این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 6 آذر 1404
پیاورد سلامت
، جلد ۱، شماره ۱، صفحات ۲۴-۳۱
عنوان فارسی
ارزیابی تاثیر پختن بر کاهش آلودگی میکربی کباب و همبرگر آماده برای فروش در جنوب شهرتهران
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: علی رغم پیشرفت در پیشگیری وکنترل بیماریهای منتقله از غذا هنوز هم در بسیاری از کشورها از معضلات سلامت جامعه و نگرانیهای مسئـولان بهــداشتی، مسمومیتها وبیمـاریهای منتقله از مصرف غذای ناسالم می باشد. هدف از این مطالعه بررسی آلودگی میکروبی کباب و همبرگر (خام و پخته شده) عرضه شده می باشد. روش برسی: در طی یک سال سیصد و نود نمونه شامل 195 نمونه خام کباب و همبرگر و 195 نمونه پخته کباب و همبرگر از همان واحد در یک زمان و به تصادفی نمونه برداری شد و به آ زمایشگاه ارسال گردید. روش انجام آزمون بر اساس استاندارد ایران به شماره های 356و2394 می باشد.یافته ها: با توجه به آزمونهای انجام شده میکروبی ،تمامی نمونه های پخته شده از نظر آلودگی باکتریایی در حد استاندارد بوده و لذا قابل مصرف تشخیص داده شدند . از 165 نمونه کباب خام، نود نمونه برابر 5/54% قابل مصرف و 75 نمونه معادل 5/45% غیر قابل مصرف و از سی نمونه همبرگر خام 22 نمونه برابر 3/73 % قابل مصرف و هشت نمونه معادل 7/26 % غیر قابل مصرف بودند. در بررسیهای سرولوژی انجام شده سروتایپ تامپسون در نمونه های کباب و همبرگر بالاترین فراوانی را داشت.نتیجه گیری : نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که مصرف کباب و همبرگر پخته شده نگرانی برای مصرف کننده ندارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
حساسیت آنتی بیوتیکی کباب،همبرگر،آلودگی میکربی،تهران
عنوان انگلیسی
Evaluating the effects of cooking on the decrease microbial contamination of kebabs and hamburgers supplied for selling in southern areas of Tehran
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction and objectives: Despite the advances in the control of food-borne diseases, still one of the dilemmas in the health of most societies and a matter of concern for health authorities is food poisoning and food-borne diseases by unsafe foods. Materials and methods: In total 390 samples, including 195 samples of raw kebabs and hamburgers and 195 samples of the cooked ones were gathered from shops, sampling raw and cooked meat at the same time, and they were sent to the laboratory for testing, over a period of one year. The methods used for the tests were based on the Iranian National Standard procedures, numbers 356 and 2394. Results: All the cooked specimens had bacterial contamination in acceptable standard levels and therefore were considered consumable. From the 165 raw kebab samples, 90 samples (54.5%) were consumable but 75 samples (45.5%) were not fit for consumption, where from 30 raw hamburger samples, 22 samples (73.3%) were consumable and 8 (26.7%) were inconsumable. In serological evaluations, Thompson serotype had the highest prevalence in kebab and hamburger samples. Conclusion: The results of present study show that there is no reason for concern in consuming cooked kebabs.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Kebab,hamburger,fast foods
نویسندگان مقاله
محمد مهدی سلطان دلال | mm soltan dallal
professor, dept. of pathobiology, school of public health and institute of health, medical sci-ences university of tehran, iran food hygienic control laboratory, deputy of foods and drug, medical sciences university of tehran, iran
استاد گروه آموزشی پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران کارشناس آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، بهداشتی و آرایشی، معاونت غذا ودارو، دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
سعید واحدی | s vahedi
instracture, dept. of anesthesia, allied faculty medical sciences school, medical sciences university of tehran, iran
مربی گروه آموزشی بیهوشی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
حجت زراعتی | h zeraati
assistant professor, dept. of epidemiology and biostatics, medical sciences university of te hran, iran
استادیار گروه آموزشی آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
مریم صلصالی | m salsali
food hygienic control laboratory, deputy of foods and drug, medical sciences university of tehran, iran
کارشناس آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، بهداشتی و آرایشی، معاونت غذا ودارو، دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
حمیده نوروز بابایی | h norooz babaei
food hygienic control laboratory, deputy of foods and drug, medical sciences university of tehran, iran
کارشناس آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، بهداشتی و آرایشی، معاونت غذا ودارو، دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
تاج الملوک کفاشی | t kaffashi
food hygienic control laboratory, deputy of foods and drug, medical sciences university of tehran, iran
کارشناس آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، بهداشتی و آرایشی، معاونت غذا ودارو، دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
مهشید آراسته | m arasteh
food hygienic control laboratory, deputy of foods and drug, medical sciences university of tehran, iran
کارشناس آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، بهداشتی و آرایشی، معاونت غذا ودارو، دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
نشانی اینترنتی
http://payavard.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-168&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
مدیریت خدمات بهداشتی درمانی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات