryam
m.sc. student, department of microbiology, faculty of basic sciences, shahed university, tehran, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)

شکیبا درویش علیپور آستانه | darvish alipour astaneh
ph.d. student, department of microbiology, faculty of basic sciences, shahed university, tehran, iran
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شاهد (Shahed university)

محمد باقر رضایی | mohammad bagher
professor, research institute of forest and rangelands, tehran, iran


نشانی اینترنتی http://mjms.modares.ac.ir/article_6121_a2d7ec0dcd036f356038ffa2acb4fb1c.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات